Rollerid

kas freedo 6 on hea roller

Rasmus22
23:29 01.03.2008
kas freedo 6 on hea roller ja kust saaks sport sumpsi ja muid sport varuosi
jah
00:30 02.03.2008
freedo 6-l on sama mootor, mis teistel hiinakatel, kui hoiad, siis ka kestab.tuuning ning varuosi pakkub näiteks selline koht nagu mulgimotoäri (oli maggot vist).mis ta kohta öelda, ütleks ma, et see on vaese mehe aprilia sr 50 r :).
hlm
13:46 02.03.2008
www.camex.ee kodulehel on hiina neljataktilisele pakutavate mootorite varuosade nimekiri vägagi pikk. Samas täieneb. Osta või komplektne mootor. Ka saab antud mootorile tellida Malossi nimekirjast variaatoreid, sidureid, rihme jne.
Proff teadusemees
17:17 18.03.2008
Freedo 6 EI ole hea roller. Kui sa tahad sõita 60 km/h, siis võid võtta selle. Aga kui tahad suuremaid kiiruseid kätte saada siis osta Yamaha/Aprilia/Piaggio, kasutatuna saad sa ta sama raha eest. Freedo'le pead sa alla taguma meeletuid summasid et ta hakkaks liikuma nagu stock Aprilia.
hlm
20:42 18.03.2008
Sa proff ajad möla suust välja. Kui tahad kiiremini kui 60km/h sõita, siis sellejaoks on hoopis teised liikurid.
tr
21:54 28.03.2008
kk
22:15 31.03.2008
mulgist saad jupe
dd
19:07 11.04.2008
lllllllllllllllllll
12:04 13.04.2008
to proff see freedo sõida kiiremini kui 60km/h
asdfgh m,v
17:59 13.04.2008
to proff need hiina rollerid sõitavad kiiremini kui 60
hahhahaaaa
19:01 13.04.2008
lollikari olete koos siin!
hämarik
20:00 21.04.2008
freedo 4
19:22 05.06.2008
freedo on hea rattas ise olen sõitnud läbi 8000kn ja probleeme ei ole olnud nii ärge rääkike kui te midaki ei tea
No name
13:16 01.10.2008
Mul sõbral Freedo 4, tipp kiirus kuskil 75 km/h..kõik stock ja piirajad maas...sama mootor mis 6-el peaks olema..
Nii, et väga aeglased nad küll pole..kiirendus muidugi on halb..
Endal CPI liigub küll kiirenduses paremini kui kiiruses saab pähe 3-5 km/h aeglasem.. ( Cpi popcorn 50ccm stock piirajad maas )

Aga jah kasulikum oleks osta Aprilia sr 50 kasutatuna..sama hind aga parem ja kvaliteetsem..või natuke juurde lisada ja osta Cpi aragon GP ( selle rolleri välimus ja kellad on lihtsalt üli ilusad :D )
sillu93
23:18 18.10.2008
freedo 6 tundub suur ja raske kuigi ise sõitnud pole
ja hiinakad saab vägahästi jooksma kui mõistust on endal freedo4
panin koonuka ja vahetasin düüsi ära
variost elektroonilise piiraja juhtme lõikasin läbi ja
spido järgi jookseb 77 välja kuigu tuttaval sr50 oli 82 ees ja freedo astust pikalt mööda
peab gpsiga kontrollima kuidas asjad tegelt on
kökimöki
10:45 08.11.2008
sugulasel ka freedo6 kohe ostes läks 80km/h välja see oleneb kust ostad ka ja kiirendus on tõesti sitt võiks lihtsalt panna kergemad rullid ja sportsumps kärab siis kahh :D
..
21:01 10.05.2010
Minu arust käib kah!
Suht raske on see roller, aga sõita saab!
Mina sain kuskilt teada, et selle maximum kiirus on 45km/h. Ma ei tea kas see õige on?!
rallix
18:47 01.06.2010
nujah, 45 on kõigi alla 50cc mootoritega masinate kiirus seaduses.
seega seaduse järgi ei ole 10k hiinakas kehvem 30k aprilliast, kui sa aga sõidad kiiremini kui seaduses märgitud on vahe sees, seega phm sõitmiseks ei ole freedo6 midagi häda, ilus ja sõidab.
khm
22:37 01.06.2010
Ei usu, et freedo 6 on halb. Endal on freedo 1 ja 14 500 km sõidetud. 13 000 pealt panin 72 cc silku + uus vario koos siduriga. Muud pole teinud ja masin töötab hästi, kuigi on saanud sellist hooramaja, et jube.
Peab vastu küll, tuimalt!!!
taavikas25
14:22 02.06.2010
Sai ka lõpuks (vanaduses):D ostetud roller ja selleks on freedo 6. Suht hea pill tunub olevat. Välimus on tal ka kindel 5+ ja mulle just meeldib see, et ta on suht kõrge ja raske, sest ise olen ka ikka päris raske, mingi kergem roller vist laguneks ära muidu:D
kristjan445
17:40 29.12.2010
Kui tahad uut hiinakat omale soovitan rohkem CPI-sid kvaliteet ja võimsus on paremad
lynx0
18:22 29.12.2010
hiinakad ei ole head rollerid osta endale mingi korralik 2t
Freedo 6 omanik
21:45 13.03.2011
hetkel siis 30+ kaherattaline, ja ei kirjuta mitte ühte ainust halba sõna selle rolleri kohta. Kõik on ideaalne, kui hoolitsed ja ei peenesta, ega tuuni nagu enamus ****sid teevad, lootes saada 50cc mootorist super Hayabysat.
kust saada juppe
21:47 13.03.2011
Ise olen kõik vajalikud jupid tellinud www.ebay.de odavam kui eesti üritajatelt osta.
freedo 6 spec.
10:32 17.03.2011
Nagu Automaailma "spetsialist" mehaanik väitis on Freedo 6, reduktori ülekanne aeglasem kui teistel Baotian rolleritel...?
Kuid olles seal käinud mitu mitu korda garantii remondis, ei soovita seda kohta. Lõpptulemus oli garantii lõpetamine, kuna tehnik soovitas kergemad rullid variaatorisse paigutada, mida hiljem läbi lillede eitas.

Ehk nagu rolleritega ikka, kuidas määrata kas hea või halb?
Siin mängib füüsika rohkem kui see 49,3cc mootor, sõitja kehakaal, tuul, maastik jne.
Mõnel lippab 75km/h, mõnel üle 60km/tunnis ei lähe, kuna ise raske.
Kõik suhteline.
Samas kui ise hoolitsed, vahetad õlisid ja ei peenesta on super roller.

Tüüpvead on sellel pillil, spidokas ja bena andur. Enda omal lahendasin probleemi kui võtsin paremal pool oleva lüliti maha ( rooli küljes ) ja puhastasin ära, oli oksüdeerunud ja millegipärast spidokat mõjutas see kõige rohkem, ehk näitas vale bena näitu ja kiirus oli vahes 20-90km/h :)

Ülejäänu poolest, parim hiinakas!

13" rattad, mugav sõita, ketaspidurid, ees ja taga.

Tuunida seda rollerit pole eriti mõtet, kuna variaator on niigi väga hästi ülesse ehitatud, et kui ostad mingi Malossi multivari, siis tulemus 1:1, ehk raha raiskamine, ainuke mida soovitaks on variaatoris piiraja juhe ülesse leida ja viisakalt ära likvideerida.
AGA seda teha alles peale sissesõitu kui on uus roller. Sellel pillil see ainuke piiraja, CDI poolel ei ole vaja midagi teha.

Endal on ostetud 4 taktiliste sport sumpa, mis samuti on E klassi oma, ehk lubatud EU riikides. Kaasa tulid ka kollased siduri vedrud.
siin ka video, mis ja kuidas: http://www.youtube.com/watch?v=o_9E4mp25bI

Siin siis minu Freedo 6 hetke seis, ilma sumpa ja toonitud tuuleklaasita, mis kavas osta. Ja kõik ostud loomulikult läbi saksa E-bay, kuna isegi transpordiga tuleb odavam kui Eestist ostes.

http://www.youtube.com/watch?v=va-nKIuJp3g

Nii et soovitan kahe käega, töökindel masin.
hlm
11:55 17.03.2011
Nn sportsummuti peale sellel mikromootoriga 4T rolleril on küll selge raha mahaviskamine. Koduste vahenditega, kui ise endal tööriistad käes seisavad teed originaalsummuti edukalt ka ise "vabaks".
Kindel dünaamika paranemine sellel rolleril annab suurem silindrikomplekt. Muu tühja-tähja lisamine on raha mahaviskamine, kuna effekt on pea olematu. Soovitavalt 90cm3 silindrikomplekt koos suuremate klappidega peaga, suurem düüs, summuti vabaks, piirajad maha ja tuld. Muidugi soovitavalt vahetada väntvõllilaagrid korralike firmalaagrite vastu. Ise seda tegin.
Joome Ära
11:29 25.06.2011
Mul endal freedo 6, vaja teha õli vahetust aga mis õli panks sisse et hästi käiks ?
Vips12
23:33 21.08.2011
Kle minu freedo liigub 85km/h ja ple mingit hullu pappi sinna alla pannud, ostsin selle 475 euriga ja läbisõit oli 2300km ja sõidab siiani, kuigi müün maha ja ostan sr50r-i :D Freedo 6 on hiinakas aga ikkagi truu masin !!
mehaanik1
10:39 16.10.2011
Usuge edasi hiina spidomeetreid! Mul on olnud 5 masinat millest esimene oli hiinakas(freedo 1). See masin sõidab mingi ajani ja siis 500 km jooksul laguneb mootor lihtsalt maha! Mul see juhtus 4000 km pealt ja siis sain aru pärast karbussi ja vario vahetamist, et selle ****ga pole mõtet jamada! Miks hiina rollerid on odavad ja ei oma sama võimsust mida yamaha ja aprilia? Sest kasutatakse odavaid materjale ja minimaalses koguses. Ja mootoriks on 4 T millega midagi muud teha, kui beansiin ja tikk. Hetkel sõidan piaggioga mille ma ostsin 250 euri eest kasutatud ainukeseks veaks oli see et pandi väike mats ja konndlitel oli sügavad kriimud ja plastikud ei läinud täpselt kokku aga see sai parandatud ja mootori ning välimuse tuunimiseks pandud 300 euri kuskil. Käisin dünomas ja mootorivõimsuseks mõõdeti 14hp, tippkiiruseks 105 km/h. Olen oma mopiga sõitnud 2 000 km ja olen ainut bena ja õli valanud. Nii et visake hiinakat kaljult alla ja ostke kvaliteetsed rollerid!
Muretuid kilomeetreid!
hlm
14:50 16.10.2011
Sõitsin oma hiinakaga probleemideta ligi 16000km, müüsin maha ja minuteada sõidab siiamaani. Kui omanik lammas, siis pole vahet, mis päritolu asi on. Jagu saab neist ta niivõinaa.
hlm
14:51 16.10.2011
Sõitsin oma hiinakaga probleemideta ligi 16000km, müüsin maha ja minuteada sõidab siiamaani. Kui omanik lammas, siis pole vahet, mis päritolu asi on. Jagu saab neist ta niivõinaa.
mehaanik1
16:36 16.10.2011
No kui asjal mingit kvaliteeti pole ega siis omanik kohe süüüdi pole. Ja nh vb mõnel vedas või ma ei tea kuidas peab hooldama et ta kasvõi 12k välja jookses. Iga õhtu uus mootriblock alla we? Aga nh on inimesi kes suudavad ka Range Roveriga kolm aastat sõita ja nii et ühtki jama pole.
hlm
18:08 16.10.2011
Kui sa pead hooldevälpadest ilusti kinni, kestab see neljataktiline hiinlane üllatavalt hästi. Ja mida teavad tatikad hooldevälpadest?:) Midagi. Vedamisega pole siin küll pistimist.
mehaanik1
20:12 16.10.2011
Ma olen hea hooldaja kui ostan kasutatut masina siis alati puhastan paagi vaatan üle õlipumba ja õli ja ikka jooksis kokku. Ja enamus kordi kui sellega sõitsin mingi asi läks ***** kas mingi spidovalgusti või esitule pirn aga igatpidi pidi mingi asi mitte töötama. Ja siis vahetad välja ja kuu tagant vaheta jälle sama asi välja.
hlm
08:52 17.10.2011
Ega siis mootori kokkujooksmine pole ainult õlipumba või selle rikke süü. On ka teisi tegureid, mis mootori kinnijooksmist soodustavad. Ja see, et pirne aegajalt kulub on täeiesti normaalne ju. Kuluosad ju.
Hea omanik ei saa kohe kindlasti olla, kui juba 500km pärast mootor on kutuks lastud. isegi mitte 4000km pärast. ja mis võimsust sa ikka ootad neljataktilisest? Ära võrdle neid kahetaktilistega. Võta mingi tuntud tootja neljataktiline ja veendud, et see sama dünaamikaga nagu ka hiina neljataktiline. Loomulikult on tuntud tegija oma kvaliteetsem, aga hind on neil ülemõistuse kallis pisimootoriga asja kohta. Hiinakate hind on igati paigas. Ühesõnaga selle raha eest saad just seda, mida nad väärt on. Mina ei saa kohe üldse nuriseda, sest oma ülesandega sai ta minu käes täiesti eeskujulikult hakkama. Vanast venetehnikast kordades parem.
to hlm
16:56 17.10.2011
Mille pärast võib mootor kokku joosta kui õli jookseb sisse bena valatakse statoilis ja filtrid vahetatakse ja üle ka ei kuumuta? Selles ongi asi et ma vahetasin iga kuu midagi selle rollei puhul midagi(ei tuuninud!) Ja läbisõit polnud veel 5 k ta ei olnud kui hakkas mootoris koguaeg miski katki minema.
Ma ei tea mite ühtegi tootjat kes toodaks kvaliteetseid 4 taktilisi rollereid. Kõige kvaliteetsemate rollreite tootjad on piaggio,yamaha,aprilia. Ei ole shenghui ja ***na4strokemuina. Milleks neljataktiline osta kui kahetaktiline on võimsam ja kestab kauem?Aprilia sr 50 8hj. ja sõidavad üle 20 000 km. Freedo 1 3hj. ja max on minu tuttava käes sõitnud 10 000 km. Kus mõte on? Nii hindade juurde freedo 6- 1 035 eur selle eest saad 4hj võimsa rolleri millel PUUDUB GARANTII ja lisaks kõik sõimavad sind ka veel. Piaggio NRG varustatud 8hj. mootriga ja NB! 5 AASTAT GARANTIID ja selle juures saab kätte 1700 euriga. Ja kuidas saad võrrelda kolmekümne aastast Rigat freedoga ? Riga on ikka kõvasti rohkem sõitnud ja rohkem kannatanud kui mis iganes freedo.
hlm
17:17 17.10.2011
Viimast juttu ei lugenud ma läbigi. Ei suuda lihtsalt lugeda teksti, mis paksult vigasid täis ja väljendamisoskustki pole.
mehaanik1
17:34 17.10.2011
Kas tõde siis oli nii karm et muud öelda pole?
hlm
08:39 20.10.2011
Mis tõest on jutt? Olen hiinakat omanud ja ei saa küll midagi eriliselt nigelat välja tuua, selle hinna eest on seal asja küllaga. Ja mina ei tea kuskohast peab rolleri või mopeedi ostma, et sellel garantiid ei oleks? Minu omal igatahes oli. See 8jh on müügimehe jutt:) Sellist võimsust näitab ehk dünos PIIRAJATETA e. siis tänaval illegaalne mopeed-roller. Kusjuures osad Suzuki rollerid tulidki juba tehasest üle 7hj. Hetkel selline mul olemas. Kui veel piirajad eemaldada, mis siis veel? Aga milleks? Tahan võimsama ja kiiremaga sõita, siis võtan liikuri, mis selleks mõeldud. Mopeed-roller selleks ei ole. Paras poes õlle järel käia:)
Lgp. Mehaanik, palun katsu korralikult kirjutada. Ei sa sinu juttu eriti tõsiselt ki ju võtta, kui kirja- ja väljendusoskus viitab jonnivale puberteedieas mürsikule.
mehaanik1
18:40 20.10.2011
Näita mulle inimest kes sõidaks rolleriga millel on piirajad peal! Ma ei saa aru üldse milleks tehakse seadust mida kõik rikuvad. Mul on mitu vanemat sorti tuttavat autojuhti kes saades tead, et seaduse järgi ei või rolleriga üle 45 km/h liikuda, ei uskunud mind ja ütlesid et see lihtsalt segaks autojuhte kuna linnas ka keegi ka ei sõida 50 km/h nagu seadus ette näeb vaid ikka sinna kuuekümne kanti. Ja kas siis kõik 14-16 aastased on lollid kelle arvamust ei tohi tõsiselt võtta?
hlm
21:24 20.10.2011
Mina sõidan näiteks rolleriga, millel piirajad peal. Eelnevat sa vist ei loe?
Ja neid sõitjaid ei ole üldse vähe muuseas. Ära üldista! Rikkujad(piirajateta sõitjad) ongi peamiselt noored mürsikud.
Segab autojuhte on loll vabandus. Traktorid ei sega või? Ka need aeglased liikurid. Timmime need ka 70km/h sõitma või? Jalgratturid? Mis nendega teeme? Mõtle laiemalt.
Ja võiks teemas ikka püsida. Mina jään niivõinaa selle juurde, et need hiinakad, mida võimalik osta juba tutikana vanas vääringus nii 8000.- eest on oma hinna väärilised. Valiku teeb igaüks juba ise.
mehaanik1
21:32 20.10.2011
Mul tuttav Riias kes on 30 aastane ja kes sõidab aprilia sr R iga millel piirajad maas ja kas teil nii öelda seaduste mitte rikkujatel endal pole ebamugav kui igaüks piiksutab ja vihastab et töllerdad seal ees. Ja jalgratturid siiski enamuses mööda autoteid ei sõida. Traktoreid liigab suhteliselt harva linnas nad pigem maanteedel. Ja minu jaoks on rollrei tuunimine pigem hobi, kui võimsuse pigistamine. Mu roller on võimeline sõitam 100 km/h+ kuid mina pole sellega üle seitsmekümne kunagi sõitnud. Ja mina pole enda elus näinud rollerit mis oleks tutikas ja hind oleks 8 000 EEK. Kõige odavam hiinakas freedo 1 maksab 13 000 Automaailmas.
hlm
22:49 20.10.2011

Automaailm ei ole ju ometi ainuke hiinakate maaletooja! Näiteks auto24- s leidsin kiirelt hetkel 633.- eurot tutika neljataktilise ja talvel vajuvad nende hinnad sinna 8000.- krooni piirimaile. Ega ma peast neid numbreid ei võta. Ju siis sa pole oma noore elu jooksul veel kõike näinud:) 13000.- on jube kirves juba. 690.- euri eest saaksin juba tutika(vaata soov.ee, kui ei usu) 125cm3 hiina neljataktilise rollu, millega ei teki selliseid probleeme(jalgujäämine) nagu sinul ja sinu tuttavatel liikluses. Ja pole kuskilt ajakirjandusest või mujalt meediast saanud lugeda-kuulda avariidest, kus põhjus mopeedijuhtidel jalgujäämine. Jutu järgi ju hirmus probleem, aga reaalselt ju pole midagi nagu ette näidatagi. Hea, et ei ole.
hlm
23:03 20.10.2011
Lisaks. Freedo1 saab hetkel tutika 520.- eurot(8100.- eeku).TS Motors.
mehaanik1
22:03 21.10.2011
No selleks, et saada 125 cc load on esiteks vaja olla kuusteist. Ja üldse 125 cc rollereid on suhteliselt vähe võrreldes 50 ja 70 cc. Ja see kui avariisid ei toimu ei tähenda ju et sellega on mugav ja ohutu liikuda. Näiteks mina sõites jalgrattaga autoteel tunnen end väga ebamugavlt kuna taga sõitjad peavad mu 30 km hga pinistamist kannatama ja koguaeg kartma, et ma võin neile ette keerata. Aga 8 000 on veel jah kannatav hind aga kui mina otsisin endale rollerit siis oli see 13 000.
hlm
23:06 21.10.2011
Mis nende lubadega teha, kui piirajate eemaldamisega ju ka illegaalne liigelda? Vahet pole. Peaksid ju niikuinii motikalube juba omama, kui oma võrrile suurema kui 50cm3 silindri peale topid.
Mismoodi jalgratas piniseb? Miks peaks tagasõitja kartma? Annad ju käega märku enne manöövri sooritamist? Kardavad tagasõitjad just sellepärast, et lohakad ratturid ja mopeedijuhid ei tea misasi on suunamärguanne ja manöövreid tehakse täiesti ootamatult ja vastutustundetult.
mehaanik1
23:38 21.10.2011
Ega isegi kui mul oleks 600 cc bike load ma ei võiks liikuda tuunitud rolleriga! No kui ma hakkan rattaga suunda näitaama siis topin käe välja ja kust ma tean ega seal mõni buss samal ajal vastu mu kätt ei sõida?
hlm
10:46 22.10.2011
Kui ametlikult võtad ümberehitatud rollu ark-is arvele, siis ju võidki motikalubadega sõita. Sa nagu tahapoole üldse ei kiika enne manöövrit või? Väga rumal vabandus, et buss sõidab vastu kätt.
mehaanik1
11:07 22.10.2011
See suht sama mis võtta lada mingisuguse porsche mootoriga arvele. Kes ikka lubab sellisega ringi kärutada? Ja noh kui ma vaatan siisntäitan siis jälle vaatan siis sõidan posti ka!
hlm
11:23 22.10.2011
Millest sa aru ei saa? Kui ark- is on kõik ümbreehitused nõuetekohaselt (seadusega ettenähtud korras)vormistatud, siis olgu su Ladal kasvõi murutrimmerimootor. Kui sa liikluses hakkama ei saa, siis ära sinna ka roni.
Küll sõidetakse sulle otsa, jääd jalgu, ei saa käega suunamärguannet anda, ei jõua sa kõike jälgida...
SS
22:17 26.10.2011
S6idab kui hoiad ega siukse hinnaga saab juba midagi paremat aga v2limus on kyll v2ga hea Vaese mehe AP
mehaanik1
16:11 27.10.2011
TK
18:15 28.07.2014
minul hetkel Freedo 6 käima ei lähe, täpset viga ei tea, kütet
peale tuleb säde on, aga käima ei lähe. Milles võib viga olla? Äkki on mitu erinevat viga? Kas keegi aitaks?

Foorumisse postitamiseks peavad küpsised (cookies) olema lubatud.

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte