Plaanis osta Kawasaki KLE 500. Kui keegi sõidab sellise rattaga ja kogemusi tahab jagada nii sõidumõnust kui tsikli omadustest, siis ootan infi huviga.
SõiduMÕNUST pole KLE 500 puhul palju rääkida... Maastikule raske ja pöördealti kahesilindrilise mootoriga, teedel lihtsalt nõrgapoolne, selline ei-liha-ei-kala ratas. Kui eesmärgiks on erinevatel TEEDEL mõõdukas tempos liigelda, siis kärab kah. "600-ne enduro" on eriti laialivalguv mõiste – siia mahuvad nii vaid väljanägemiselt endukaid meenutavad matkarattad (BMW F650 GS ja Dakar; ), enam-vähem kõigeks võimelised rattad nagu KTM LC4, Yamaha TT600R, Husqvarna TE 610 ja vanemad, kusagile nende kahe eelmise kategooria vahepeale jäävad Suzuki DR650, Yamaha XT, Kawaka KLR650. Pluss pisut väiksemate töömahutdega üsna puhtad sportendukad nagu Husabergid, Yamu WRid ja KTM 525.
Ega ta eriti hea metsas müttamise masin pole. Selleks sobib sisiki yhepütine mootor rohkem. See ratas sobib selliseks rändamiseks üsna hästi. Kruusateedel,metsteedel ja asfaldil teenib tublisti ja kindlalt. Maanteel ei peaks ma teda üldse nõrgaks, 90 ne juures on masinal juba momenti omajagu ja kiirust jagub. See reasmootor on üsna universaalne leidus.istub nii bike kui custom rattal kui ka enduroka asite vahel. Kes seda armastavad, kes seda vihkavad. Aga see 500 seeria on mootorratta maastikul siiski üsna omapärane nähtus. Ei mingit kohutavat elamust sa ei saa üheski vallas aga tykikese rõõmu jälle igast klassist.
kas teil varuosasid leidub või manuaali?
see ratas on eriti ohtlik suuremalt käigult madalamale vahetades kui kiirus suur, mul blokkis siduri valla päästmisel ratta ära ja nii ma siis uisutasin pigi kattega teel u 25 m, parem käsi sai väga haiget. jõumoment vist oli suur või ei pidurdanud ma hoogu maha, krt seda teab
maastikul sõidab kõva pinnasega teel hästi ja tasakaalu on hea hoida aga liivas tule rattalt maha ja anna kõrval käies esimese käiguga gaasi.
linnas on liiklusest hea ülevaade kuna istud kõrgel ja näed üle auto katuste.
esimese kolme käiguga erilist kiirendust ei ole ning minu isend võtab kütust tublisti.
kuid ikkagi vajan infi kuidas tellida!
Depoost peaks saama kah tellida ja Veldi juurest vist ja sealt Paldiski mnt pesast kah arvatavasti. IT motost on mul meeles aastate tagune juhtum, kus oli yhte puruks kukutud suunatuld vaja ja Keegi sealt vaatas oma targast kataloogist järgi ja nimetas hinna 890!! Ma lubasin veel vaadata ja sain motokeskusest sama jublaka mingi ca 300 või vähe peale eest.
Loodetavasti on ajad nyyd natuke teised ja sellist kirvest väga enam ei harrastata.
Kui mingi eriti suur ja raske jupp pole ning eestis tuleb 2 kuud oodata jupi saabumist, siis tasub juba netipoodidest tellida.
Jube tobe ratas. Maanteele ja linna nõrk ja aeglane, metsa jälle raske ja pööretemaias. Ise võtaks kas R4 konega baigi, klassiku, vms. Või 1 sil. korraliku enduroka. Endal oli KTM 640 LC4, see oli hea just metsas. Krossirajal pole nende ühegagi *****gi teha, suured rasked üle 50 kg kolakad......
Parem osta kasutatud mõistlik ratas kui see KLE... See on tõesti mõttetu pill.
Sorry, üle 150 kg kolakad. Aga ikkagi kui enduurokat tahad võta 1 silindriline pill- väänet meeldivalt juba madalal pöördel ja jõudu jagub. Seda KLE- d pead peeneks keerama, et jõudu oleks ja siis juba hakkab liiva peal vastikult loopima, jne.....
Kui aga mõtled, et lähed enduroga krossirajale, siis osta kohe heaga krossiratas kuna ise üritasin ka KTM enduroga krossikal sõita, kuid see osutus ilmvõimatuks.
Toon välja siis eelised, mis kallutasid
otsuse tegemise hetkel Yamu kasuks.
Esimest korda proovides tundus kohe, et oma. See tagumikutunne
on ratta ostmisel ju suht määrav.
Siinjuures ei saa jätta märkimata seda, et samal päeval sai proovitud kolme erinevat ratast. Iga rattaga umbes tund erinevaid teekatteid.
Mootor veab mõnusalt ka väga madalalt.
Sissepritse, mugav.
XT perekond on juba väga pikkade traditsioonidega.
Saada ka väga palju inffi netist s.t. XT klubid ja foorumid.
Sobilik on ka istme kõrgus.
Tõestanud aastatega oma vastupidavust.
Küttekulu on sinna 5-liitri kanti. Peamiselt metsas kulgedes.( uputamas pole käinud)
Minekut ja väänet on minujaoks küll. Lahtikeerata metsas niikuinii ei julgeks. Maanteel ka krapsaks ja usu mind, kui keerata, küll lööb ka tagarattasse.
Kuna minu eelistuseks oli kindlalt ühepütane enduro ( mitte suur matkaenduro), siis see valik pole ka teab mis suur.
Lisaks eelnevale oli ka määrav muidugi hind.
Kokkuvõtteks olen ise rahul, aga see ei tähenda, et see otsus oleks olnud ainuõige, kuna häid rattaid on palju ja proovida tuleb erinevaid.