kysimus siis selline.et kas 125 4 t. mootorile kahetaktilise sportsumpat voib panna ja kas see ka mingeid positiivseid tulemusi annab.see originaal on igatahes jube kasn,voi saab sellega midagi ette votta.
Võib panna. Positiivseid tulemusi oodata pole mõtet selle toiminguga.
Originaali võid lihtsalt vähe vabamaks teha eemaldades tollest katalüsaatori. Küll ei tea ma kuidas suhtutakse sellisesse tegevusse ülevaatuspunktides. Kogemused puuduvad mootorrataste heitegaaside mõõtmisega.
asi on selles et ma ei tahagi rollust mingit erilist pyssi teha vaid ainult veidi sartsakamaks.ma nagu suht võhik rollude suhtes aga 125 kuubise kohta on nagu veits uimane kyll.asi on mul taiesti tehase seades ja ilusti 1000 km rahulikult sisse sõidetud.lubati kyll et laheb vaheke lahtisemaks see minek aga ise kyll aru ei saa.äkki annab seal mootoris midagi ära teha või vahetada.50 kuubiste kohta on foorumites kõvasti juttu aga 125 ja suuremate kohta pole nagu midagi.
No 50 kuubised ju ikka levinumad(loe müüdavamad) kui 125 või suurema kubatuuriga rollerid. On ju enimkasutav sihtgrupp teismelised. 125 ju eeldab juba lubade olemasolu. Sellepärast ka 50 kuubikulistest palju juttu liikvel. 125-ste piiramistest ei tea midagi. Kas nad üldse ongi piiratud? Milleks, neil ju kiirusepiiranguid ei ole ja kw neil neljataktilistel kah eriti pole. 50-stel omakorda 45km/h piirang ja seetõttu neid ´nuditaksegi´, kuna muidu kipuvad edukalt seda piiri ületama. Kusjuures isegi piirajatega ületavad enamaltjaolt.
Kergemad variaatorirullid originaalide asemele pannes annavad särtsakamat minekut kohalt minnes küll. Seda ma ei tea, mis kaaluga rullid originaalis sees on. Erinevad tootjad võivad samas mootoris erineva kaaluga rulle kasutada. Rullide mõõdud on 18x14mm ja valida võid 8-14 grammiste vahel. Väljaspoolt eestit müüakse 125-sele ka suht palju võimsust tõstvaid ´vidinaid´ . Alustades variaatorirullidega ja lõpetades nukkvõllidega. Tutvu: http://shops.venditio.com/mg-trading/katalog_php/1_116756354
3356/FahrzeugTuning+GY6+125150cc.html
Esitules halogeenpirni kasutada ei soovita. Tean juhtumit, kus isegi originaalpirniga sulas plastikust tuleklaas.