Oleneb ju kõik sellest palju sa sõitnud oled,vastupidavus nüüd küll midagi ei ole,pidevalt käed õlised.Aga "käpaharjutamiseks" läheb küll(minu esimene masin)
Olen sõitnud planeta 5-ga juba oma 3 suve ja pole erioisi probleeme olnud. Ainult käigukasti hammasrattad läksid algulk puruks, sest keegi väitis mulle et planeta 5-l on automaatsidur :(((. Muidu on igati vastupuidav pill. Lihtsalt mõnus suvel sõita.
PS sõitsin terve suve ilma, et oleks kordagi kuhugi teeäärde jäänud
Sõitsin terve suve planeta5-ga ja võin öelda, et algul olid ikka käed pidevalt õlised, aga kui kõige kiuste ikka korda saad, siis on OK ja ei juhtu temaga eriti midagi.... Väheke tuleb putitada ikka, aga see ju kõigi masinatega nii :) PS! Teise käigu hammakad on sellised, mis millegipärast kipuvad ära minema (ei tea isegi täpselt miks)!
justjust, endal oli ka planeta 5, tollel läks ka 2. käigu hammakakas läbi:( Ei aga mudu oli kõva pill, ketsi rebis nii mis jubbe. Aga jh, kuna mulle selline õnnetu isend oli sattund, olid mul pidevalt käed õlised.
Olen sõitnud Jupiteriga üle viie aasta. Raam ja muu oli Planeta aga Jupiteri mootor meeldis rohkem tasasema käigu tõttu. Kõige nõrgem lüli on mootor. Kolvid lähevad suvel iga kuu aja tagant. Rubla ajal ostsin igal kevadel uue mootori ja kaks-kolm korda vahetasin suve jooksul kolbe. Nüüd enam nii hästi elada ei saa. Kannataks osta mingi üle 400 kuupsendi lääne tsikkel sest see lihtsalt kestaks kauem vastu. Põhimõte on lihtne, võimsam asi kestab ka kauem, vali millist sa jaksad osta ja lepi olukorraga.
endal kah planeta, kuid selle selle mudelisarja esimene variant aastast 64. väga vastupidav asi on. ostsin ta augustis ja probleeme on siiamaani olnnud vaid kondeka ja süütepooliga :).
jupiterid pidid jah natuke ebakindlamad olema oma vastupidavuse poolest, kuid samas võimsamad ja kiiremad.
sõitsin 90-98 kahe planeetaviiega kokku üle 40 tuhhi, ostsin mõlemad uuelt ja vahetada tuli vaid kumme ja kette ja siduritrosse. sõitsin palju ja pikki otsi üle eesti. ühe müüsin peale 35 tuhande läbisõitu aastal 93 - kursavend sõitis tollega veel kaks suve ja vist 15 tuhhi enne kui too tõsisemalt lagunema hakkas. minu teine planeeta seisab ilusti õlisse pandult garaazis - perereliikvia, käisin tollega 98 suvel venemaal - pihkva-novgorod-piiter-karjala ja mingit jama pold, spidokal praegu 8000 ja
ratas on absoluutne vändapill, ideaalses korras, vahetatud on ainult kett seitsme tuhhi järel. otsustage ise, kas tasub sellist pidada või mitte. 96 talvel taastasin ühe dnepri ja see on ikka ilgemalt kapriisne ratas - isane küll, aga laguneb ja jamab mõnuga.
aga pidage meeles, et viimased UUED planeetad müüdi eestis 1992 ja 95 prossu neist on praeguseks väga haledad pastlad.
jah endalhi jupiter,ja iga sõidu järel timmid nüüd *** kadus kolmas käik ära peab vist jälle mootori lahti kakkuma aga muidu rabab mis irmus.karpa on kah päris hea peal see K-62 kui käima läheb siis läheb aga kui iz ikka käima ei taha minna siis ei lähe kah:)
iz parem kui jawa.
omasin jup4. väga vahva pill vaid 80 bensiini tuleb panna, muidu jama kaelas.
3 suve ja ei mingeid õliseid käsi. vaid pingeregulaator ja dioodid sai vazi omade vastu vahetatud.
kui kuskilt soodsalt saaks ostaks endale kyll veel!
Uued iz'id(Planeta 5,jup5) ei hiilga oma kvaliteedi poolest.Iz350/49/56/Planeta 1.. peavad vastu nagu loomad...Isegi kõige suuremad lõhkujad pole nendest jagu saand.
iz on ikka tsikkel mis on rauast.Jawa on rohkem selline plekkmasin ja tehnika on tal ka keerulisem kui iz il.Iz rules....eriti planeta....vibrab kyll nagu emase neegri vibra aga seeeest on madalal poordel momenti nii et tapab.
endal planeta 3 ainuke jama on et iga aasta algul läheb 2 käik tuksi mitte hambad maha vaid ta ei lükka seda põhjane sisse ja viskab välja.Aga ma sõidan ka vastavalt.2 nädalat tagasi sai käivitatud kahe laksuga läks käima.Iz toob mulle alati häid mälestusi meelde.
nii sõbrakesed::üldiselt olen see mees kes alustas14 aastaselt tsiklittega(ennem punad ja moppid) ja tänaseks olen ligi 30 .olen sõitnud nii iz-ide kui jawadega,,uute ja vanadega ag ei ütleks küll et jawa sitem on kui iz sõitsin jawaga 60000 km ja vahetasin ainult kummeja vist kontaktid ka plan-5 oli ka see elas 45000.-km ja ega polnud ka midagi häda käisid mõlemad nagu kellad muidugi sai ka kallist õli pandud nii bena kui käigukasti sisse kui ikka peale pikemat sõitu ratas nii kergelt üle vaadata ja kruve mitte logisema lasta siis arvan ,et saab mõlematega edukalt ringi ajada iseasi on muidugi see,et kus saikka tänapäeval enam seda korralikku ratast leiad
eelkõnelejaga nõus -
ilmselt ongi nii et kes rattal silma peal hoiab, see sõidab ka ilma jamadeta ja kaua, polegi see rattamark nii oluline. veneajal sõitsid kõvemad motomatkajad enamasti vist ikka jaavadega, kuigi ega keegi seda statistikat ei tea, peamine põhjus ilmselt see et jaava oli tüki maad edevam, kallim, prestiizikam jne. uuemate izhide sõiduasend on vähemalt üle meeterkaheksakümneste kuttide jaoks väga hea - parasjagu pikk, madal ja stabiilne, see on pikal sõidul kõige olulisem peale vastupidavuse. jaava on kõvve kipakam.
izhil on ka metsas turnimiseks heaste kliirensit ja ilgelt jõuline 1. käik. sõiduosa on üsna hea ja oleks sellisena väärt võimsamat-ühtlasemat mootorit.
muide, isegi planeetaviie mootor on oma olemuselt 1935 aasta DKW mootori suht kosmeetiline edasiarendus. ehe ajalugu. kogu vene motikatehaste hiilgus pärineb sõjasaagiks saadud saksa tootmisliinidelt. rida on umbes selline: DKW - iz350 - iz49 - iz56 -iz-planeetad. kõige enam on muudetud-aretatud elektriskeemi.... no disainerit on kah ligi lastud. planeeta-sport on erand - puhas kuuekümnendate lõpu japs. seda ma ka ei tea, mille pealt nad jupiteri mootori maha viksisid. a küllap leiaks sellegi mõnelt vene netilehelt.
Minu arust on igati vinge masin iz 350. Endal on kah üks 1947. aastast. Seisis 30 aastat ühel kuuri all. Puhastasin kraani ära ja kontakte ka puhastasin vähe ja masin töötas nagu maru. Nüüd olen takka juba 3 aastat jutti sõitnud ja ma pole muud teinud kui ainult lapiga läikima löönud ja bena valanud. Igati korralik masin selle aja kohta. Muidugi olen ta kallal midagi nokitsenud aga see ka lihtsalt enda huvist või lihtsalt igavusest. Mul on ilma külgkorvita aga kui kellelgi on midagi korralikku külkat müüa siis andku teada ex. Igatahes on iz vinge pill!!!
Ka mul iz 56 hetkel originaal mootor maha võetud ja täiestu uus planeta 3 mootor peale pandud. Mitte et vana mootor läbi oleks, töötab ja väga hästi. Enda isa sõitis iziga väga palju matkadel, nimelt koos sõbraga võeti ette otsasi kuni Valgeveneni. Ning minagi tean niipalju, et oma 20 aasta jooksul, millal isa sõitis iziga vahetas ta korra generaatori! ja paar korda väntvõlli(probleem oli selles, et varuosadeks läksid need mootorid, mis ei läbinud kontrolli) Algselt oli mootor tasakaalustatud vihuris koos kõikide ettenähtud töödega ning olevat ka see iz ilusasti 120 välja jooksnud ning spidomeetri nõel hakkas hüppama, juttudest kuulsin, et oli võimalik gaasi lidada, aga vibratsiooni pärast tekkis hirm. Nüüd olen mina selle izi omanik, olen pannud peale uue värvi, vahetanud veermiku, ketid, mootori ja tagakiige ning äärmiselt lihtne on ka planetat remontida, samuti ka mootorit. Käigukasti lahtivõtmiseks keera ainult parempoolne mootorikaas lahti ja ei ole vaja eemaldada ka tervet mootorit üldjuhul. Täiesti ideaalne ja rahulolev masin. Eks ikka räägivad need, et juust, kehv ratas ja täielik peldik, kes ainult nokatõmbamiseks tsiklit tahavad. Pakun et nendele on iga tsikkel jama..
müün hetkel ka iz planeta 5.väga hea masin igax sõidux.eesti dokumendid olemas.käivitub iga ilmaga ja pole probleemi ka talvel sõitmisega kui õige rehv all on ja õli sees.ise talvel ei sõitnud kuna polnud õiget rehvi.nüüd sai korralik M+S krossi rehv all ja roomab väga edukalt
Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:
Foorumis on KEELATUD:
Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
Otsene reklaam
Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
Teemast mööda rääkimine
Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
Võõra inimese pärisnime all esinemine
Sõnumite ja teemade kordamine
Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.