Mootorratad

Mis Zid maksab?

Vikatimees
08:20 06.11.2005
No Mini väriseb kah jubedalt aga tahaks teada kas zid on ikka neist etem nii mootori poolest kui ka sõidumugavuse poolest.
Kas Zidil läheb ka silinder nii kuumaks et kohe kui läraka tatti peale paned kohe ära kärssab
dodekaeeder
11:13 06.11.2005
Huvitav, kuskohas need Zidid sõidavad, no ma ikka vaatan igal motikale järgi, mis must põrisedes mööda sõidab, aga tõesti, aastad lähevad, ei mina pole veel ühtki Zidi tänaval näinud...
jhkl
12:28 06.11.2005
~
09:10 07.11.2005
Sellepärast Zidid silma ei hakkagi, et erinevalt rolleritest, millega sõidavad põhiliselt ainult edasi-tagasi saanivad beibeajudega eputrillad, saab nendega sõitta igal pool ja läbida mistahes vahemaid. Zidiga sõitjad on asjalikum rahvas, kes ei nühi ainult kolme kohalikku tänavat kaheksa korda edasi-tagasi.
pekin12
21:10 07.11.2005
ma ostsin endale tuktika zidi ja mitu tuhat kilti tuleb ta sisse sõita
Zark
00:15 08.11.2005
4-taktiline mootor ei lähe nii kuumaks. Igatahes mitte triikraua moodi surtsuvaks nagu V50 mul kipub minema. Vähemalt normaalselt sõites ei lähe. Soojeneb ka üsna pikaldaselt, 2min tühikäigul töötades võtab vaid kergelt leigeks... Talvel on see probleemiks, soojendamisele kulub igavik.

Mineku poolest on nii 2T kui 4T mootoriga Zid etem (2T oma just eriti), mugavam on ka. Umbes nii nagu tugitool on taburetist etem.

dodekaeeder:
Zid-e pole väga palju liikvel aga vahel siiski neid näeb. Ma trehvasin suvel ühte 2T mootoriga Zidi Tallinna liikluses, Võru linnas olen näinud mõnda päris mitmel korral. Ta on selline tagasihoidliku välimusega sõiduriist (a'la miski pisike tsikkel, oots... see ju Zid :-) ). Maakohas asjalik aparaat. Kruusateel sõitmiseks päris mõnus, raputab vähem kui auto.

pekin12:
RTFM! :-) Vene keelt ikka oskad? Minu 4T mootoriga Zid-i manuaal ütleb seda et esimene 500km on sissesõiduperiood, peale seda esimene hooldus. Sissesõit põmst tähendab vahelduva kiirusega sõitu, mitte suure kiiruse/kiirenduse tagaajamist. Esimese 1000km võiks vähemalt rahulikumalt kulgeda. Selle tunned 'tagumikuga' juba ära kuidas masin areneb - mida kergemalt liikuma hakkab seda rohkem sissetöötanud ta on (ja seda rohkem võib endale ka lubada). Minu 4T Zidi mootor igatahes areneb veel kuigi üle 1000km sõidetud (autol läks nii 15-20 t.km enne kui enam nagu miskit juurde ei tulnud). Arvatavasti 3-4 t.km on piiriks kus asjad stabiliseeruvad (ja vananemine tasapisi võimust võtma hakkab).

Korralik sissesõit on väga oluline asi ja seda kõikide motoriseeritud uute liiklusvahendite juures. Autod, tsiklid - vahet ses suhtes pole. Kes arvab näiteks et 'oo, sain just tutika lääne auto salongist kätte, kohe annab täiega talda' - võtku teadmiseks et sellel lääne masinal pole pikka iga loota. Teisalt, praegusel ajal müüdavad asjad on suhteliselt lühidalt kasutamiseks mõeldud niivõinaa...
M
11:29 08.11.2005
Meeldiv on vahepeal ka asjalikku juttu lugeda...
Vikatimees
17:13 08.11.2005
Aga kui tugev vibratsioon on 2T mootoril kas väiksem kui V50 mootoril ja kas käima läheb"laksust"
zid
21:00 02.12.2005
kas zidile annaks panna koonusfiltrit?

ja kas see muutaks kiirust
või annaks kilovatte juurde?
sdfgh
03:08 04.12.2005
põhim. saab ikka panna aga kasu sellest asjast küll pole.
zid
20:19 20.03.2006
Kes tahab zidi clubi teha? waatage www.zid-club.tk
zil-zid laiskloom
11:52 22.05.2006
mul on zid aga ma tahan endale rollerit. ja zid-i kah maha ei raatsi müüa. hea kuskil metsas kärutada. mitte lõhkuda. igaüks ise teab mis talle meeldib.
zil-zid laiskloom
11:53 22.05.2006
ma täpselt ei tea oleneb kui korras on aga arvan et umbes 4000-6000kr.
ziidiizizid zid
11:56 22.05.2006
miks pea aegu kõik teemast mööda on läinud
@!€£$¤@€$+$[-]
14:00 22.05.2006
Tundub, et mõni kommenteerija (zil-ziidziizi...d) suhteb ISE ENESEGA vabalt...
08:56 25.05.2006
Järgmisel varakevadel alles müün. 12 000
ZID14
12:39 15.06.2006
kle kas keegi teab kas zid.i kartreid peab suurendama kui ma teda 60cc teha tahan.
ja muide minu zid läheb üle 75km/h kiirenduses teen rolleritele kyll ära.
ja zid on 49,8cc et sellega võib ratta lubadega sõita kui oled 16 täis ,aga jh parem on ikka kui mopeedi load käes on.
M
15:13 15.06.2006
Karterit ei pea suurendama - hoidku taevas!
Küll aga pead silindri pead tõstma, seda kasvõi lisatiheneid pannes, et säilitada olemasolevat surveastet (kui palju - seda on võimalik arvutada). Kui seda ei tee, siis pead kõrgemaoktaanilise bensiiniga sõitma ja ka süüte pead siis pisut varasemaks reguleerida, et vältida detonatsiooni või kütuse põlemist väljalaskes.
Zid lähebki umbes 75 km/h (mõni kiiremini, mõni aeglasemalt) ja rolleritele "ärategemine" on tähtsusetu näitaja, täpselt sama tähtsusetu, kui mõnes järgmises postis saab olema rollerikutsika kiun, kuidas tema ikka zidile ära teeb...
Originaal kepsulaagritega ja liigsuure surveastmega jääb su Zidi mootori eluiga pärast kuuekümnekuubiseks tegemist umbes kolme tuhande kilomeetri kanti.
zidimees
15:42 21.06.2006
ma ise ka ostsin endale hiljuti zidi.poes öeldi et üle viiekümne see ei lähe aga 80 läks ikkagi välja.pm on zid ikkagi mõtekam sest kui sa rolluga kukud siis naq...no kumb kukkudes rohkem laguneb kas zid või mingi plastmassi hunnik?igadahes mina olen zidiga väga rahul...