Olen lugenud küll foorumis teiste arvamusi aga enamus rahvast on lapseohtu noorukid,kel kehakaaluks tõenäoliselt 50-70kg,siis ei saa ikkagi sotti,millist rollerit valida 100 kilosele?
Kas need kiidetud Yamaha Aeroxid või Gilera Runnerid või Derbi rollerid või mõni muu, pakuvad lusti ka 100 kilosele ? Eriti huvitab kiirendus,lõppkiirus on ka tore asi aga ikkagi peamine "fun" on just kiirendus.Ja leppima pean ainult 50-stega,sest pole A-lube ja tõenäoliselt ei viitsi ka lubade nimel nii palju aega ja raha raisata (B on aga tundub,et see ei anna mingeid eeliseid A loa saamiseks).
Ehk siis kas üldse 50-ne roller kõlbab 100 kilosele või tuleb see teema üldse ära unustada ja jalgratta ja autoga edasi liigelda?
Mõningad tootjad küll märgivad kandevõimeks 100 ja enamgi aga kuidas ta siis edasi liigub,kiirendustest pole aimugi!
Ise olen küll nats õle saja kilo ja sõidan 50-se rolleriga ei ole just lusti otsija aga edasi viib küll, masinaks Fokus, sai ostetud vajadust ta järgi suurt ei ole, nüüdseks olen vägisi sõitnud 600 km.
ega midagi hullu küll pole, Mul on yamaha aerox ja kahekesi linnas pole küll probleem liigelda. liigub samakiiresti kui autod kõrval. Ma ise 65 ja sõber ka mingi 70, sisse saab kahekesi mingi 80km/h.
Kiirendus on minu aeroxil kahekesi samahea kui mõnel teisel Keewayl või oliver cityl
ah et sa 100kilone:D.pole hullu mu isa ka üle 100kilo ja kihutab rolleriga freedo2 sellel kandevöime 150kg ja kahekohaline ka+jooksis 50km/H välja kui koos söitsime(ma olen u78kilone).nii et 178kg veab ka julgelt ära.aga muidu tal üksinda jookseb see 65km/H välja.ei lagune ka+suured 12tollised veljed.neid freedo rollereid müüb automaailm.nendel üle eesti müügiesindajad
aga muidu nende aadress;;www.automaailm.ee
Otsi parem omale mõni 125 või 180 roller millel on 50 cm3 paberid. Väljast ei tee keegi vahet ning kuna on "50cm3" siis pole vaja ka registreerida ning karta, et asi ilmsiks tuleks. Antud variandi puhul eeldan aga et on mingigi kogemus olemas sest ega 180 mänguasi enam ei ole-originaalis(ilma sport juppide ja piirajatega) kiirendus ca 5 sek ning max seal 160 km/h juures.
Identsed suuremat mootoritega rollerid on Yamaha Aerox(50, 100), Gilera Runner(50, 125, 180), jne
Vägagi teeb vahet kas tegemist 50 -se või 125 kuubikulisega. Pole mõtet suuremat eriti soetada, kuna tulevikus niikuinii lähevad kõik registreerimise-ülevaatuse-kindlustuse alla. Siis peaksid ikkagi oma 125-se maha müüma või load tegema.
saad arvele küll aga su roller läheb ikkagi mootorratta kategooriasse kuna läheb üle 45km/h välja.ja kui mootorratta kategoorias siis on ka lube tarvis.
Uskuge mind, et söelutakse välja ka need nn võimsamaks(peale pandud 70 kuubikuline silinder) tuunitud 50-sed. Saksas nendele hoolega jahti peetakse. Ja kindlasti selline nipp läbi ei lähe, et 125 saad arvele 50-ste paberitega. ARK ja TÜV-i tegelased saavad kindlasti ka enne selle seaduse jõustumist vastava koolituse rolleril ja rolleril vahe tegemiseks.
hlm-il on õigus ja veel pidid ka eesti politseid saama endale need niinimetatud "pukkid" kuhu aetakse masina tagarattas ja kontrollitakse kas läheb üle 45km/h.
hml ja jah kuidas saab tagarattaga kiirust mõõta tavalistel rolleritel on ikka eest kiirus mõõtmise tross vähemalt minu omal??????...................... endal yamaha
ega see kiirus ei lähe ju rolleri spidomeetrisse. aetakse tagarattas pukkile ja pukkil endal on kiiruse näitamine (spidomeeter) peal olemas, ehk pukk ise näitab kiirust.
to raunorebane
kuultuste järgi pidi tallinnas juba olemas olema (ise kinnitada ei oska).präegu on igatahes, niiet kui roller jääb radrisse suurema kiirusega kui 45km/h, siis läheb roller ekspertiisi (seal siis vaatvad kust piirajad maha on võetud ja mis asju juurde on pantud/nt sportsummutid ja suurema töömahuga silindrid/).kui need on teada siis tehakse trahv, trahvi saad siis nt selle eest, et seil pole a-kategooria lube, et masin pole registreeritud (masin mis jookseb üle 45km/h on mootorattas).
CPI kohta on ju siin isegi eraldi teema ja nendest CPI piirajatest ka küllalt jahutud siin samas foorumis.veel võid uurida ka rolleriklubist seal kohe päris palju CPI-st räägitud.
Kuulge sõbrad autoga ka ei tohi sõita üle 90 suvel on ka 100 ja 110 aga edasi lähevad nad ju nagu loomad ja igasuguste piirajatega masin läheb alla mäge ka 60 välja siis tuleb eestis mäed ära tasandada ja mis kuradi rullid politseil seal on suur vahe kas rolleril istub peal 130 kilone mees nagu mina olen või on seal peal poisike ,Mina ostsin hiinaka EAGLE tartust microgrupist sellel piirajat pole vahetasin ära summuti , siduri ja varjaatori vedru nüüd jookseb minuga sirgel 60 vabalt välja mina leian et küll hea ja mäkke ronib ka ilusti ja veel see et kus on kirjas et ei tohi ümber ehitada ümber ehitamine on see kui ma ise keevitan ja teen juppe külge ,sportsummutid ja muud jupid on müüa ja peaasi et hääl oma detsibellid välja annab et ei oleks rohkem müra kui lubatud ja uskuge mind 4 taktilisel eriti hääl ei muutunud aga minekut andis palju juurde sama on siduritega ja muude vidinatega .
Lisan veel et kui jaldrattaga suurest mäest alla sõita saab ka kuni 70 sisse kas siis pannakse vangi ve politsid püüdku pätte ja rolleritega poisikesi mitte neid kes kasutavad rollerit tööl käimiseks ja nagu tarbe esemeks nagu mina seda teen, eks igaühel oma arvamus ja mina arvan igatahes nii ja ütlen küsijale et veab see roller ka sind sest mind ju veab ja kaalun 130 kilo ja tööle mineku tee on mägine sest elan lõunaeestis ja EAGLEL on pikk raam ja kannatab 160 kilo paberite järgi EDU OSTMISEL ja otsimisel!!!!
Ostsin endale trendimportist Z2 rolleri ja seal on kirjas, et kandejõud kuni 130kg...läheb ilusti 70km/h kui väga kiire on kuskile jõudmisega, endal ka kaalu 130kg...nii et sa vist pead küsima müüjate käest palju lubatud kandejõud on?