Dnepr, k-750, või ural 16 aastasele poisile???????
Keljo
00:59 20.09.2003
Endal on praegu kaks izi, üks jupiter ja üks planeta. See 350 ccm kipub vägisi nõrgaks jääma.Küsimus, et kas minuvanusel tekib raskusi 750-sega sõitmisel. et kuidas seda masinat ka püsti hoida on. Mõtlesin just et võiks ikkagi 650-se või 750 -se vene massina soetada
PALUN VASTAKE!!!!!!!!
Jutu järgi paistab olema, et oled juba üsna kogenud tsiklivend, kui 350-ne lahjaks jääb.Ega see 750-se ohjeldamine nüüd mingi eriline kunst ka ei ole, peaasi on ikkagi su enda kasv ja jõud, mis võivad asja juures määravaks saada.Eks proovi enne järele kas jõuad seda rauakolakat maast püsti ajada.Eks ka hargi peale tõmbamine nõuab omajagu rammu ja kogemusi, et asjaga edukalt toime tulla.Teise võimalusena tuleb loomulikult kõne alla korviga kulgemine, kuid soologa sõitmine on ikkagi vaieldamatult parim.Igatahes palju õnne, kui peaksid valiku neljataktilise kasuks tegema tegema,sest siis unustad oma jupiterid ja planetad üsna kiiresti.Miski pole parim kui neljataktilise jõuline minek ja mahe kõrvu paitav sound!
tänan vastuse eest. Aga äkki on sul mõnda head pakkumist.Näiteks ural, k750 jne
kuid äkki oskad öelda, milline on neist parim. dnepr pidi päris kõva olema.
ma jah juba 4 aastat peaaegu iziga sõitnud.Väga lahjaks jääb. Emm, see juba kõva sõna vene masina kohta.
mul on kodus yx dnepr, kett on aint puru, mudu jumala korras, mõtsin et müün maha. Umbes 2000 müün ära, sest ma i tea kas sest asja saab enam. dokumendid on ka olemeas. Asukoht: ruhnu
Kuule Toivo! Mis pada sa ajad, kus sul sellel dnepril kett on?Kõik vene neljataktilised on ikka kardaaniveoga, kui just ei ole midagi ise kapitaalselt ümber ehitatud!
siin ei olnud seda kül küsitud aga...
Minuteada saab 16aastaselt taotleda ainult A1 kategooriat st kuni 125 cm3 ja <=11 kw. Võib kül öelda, et load ei sõida aga see ongi sama mis lubadeta sõit. Sellisel juhul ei kata su tsiklit liikluskindlustus, mis tähendab kõik enda apsud tuleb endal kinni maksta (ka juhul kui kukud ja ise viga saad hakatakse sult hiljem ravikulusid tagasi nõudma)
Olen ise 16 aastane dnepri omanik ja asi juba ümber ehitatud ja ütleks et raskusi ei teki kui oled kogenud tsiklivend kui jalad maha ulatuvad siis sõitmisega probleeme ei teki isegi soolo variandis. Endal on dnepr MT11
Kõige töökindlam on K-750 ja M-72, viimasele ei ole ainult juppe kusagilt saada (raami osas, kui peaksid kukkuma vms.) Kõige rohkem laguneb Dnepr, eriti uuemad mudelid, igal juhul väldi nii Dneprit kui Urali, mille väljalase on 1990-1997, sel ajal tehti neid eriti **** kvaliteediga ja sõidurõõmu saab neist üsna vähe.
Astumise poolest on kõige teravam Ural, samas on neil üsna kõrge vedrustus, mis teeb väiksel kiirusel ja kohapeal püstihoidmise üsna raskeks, mootori poolest ei jää ka Dnepr eriti alla, kuigi ta teeb mingit erilist saia häält.
Ise sõidan forsitud mootoriga K-ga, sel suvel erilisi probleeme ei esinenud, kui lahtivibreerinud mutrid välja arvata.
Kuule Steel!Mul kah siin üks k-750 ja kulgeb päris eduliselt.Ütlesid,et sul K forsitud.Äkki jagad selles vallas mingeid kogemusi mida tegema peaks,et K-st ühe õige K saada.
ma oma stellat forssisin nii et aretasin jawa karbussi peale, hooratast tegin kergemaks, panin yhe kolvirõnga lisaks ja peksin sumpast sõelad välja. Läheb päris hästi nüüd, st läks päris hästi sest eile läks gardaanil mingi lulla katki:(
...kunagi dnepriga mõned aastad. Ei oska midgi head öelda, peale selle, et on miskipärast(suured rattad?) stabiilne igal pool. kuidagi iseenesest püsib püsti, aga kui minema hakkab, siis on raske küll:) Jääl näiteks kui vajub külili, siis ei hoia miski teda tagasi. Vastupidavusest ei räägi üldse, kogu aeg on endal käed õlised. Kes tahab vastupidavamat, sõitku parem emmiga(750)...Muideks, ega 350 Jawa suurt alla ei jää küll Dneprile, järele proovitud. Edu teile.
Esimene asi, mida mineku parandamiseks tasub teha, on kompressiooni parandamine st. klapid korralikult tihedaks ja korraliku rõngad sisse. Järgmiseks tuleks silindripea seestoolt siledaks lasta, siis jääb sinna vähem igasugust jama (tahma) kinni.
Edasi... sisselase siledaks sarossida ja ära poleerida ning suuremad karbussid külge (dnepri omad on ideaalsed, ainult lõõr on suurem, K siibrid istuvad sisse), hooratta võib samuti dnepri oma panna (veidi kergem K omast, ise kergemaks lõigates peab tasakaalustama).
Kui õnne on, siis võib Kurtna laadalt saada terava nuka, selle lisamisel soovitaks varuda tõukureid ja klappe. Eriti hea joppamise korral saab sealt ka vanakooli rootorkompressori, mille eest tuleb aga tõsiselt pappi köhida.
Mis sa jahud lapseke! Sul on ketiga dnepr ja kardaaniga stella... plämad juu! Või kasva veidi ja õpi vähemalt asjade nimetused ära, et mitte footumit risustada oma mõttetu pämaga. >:[
Ja see "ühe kolvirõnga lisaks" panemine on ajuvaba tegevus mootori forsseerimisel.. lisa hõõrdejõudu saavutad ainult - mid aga mõned ajuhiiglased vänta vajutades peavad suurenenud kompressiooniks..
no suur asi ajasin kardaani ja keti sassi, st et vahetasin stella ja dnepri ära. A see kolvirõnga lisamine aitas tglt, mu arust vähemalt. Tõmmet tuli ikka juurde küll
tõsijutt noh. väike raamikeevitus ja mootori ümberehitus ja oligi gardaan küljes. Aint et jh, sellest ümberehitusest saati ei taha 1 pütt korralikult töödata. mai tea mis jama võib olla
Olen sõitnud Dnepriga 6a ja vend on samakaua sõitnud K750-ga (vastavalt 72 ja 64 a pillid), ei laida kumbagi maha. Mõlemad on korralikult töökorda tehtud ja sõidavad küll. Dnepril natuke parem minek (kilovatte rohkem). Jawa võib jah sama hästi edasi minna, kuid 4 taktilistel on parem pöördemoment ja muhe hääl.
Kui on korralik Jawa 638, siis astub edasi sama hästi või paremini kui Ural/dnepr. Endal kergelt tuunitud 638 (õhufilter teine, karbuss timmitud ja sumpad perfotoru peale tehtud) ja kiirendas paremini kui Ural. Rääkimata kaalust ja juhitavusest, mis Jawal on ikka tükk maad paremad.
no need dneprid ja muu rämps ju üle 100 ei lähe ja pöördeid ei kannata üldse jawa on igal juhul parem ja normaalse kaaluga ja ei ole sel dnepril mingit tõmmet , osta mingi lääne tsikkel kas või 250 nene teeb silmad ette kõigile dnepritele kaal on normis ja kütusekulu ka.
dnepril pole tõmmet??? nojahh sitt dnepr sull siis. pealegi mida kurat se teed nende ülikiirete tsikklitega siin nigunii üle 90 sõita eriti ei tohi. pealegi on denpril ikka vääga tegija välimus kah.
Kui neljataktilise mootorit veidi järgi aidata ja kiire sild panna, siis jäävad igasugused jawad ainult peeglitest nähtavaks, seda nii maanteel kui foori tagant kiirendades.
dnepri ainuke viga on see et sellega on kurve raske võtta aga kiirust on nendel masinatel küllaga, mul enda dnepr rebib päris lihtsalt kohalt minnes isegi otsa maast lahti (ilma korvita)
Kunagise Uraliga sain isegi koos korviga noka maast lahti (maandumist parem ei kirjelda), kusjuures mootor oli forssimata.
Vene neljataktiliste peamine eelis on ikkagi pöördemoment, proovige näiteks mõne hädise jawa tagaratast seina najal 1500 p/min ringi saada, või ükskõik millist muud moodi kummi põletada. Läbikukkumine.
ehk siis nagu tõestatud jutt et dnepril jõudu pole on totaalne kräpp. inimesed ei tasu teha järeldust kõigi 1 tüüpi tsikklite kohta enda tsikklit vaadates. kui teha ei oska siis suu kinni ok piis
mane jalad maha ja aja asvaldi peal kumm suitsema,ja siis vaata kas sa seda ka kinni jäuad hoida,siis oled piisavalt tugev et sellega söita.proovi järgi oma tugevus
njaa karm lugu viga kas selles et jaksu pole piisavalt et pealt minema lendad või et masin ikka nii käre pill et loobib kõik maha aga ega see dnepri paigal hoidmine eriti lihtne ei ole küll, kui ikka parajat enese kaalu ei ole ega siis seda paigal ei hoia ka.
ma ei mõista kas siis on raske inimestel aru saada et alati on ju võimalik ka rahulikumalt sõita,ilma et sidurile,käiguosadele vatti ei anna.Tähtis pole ju see kui suur sa ise rattaga võrreldes oled,vaid see kas sinu mõistus ka aru saab millega sõidad!!!
kas keegi üritab siin seletyada et korraliku kummiga hoiad dneprid püsti ja lased siduri esimese käiguga lahti ja hoaid kinni nii et denpril kumm põleb?? einohh sitt dnepr siis ju.
Siin siis ongi delfi naljanurk..
Enamik 16-aataseid ei saa seda sorti aparaati käima ka mitte, paremal juhul õnnestub hooga üle tsikli lennata, ja paar meetrit kaugemalegi. Aga kui isu suur on, siis stella kahvlitest peax päris OK-d abirattad saama M-le, kui keevitus olemas on.
kuule ajuhiiglane ära endast nüüd nii heal arvamusel kah ole mai tea ma olin ise 15 kui sellise tsikli sain ja ei tekkinud küll probleeme käima saamise ega ka sõitmise ja püsti hoidmisega terve suvi sai nagu sõidetud ja üle tsikli ja nats kaugemale ei lennanud
mai tea kust sa selle lolli jutu kül välja ajasid.
mis teha kui tuul mehe minema viib, ma hakkasin ise ka 15a dnepraga sõitma ja pole mingit problat olnud et ei jaksaks tööle lüüa või püsti hoida, selle masinaga sai igatsugu tsirkust ikka tehtud.
emm on pull asi, tal on nö loll jõud, võid vabalt 3 käigu sisse panna ja madalatel pööretel ratta ringi lasta(nt muru peal), aga jah jawa on ka lahe asi, ta läheb mõnusasti pöördesse, ah mina ei tea pea asi et tsikkel on. mul endal on neid 5( 1-iz jup3;3-jawat 559, 634, 638; K750) kunagi oli stella ka 50ccm jawa mootoriga! Usun küll et sa jõuad emmi ja urali püsti hoida, ega see siis nii raske ka ei ole, pea asi et endal mõistus peas on ja lollusi tegema ei hakka. Ahjaa kunagi oli börsis müügil ural millel oli 90 hj(mingi saku krossi vend oli valmis ehitanud)
Toivo ma käin ka Ruhnus ja naca sagedamini, kui tavasuvitajad. Jawasid siin mõni sõidab ja ühte Uraali tean ka. Aga selle omanik Külasepa juures ratse tegemas küll ei käi. Ruhnu ei ole mingi põrguauk, kuhu kõik asjad kokku valetada saab.
Olen sõitnud mitut sorti tsiklitega alates 1970 aastast, alustasin 125-kuubise Moskvaga, siis tulid igasugused M-id ning Jawad ja praegu sõidan Yamaha Maximiga, nii, et mõned kogemused peaks olemas olema...
See,et 16 aastane, ei loe midagi, kui on suurt kasvu tugev poiss, siis jõuab selle venelaste 750-sega sõita küll, kõik oleneb kasvust ja lihaste jõust.
Eelpool oli võrreldud Jawat ja vene neljataktilisi. Kummagil on oma head ja vead. Pikka ja kiiret otsa on siiki Jawaga parem sõita, lühemaid rahulikke sõite võib teha igat sorti M-idega. Asi selles, et need vene neljataktised ei kannata suvel kuumaga just eriti pikalt täispööretega sõita. Vanasti sai küll tehtud õli tagasijooksukanalitele väljavõtted ning õli juhitud läbi pisikese jahutusradika, samuti aitab ka õlivanni mahu suurendamine, mis muidugi nõuab metallitöö oskusi ja vastavate riistade olemasolu. Hooratta soovitaks küll kergemaks treida ja ära tasakaalustada, see annab tuimale mootorile erksust juurde. Karbussid on muidugi pikem jutt, mis siia ära ei mahu, kuid tasuks teha teised püksid ja paigaldada ühine korralik karbuss mõlema silindri jaoks
olen ise 16 ja olen IZ jup. 5 peal sõitu see teeb, nokka tõmbab ka ja kinni jaksab kah hoida(vähemalt siiamaani), kiirust on 140-155km, oleneb tuulest ja rahva massist, aga mina kyll ei soovita, kui võtad siis ära alguses soolt võta ja kui võtad siis sõida ainult kaine peaga, sest meil läks suvel yks tyyp vormsil k-650 -iga kooma aga ennem soovitan sul võta Iz sport või siis kylkorviga 750 või 650
jutt käib ilmselt võsas puristamisest sest ega preaguste trahvide juures kaua aega suurel teel ilma lubadeta kõvatmeest ei mängi.
ja võsas on emm tegija vaid krossikummide ja kergeks tehtud kihnu moodi korviga. vastasel juhul soovitan ikkagi mõnda kergemat ratast.
planeeta oma hea momendiga pole üldse mitte paha, vastupidav on ta kah. aga noh ega praegu enam tegijalt korras vene ratast osta - müügis on kahjuks vaid üsna haledad rojud. aeg teeb oma töö.
ei...seal ei ole midagi erilist.. ma olin 14 kui dnepriga(650) sõitsin.. nendel on raskus allapoole viidud.madalamale. aga kui on juba nii äärepeal kas kukub või ei kuku, siis läheb natuke raskeks..dnepril on küll jõudu rohkem, aga Jawaga(638;350) võrreldes on kiirendus sama. täiesti kõrvuti lähevad..:) Jawal mudugi 2-takti ka..