See rämps on välja mõeldud Vene sõjaväe pooli juhuks kui näiteks mootori karter katki tekitab xado ümber liikuvate detailide mingisugusee ****kihi.Mida rohkem mootor töötab seda paksem kiht deetailide ümber tekib ja lõpuks jookseb mootor kokku.See mida räägitakse et tekkib mingi geraamiline kiht on jama jutt ei saa ju mingisugune aine tugevdada metalli mootori töötades.
Kuskil siinsamas listis oli link, kus üks vend testis oma Ziksi ilma õlita koos Xadoga. Sõitis nagu nalja.Kasuta otsingut, siis leiad selle teema üles. Nii, et asjal on iva sees. Kuda see asi nüüd märgsiduriga tsiklimootorile mõjuda võib, ei oska kudagi kommenteerida.
Minu Hondal on küll mootoril ja käigukastil koos siduriga ühine õlivann. Seetõttu pole julgenud proovida, kuigi selle Hado toime põhimõte on loogiline ja autos olen katsetanud. Mingit superefekti pole olnud, kuid subjektiivselt nagu veidi pehmemalt tööle hakkas. Kinnijooksmist vast kartma ei pea, kuna keraamilised osakesed jäävad metalli pinnale lõtkudest põhjustatud löökide toimel. Kui lõtk kaob, pole ka lööke ja ladestumist ei toimu. Aga mis siduriga juhtub, seda ei oska küll arvata.
Vaidlused igasuguste "remetallisantide" ja muude õlisse lisatavate asjade effektiivsuse üle on sama vanad kui need ained isegi. Olen mitmetes foorumites nende üle arutelu lugenud ja mõnes ka ise kaasa löönud. Tegelt' on alati kogu see mula mõttetuks osutunud ja keegi kellelegi midagi ei tõesta. Iga-üks veendub alati ja veel kindlamini OMA isiklikus tões.. :p Mõni vend, nagu siingi kusagil eespool, pole asja ise küll kunagi proovinud, kuid on seda radikaalsemalt ja sõnu valimata nende värkide vastu. Teine püüab ikka miskil intelligentsel moel asja põhjendada ka. Kolmas usub - aga ei julge katsetada ja neljas kasutab ja ei mölise...
Ise olen ka katsetanud. Rattaks lahja võrr (Zid) ja kohaks käigukast. Tegelt' kadus huvi ühe hooajaga ära, sest Zidi käigukast ei kulu- ega lagune niigi tema kolvigrupiga võrreldes mitte essugi ja järgmiseks hooajaks uut õli vahetades ma enam Xadot ei lisanud. Mingit käigukasti või (märg)siduri töö muutuseid selle ühe hooaja jooksul ma tookord ei täheldanud. Aaga mul polnud ka mootor nii vana (läbisõit vahemikus 4500 kuni 9000 km tol hooajal), et seal miskeid käigukasti kulumisest tulenevaid muresid oleks pidanud olema. Kokku ruunasin toda mootorit 16 000 + km ja selleks läbisõiduks on küll juba käigukasti kulunud hammakad hakanud üsna vinguvat häält tegema. Kuigi - hääl oli ka ainus asi, mis viitas käigukasti kulumisele. Tõrkeid mingisuguseid veel polnud.. Xadot proovida ei tulnud enam meelde, lahendasin asja teisiti - ostsin uue mootori...
Seda siis käigukasti ja märgsiduri õlitamisest.
2t mootoriõlisse lisatavat ainet pole silma-alla sattunud, kuid proovida seda poleks mul ka kahju - ei näe põhjust asja hullemaks minemiseks. Jutud kolvirõngast kinnikittimisest, mingist müstilisest üha pakseneva kihi tekkimisest kuni liikuva sõlme kinnikiilumiseni on "hülge möla" ja äärmisel juhul saab midagi rikkuda ainult siis, kui ainet juba liiiiiga palju õlisse lisada või - üldse teda õli asemel kasutada..
Kui lugeda Ladaklubi lehekülge siis peaks kõik OK olema,jää või uskuma.Minu väited tuginevad Tal.Pärnu mnt autokauba poe müüja sõnadele,et mingid tüübid olevat kasutanud ja mootorid minema visanud.Mine sa võta kinni keda uskuda,võta või sõnad tagasi ja hakka oma ural-i peal katsetama sest käimakast laulab mis jube.Teeme nii,et las keegi proovib ja annab teada.
Kuidas need "mingid tüübid" said kindlad olla, et just õlilisandi kasutamine mootorid ära rikkus?! Seda pole kah kusagil reklaamitud, et need sodid ise mootorit remondivad. Ikka on jutt remontidevahelise läbisõidu pikendamisest. Kui ikka asi on p**sses, siis pole ka miskist imekeemiast abi.
Arvan, et sellega on nii, nagu vanasõnas: "Jumal hoiab neid, kes end ise hoiavad". Kui lihtsalt lajatada see sodi õlisse ja loota, et nüüüüd hakkava imed sündima, siis nii vist ikka midagi head ei toimu.
OK, minu võrr pole miski asitõend, kuid kui ise hakkaksin näiteks mõnd neljataktilist vanakest turgutama, siis alustuseks teeksin enne korraliku mootoripesu (noh seestpoolt ikka..) Et õlikanalid oleksid puhtad, et karteri põhjas ei loperdaks vanast õlist sadenenud sült jne.. Seejärel uus õlifilter, õli, hoolikas kasutusjuhendi lugemine ja Xado... :)
Ja noh - mis on "paremaks" minemine? Tegelik tulemus (ja palju mõistmatut sõimu pälvinud) on see, et endiselt läheb halvemaks. Ainult, et mingi tõenäosus on, et halvemaks läheb näiteks kolmandikuvõrra aeglasemalt kui ilma "dopinguta". Nii võib juhtuda, et mootor, millele oleksid pidanud ehk õnnetul kombel keset hooaega hakkama kapremonti tegema, veab sind rõõmsalt uue talveni ära ja saad hoopis miski 6000-8000 km hiljem hakata raha ja aega remondile kulutama...
Veel arvan miskipärast, et kindlasti on mingi kulumise piir, mida ületades pole enam mingit mõtet püüda mootorit remetallisantidega turgutada - asi lihtsalt ei toimiks efektiivselt ja inimene ei saaks iialgi aru, et tema 150 km pärast ära koolenud mootor oli juba sõittu alustades sisuliselt katki. Pealegi on ka keemia mõjumiseks vaja ikka pääris palju töötunde või km-ed mootorile, et need mikrolõtkud üldse saaksid selle keemia omale peale installitud. Liiga närusesse seisukorda jõudnud mootor aga ei pruugigi selleni kunagi jõuda - ta on juba enne nö loomulikku surma surnud.
Ja kes meist on üldse pädevad tagantjärele objektiivselt hindama, et mis OLEKS siis olnud, kui ma seda sodi POLEKS kasutanud!?... Ja olen kindel, et enamus meist ei suuda ka seda hinnata, mis juhtus tegelikult siis, kui selle keemia omale õlisse sokutasime... on hea, kui muutused on nö kõrvaga kuulda, aga sellega on kah nii, et tegelikult me hirmasti tahame kuulda ja siis kuulemegi... :)
Nii, et isiklikult kaldun siiski uskuma teadlasi ja haritumaid inimesi ja ei püüagi nende väiteid maha teha ainult selle pärast, et MINA nendest aru ei saa ja võimatuks pean, või et naabrisass saunas poti õlle taga asja maha tegi.
Me kõik ju usume, et Kuu on kerakujuline... nii on meile õpetanud inimesed, keda me endast targemaks peame. Aaaga kes meist seda ise näinud on?
Mulle isiklikult tundub küll, et Kuu on ketas... :-p
Panin tsikli mootorisse (Honda 1000Cm3), peale 5000 km läbimist pole selle siduriga midagi halba juhtunud. Samuti pole ka midagi juhtunud siduriga paljuräägitud nn. mittemootorratta õli pärast. (et märgsiduriga peab kindlasti olema motika 4t õli, muidu hakkab libisema)
Ei saand aru küll eriti et nüüd tõmme paremaks oleks järsku läind (ja kust see tulema peaksi) mul karpad ka reguleerimata veel jäid sel aastal ja masin ei töötand eriti ühtlaselt, niiet natuke raske võrrelda ka.
Mis tähendab "Paremaks"?
Hado ei remondi mootorit ega reguleeri seda.
Halvemaks läheb endiselt. Ainult et aeglasemalt.
Samas - Hado ei keera ka midagi p*rsse...
Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:
Foorumis on KEELATUD:
Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
Otsene reklaam
Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
Teemast mööda rääkimine
Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
Võõra inimese pärisnime all esinemine
Sõnumite ja teemade kordamine
Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.