mine küsi korra kloostrimetsa motopoest (kloostrimetsa tee 56a) neil seal on selliseid juppe liikvel, endale ostsin kunagi 700.- eest, ühe kohaliku sahkerdaja käest. (orissaarest)
ma paar päeva tagasi ostsin sellise (33/10).panin suure pusimise peale sisse ka aga proovida veel pole saanud.kiire sild (35/9) on kloostrimetsas 950 eek.
gaz ehk ütled mis hinda see (33/10) ülekanne maksis ja kus kohas neid müüa on. selle ülekandega peaks nii 160km/h max pöörete juures kätte saama, juhul kui neljas käik jääb originali.
mina pidin selle eest 2200 eeku välja laduma.mul ikka vedas sest jutu järgi oli neid 5tk peterburi kanti toodud-3tk läks soome ja 2 eestisse.nagu ma aru sain rohkem neid sel aastal siiakanti loota ei ole.nii et kiiremaks kulgemiseks tuleb käigukasti kallale asuda.mul oligi enne mõte osta tava kiire sild ja käigukast ümber teha(siis oleks 4. käigu ülekanna sama tulnud mis 33/10 puhul muutmata kk-ga).võibolla saab see kk ka kunagi valmis,eks näis.
sellise hinna juures on tõesti vist odavam 4.käik kiiremaks ajada, kuigi neid originaal hammakaid poest vist nii lihtsalt ei leia - uralile küll. nende ülekannetega arvutuslikult kiirus nr sellised et 3.89 peaülekanne ja orig. 4.käik annavad 140km/h,3.89 koos 1:1 4.käiguga (toodeti tehase poolt) annavad max kiiruseks 180km/h. 3.3 peaülekande ja orig. 4. käik annavad 160km/h, 3.3 koos 1:1-le 4. käiguga annavad max kiiruseks 210km/h. Kuigi arvatavasti mootor üle 160 km/h originaal seisundis välja suurt küll ei vea. Originaal mootoriga oleks vist parim lahendus lihtsalt 1:1-le 4.käik (max kiirusega 150km/h) või 3.89 koos/ilma 1:1-le neljandaga või siis 3.3 ülekanne.
tegelikult ma ei mõelnud ainult neljandat käiku kiiremaks teha, sest siis jääks 3. ja 4. käigu vahe nii rõvedalt suur et... ma tahtsin ikka kõiki käike kiiremaks. selles on sul küll õigus et üle 160 orig mootoriga kohe kindlasti ei venita,ükskõik mis ülekandega.
ega need orig. kummid ja vedrustus kiireks sõiduks küll ei kõlba, 140 juures on juba selline tunne et kohe läheb lendu ja väikseimgi vale liigutus ning oledki kuskil lapakil.
to:gaz kui sa tahad kõiki käike kiiremaks teha siis minu soovitus oleks et ära esimest käiku puutu.Linnasõidul tunnen ainult kiire difriga juba puudust aeglaselt foori taga või ummikutes liikumisest. Endal on mul 4. käik tehtud kiiremaks (22:24), taga on kiire sild ja mootoril on vw silindrid (780cm3).Enamasti sõidan korviga ja läheb umbes (spidokas valetab tänu tagasilla muudatusele)115.
33/10 ehk siis "ülikiire reduktor" tahab väga head mootorit ja neljanda saad sisse panna alles 90 pealt. Normaalse mootoriga "kiire reduktor" ehk 35/9 ikka optimaalsem, 150 saad kätte kui kõik korras, enda rattast olen 145 saanud, 100ga kannatab maanteel sõita.
Tartust saab kiire silla umbes 1000ga, ülikiire põhimõtteliselt 2500ga leiaks, iseasi mis teed sellega...
proovisin minagi siin mõned aastad tagasi k-750 kiiremini liikuma saada ja kasutasin tavapärasele kiirele tagasillale veel 1:1 neljandat käiku ja tulemuseks oli see,et 90-ga sõites töötas mootor praktiliselt tühikäigul ja mägesid ei kannata see variant üldse....mootori võim lihtsalt ei hakka peale.Vahetasin siis kasti tagasi normaalse peale,sest vene relvaga pidevalt üle 100km/h sõitmisest niikuinii midagi välja ei tule.
olen kuulnud, et ülikiire tagasillaga peab kohalt võtul jalaga hoogu juurde andma... mul endal dnepr (külgkorvita)... ja mootor suht norm.. kuidas selle asjaga siis lood tegelikult on??? või piisab tõesti kiirest tagasillast??? mul oleks põhiline, et jõudu piisaks ja 90/100 km/h mootor rahulikult töötaks...
nii nüüd ka esimesed sõidud 33/10 ülekandega tehtud- kohalt minemisega küll mingeid probleeme pole ja päris lahe lasta nii 100-ga tasakesi aga pole just see mis ma lootsin. originaal dnepri mootoril (surveaste ~9 peale tõstetud) jääb nagu jõudu puudu sest 4.käiguga kiirendamine toimub ikka aeglaselt ja tippkiirus on kuskil 130 kandis see vast sellepärast et kuskil 4200 rpm kandis hakkab mootor imelikult "plödisema". nüüd ongi plaan mootori kallale asuda ja veidi kubatuuri suurendada et momenti madalal pöördel juurde saada. kõiksugu nõuanded on muidugi teretulnud.
35/9 ülekanne oleks soolo masinale originaal mootoriga paras aga kiirema jaoks tuleb hj juurde hankida, lisaks annab veel kastiga mängida aga ei soovita eriti siis oleks vaja juba kõik ülekanded ringi teha aga see on vägagi keeruline protseduur.
Gearheadil õigus et kõik ülekanded tuleks ümber teha. Oma Uralil tegin 4. käigu 1:1, reduktori jätsin samaks et spido õigesti näitaks. Sama lahendus oli ka ühel tehase soolomasinal, vist M 35.
Linnas sõites häirib 3. ja 4. liiga suur vahe, pealegi kipub 4. raginaga sisse minema kui pöörded väga täpsed pole. Seda just soola mootoriga, külmalt pole häda. Olen erinevaid kastiõlisid proovinud, kuid õige asi ikka pole.
minu mt10 peaks spidoka ajam käimakastist tulema.
Sel juhul ei ole ju oluline mis ma reduktoriga teen?
Soov panna 1700km läbi sõitnud dneprile(soolo nüüdseks) kiirem ülekanne(35/9), mida tuleks teha vist peale sissesõitu?
ado: oled asjast valesti aru saanud. spidoka ajam võtab infi ju kardaani pöörlemisest -> kui aeglase ülekande puhul teeb ratta ühe täistiiru jaoks kardaan 4,6 pööret siis kiirema ülekande puhul teeb kardaan 3,89 pööret et tagaratas ühe täispöörde teeks. ehk sama teepikkuse läbimisel näitab odomeeter ja ka spidomeeter vähem kui peaks.
Miks te tahate kiiret reduktorit panna , las olla orginaal, palju sa ikka kihutad (meie teedel) las olla orginaal ja suur võimsus. NB: pane koonusfiltrid, välismaa karbussid ja saad küll ja veel kiirust juurde.