Ma plaanin ühe silindriga ratast vaadata ja huvitaks kasutajate arvamus!?Vibratsioon on kindlasti suurem aga mis puudused veel esile on kerkinud!?
Muidu hea lihtne hooldada ja odavam kah!Üks küünal, üks kolb jne:)
Oli kunagi aastate eest selline aparaat nagu IZ Sport 350 ccm, üks pütt ja jaapani tehnika.
Ise eriti tsikli fänn ei ole ja sõita ei oska. selle aparaadiga oleks peaaegu surma saanud. Kohalt minnes jäi asfaldile piiiiiikk must jutt ja palju sinist suitsu. Jawaga oli täiesti võrreldav, kiirendus olevat parem olnud, lõppkiiruses jäi alla.
Vene tsikli kohta, täitsa sport massin.
Ehitasin omale trike iz planeta mootoriga murave raamile (max kiirus oli tiba üle 100, trike ise on 3m pikk ja kuskil 2m lai, taga 17 valu, kahekesi peal võtab ka noka püsti ja mis kõige suurem pluss on see et aasta aega sõitsime ringi ja polnud ühtegi probleemi mootoriga, vibratsioon on hull, sõitma hakkad võtab pisara silma, kergemad keevitused ei pidand üldse vastu aga see oli konstruktsiooni viga, Igaljuhul üks pütt on üli kõva eriti vene tsiklite juures, lihtne, lollikindel jne. NB. jahutus on tähtis, sest omal oli mootor selja taga ja kuuma ilmaga loojakarja ta läks
Väga hästi arvame ühepütilistest - see on ainus õige enduroka mootor. Vibra on jah suurem, aga kui kruvikeeraja peos püsib, siis pole keeruline ju neid lahti vibreerinud kruve kinni keerata, ja korraliku suure singli puhul on ka keermeliim mehaaniku parim sõber :)
Singlitena tehakse ka muid rattaid, customini välja. Sellest kroomimaailmast ei jaga ma suuremat, seega ei arva ise midagi, aga tuttavad pole ka Savage 650 kohta pahasti öelnud. Yamaha 660 mootori peale on ka päris baiki ehitatud - SZR660 nimeks.
kahe potiga nöks parem kui suutepool teepeal läheb asi ******s aga jupiteriga tuled koju,ja jupil parem minek,ei ole tal viga midagi, just see esimesi jupi mootoreid on head need planeta tehase omad
mul endal on planeta sport krossi-päris kõva pill jawa 638 on peajagu üle kiirendus on väga kõva 100 tuleb 3-4 sekiga nokka kakub nii mis kole ükski tsikkel pole talle veel pähe teinud aga jupid eriti väntvõll kuluvad kiiresti
*** endal jupiter mega pill on küll pandi maja ette uus asfalt maha nuh vaja veiz nokka tõmmata raibe nokka ei tõmmanud aga killustiku kakkus küll lahti
kellelgi 6-voldise IZ-i geneka mähist ei ole wõi?
aga need ühepütised on tavaliselt töökindlamad aga kaks pütti on ikka üle mootor tõmbab paremini pöördesse
Muideks võrr on hea ja töökindel,kui mees seal peal on ka ajudega.
Võrr on hea odav sõiduriist,joob vähe benssu,võmme pole karta vaja,
Liigub hästi,kui kõik ilusti paigas,jne.
Need pooletoobised muidugi laidavad,kes ei oska süüdetki paika
panna,need ei jaga tehnikast midagi! Omal võrr ja täitsa rahul.
Kõige töökindlam vene ühepütine on 125cm3 3-käiguline Moskva.
Vanasti lihtsalt tehti töökindlaid masinaid......
<<võrr on legend,kõik poisikesed on oma tsiklimeheteed võrrist alustanud-nostalgia ise!
Vot ma mäletan aegu kui u 10 a tagasi olid kõigil kodukülas võrrid, kokku 18-20tk sõidus. Sõbral oli võrr nii hea minekuga et neljakesi olime peal ja läks nagu lind ja nii mõnedki suutsid ennast haiglasse sõita.
Endl oli kunagi kaks planeta 3 üks sai lihtsalt laiali lammutatud.Hääl on mõnus ja vibra ka aga poltidel on topelt mutrid ja püsivad kinni .Kõval kruusal kui taha poole istuda tõmbas küll nokale kui kaasi põhja panid ,kui veel keegi taga istus ei saand teisegagi äkki kaasi anda kohe kiskus nokale ma ei tea miks aga ta lihtsalt kisub kui taga rohkem raskust on.Ainuke asi mis mootori juures jamas oli teine käik vahel sai suvel iga päev käigukast rohkem kui 5 korda lahti võetud.Käima läks nüüd talvel laksuga kuigi masin oli 2 kuud külmas seisnud aga mootor sai ka suvel ilusti ja hoolikalt kokku pandud ja kulund osad välja vahetatud.Suurim kiirus on kuskil üle 160 spida põhjas ja mootor laulis ilusasti.Mulle igatahes ta meeldib.
*** meeletu kaiff on vene tsikliga rohkem kui sotaga raiuda.......mingi kui kahtlane pill kah on siis mõtled vaikselt kas laguneb või ei lagune
mul krdi IZ-il lõi mitu korda sota pealt keti katki hea et surma ei saanud aga tagahammasratta kaitse oli küll omadega õhtal,niisiis head kimamist kuni surmani:)))
Hästi :) Kui ei ole füüsilist vastumeelsust pisikese või natuke suurema vibra vastu, siis minu meelest lausa väga hästi. Endal on Yam SRX ja silindrite vähesuse üle ei kurda. SRX on muidugi juba iseenesest väga lahe ratas...
Head: kerge, lihtne on kiirendades taibata kus on pidamise piir (kui piiri lähedale hakkad jõudama siis on nii et kui kolb lööb siis võtab hetkeks ratta libisema, aga pärast seda on kuni järgmise matsuni kõik ok), omab iseloomu (kui üritad teda vändast käima lüüa ;), hääl on mõnus, vähe juppe mida vahetada, vedu kõigil pööretel meeldivalt ühtlane.
Vead: omab iseloomu (kui üritad teda vändast käima lüüa), vibra (ilma tasakaalustusvõllita suure mootoriga oleks sõita tõenäoliselt võimatu).
1) planeta sport on peajagu kõikidest jawadest üle. 638-ga võrreldes lõppkiiruste vahe 15 km/h.
2) ükski sport ei lähe 3 sekundiga sajani. ise sõidan ja modin. näita mulle ka. saad tuhat eurot peopeale.
3) lõpetage ära need 10-aastaste jutud: planeta lõppkiirus 160. oled koolis käinud või mitte?
4) ühepütisel on vibra suur ka tasakaalustatud väntvõlli korral tasakaalustamata juhul viskab lausa seljast.
Oli kunagi IŽ Planeta-Sport - vibra oli kõige tugevam ~ 75- 85 km/h juures. Vigu oli nagu murdu, kõige suurem jama oli siduriga seda ei saadudki korda ja läks garantiiga tehasesse tagasi. Järgmisel kevadel laomehed küsisid, et "tule vaata, kas see oli sinu ratas?". Oli küll sama mootor ja raam - spido ilusti ooooo keritud ja läks uue pähe müüki . Mingid mägede pojad ostsid ära.
oli kah kunagi iz planeta5. see oli ühepotine. Vibra oli ikka vägev. Peale 100 km läbimist kaks päeva ei tõusnud enam, nii ära kuat väristas. Hambad lõgisevad suus, deem, osta kahene.
Ühepütilisest ei oska midagi arvata...pole omand kunagi sellist...ise olin 12 ,kui jawa sain 1965 aasta oma.Praegu olen 16 ja jawa kütab küll...tervelt 4 aastat olen ilma suuremate jamadeta sõitnud...
Ise olin ka võrriomanik!Käisin võrriga 3 x tartus.Elan tartust 25km.Ehk siis 50km edasi-tagasi ja pold midagi, kuid segu peab siis ette valmistama muidu peab iga kuradi 5km pealt jahutama.25 kildi peal jahutasin 2x
mul esimene tsikkel oli bannoonia vms. mõnus oli sõita selline harly moodi ise olin 13-14(ei mäletagi enam täpselt)....esimese korraliku paugu panin ka sellega ära põlv annab siiani vahel tunda....aga kahjuks enam ei saa eriti tsikklitega tegeleda kuna politsei on koguaeg letis =S ....aga praegu olen 17 ja mingi aeg lube tegema siis peaks endale mingi toreda n-duro'ka vms ostma....siis ei ole probleeme politsei ees ja sõita saab ka igal pool..... :) ...aga jah....ühepütilised on tase omas klassis :D
minu arust ühepütiline väga hea ja lihtne.ise oman iz planeta sport 5.läheb edasi nii mis kole proovisin asfaldil nokka tõsta niikui siduri lahti lasin oli nägu paagis kinni hea et üle ei lasknud.käigukast ja muud osad ka minuarust üpriski vastupidavad.
ega kellelgi ei ole iz planeta käigukasti jooniseid.vahetasin käigukasti kahvleid aga mul kukkusid fiksaatori otsast seibid ära ja nüüd ei tea kuhu mis seib käib äkki keegi oskab öelda kust saax sellist joonist kus olex fiksaatori otste seibid näidatud.
planeta sport see oli idanaabri kõige kiirem ja disainituim m.ratas .minu oma jooksis välja 150 km/h.spidol oli viimane nr.140. tsipa läks sellest üle.oli ka jawa meestega kakkumist,ei olnud vastast.nii kiirenduse kui ka lõppkiiruse poolelt.ju siis mul õnnestus saada selline tänavasõidu sport mis valmistati Izevskis kvartali alguses mil tehti korralikult tööd.sõidaks veelgi IZ PLANETA SPORT iga
IŽ 56 ühe pütiga mul just käsutada. krt 1 sil. on hoopis teine asi kui 2. jõudu ka madalatel pööretel. samas ega tuuri ei saa lasta. krt jawaga peab ikka üle 3000 laskma et midagi tuleks. ja ega ega see iž mul niisama välja kah ei sure krt nagu diisel peaaegu
endal oli cz250 vibra oli kyll jube sellega ta peese läxi,raputas kyljekaane poldid lahti ja syytemäng ribadex.aga et mingit inffi tahax rohkem spordi kohta,pole elu sees näinudki,pinginaabrile sai sport saatuslikux,läx õhtul baarist koju........
ise omanud nii ühe-kui ka kahepütiseid,mina siia võrdlusesse ei toox iz-i ja cz-i,enda cz-il küll mingit erilist vibratsiooni ei olnud (380) kuid jupiter on ikka mõnusam nii häälte kui ka mootori töökäigu poolest kui planeta,jupiteriga saab pöörete peal kulgeda mida ise tihemini harrastan,tuleb panna mootor ilusti käima ja kasutada korras osi,siis ei ole ka oht tee peale jääda.Ise eelistan kahepütist(kui jutt käib iz-st)
15 a tagasi oli mendi sini-kollane kahepütine jupiter. Nalja sai sellega. Esimest korda kui sõitsin siis vaatasin et päris hästi tõmbab.Ja siis kui teine silinder ka tööle hakkas- läks teine käest minema.Nii ta kohe kõveraks saigi.:) Hiljem sai taha mingi jokohama nupp alla pandud. Kannatas liivakarjääris lammutamas käia küll.Powerit jäi ülegi.
Nüüdseks olnud juba igasuguseid. Viimati gpz900 ja dr650. Ühepütistest eelistan siiski 96 õles KTM -sel tasakaalustusvõll.
olen 16 ja ostsin omale ka esimese ühepütalise(suure)masina planeta5 siiani olen rahul!!!! vibrqa on hea küll ,eriti kruusapeal... Alguses oli minek hea ja ükspäev kadus teine käik.... siiani kadund MIda teha??? olen kokku pannud 10 korda kõik juppid vahetand ja *****gi ..A planetad jooksevad lõtva 160 välja mull läx 140 kruusateel siis hakkas kahtlaselt ujuma ning võtsin hooo 120 peale(Y) planeta rulzzz!!!!!!!!!!!!!!!!!
mu iz 56 18" ratastega jookseb isegi 120km/h välja sealt edasi tuleb vibra ja sidur libiseb
mina usun et planeta läheb 140 ilusasti panen kiire siduri ja LÄHEB MINU OMA KAH
kuule V. kas sa oled ise üldse m.rattaga sõitnud?kui sa arvad,et 140 km/h tõstab Planeta Spordi õhku,siis mina soovitan sul sellel leheküljel mitte arvamust avaldada.
Ei ühepütised on toredad. kul endal on tehtud pannoniast traik samuti ühepütine ja läheb kui loom. siis kui see pannonia oli veel originaal siis sai mitu korda jup 3- dega joonele pandud ja minu pann pani ikka pika puuga ära. ega nüüdgi viga pole
Kuule sina v kas sa ümber ehitusest oled midagi kuulnud? tead on olemas sellised asjad nagu surveastme tõstmine, hooratta kergemaks tegemine, sisse ja väljalaske akende ümber tegemine jne. või sa lihtsalt nokid sellepärast et midagi targemat öelda pole? Üleüldse jutt käib siin ühepütastest, see sinu hayabusa ei mahu mittemingit pidi siia rubriiki.
Palju su pann siis välja jookseb? Äkki saaks kokku ja mõõdaks ära? Ja väga huvitav, su enda lause oli: "siis kui see pannonia oli veel originaal...", miks sa nüüd siis hakkad rääkima mootori forsseerimisest?
oh sind küll v, sa ikka kohe ei oska lugeda. Vaata eestpoolt ja loed vällja et ei ole enam seda panni, on hoopis traik ja üleüldse ära näri tähte. sa enne kui vinguma kukud, mõtle kas on vaja juuksekarva lõhki ajada, ma arvan et teisedki lugejad saavad aru et selle originaali all tuleks mõelda ikka seda et kui ta tsikkel alles oli. see vingumise ja irisemise värk kehtib ka teistes foorumites mölisemise kohta, aga ega sinusugusele ei tee vist midagi selgeks, tuleb loota vaid seda et sa teismelise east välja kasvades vähe normaalsemaks arened, edu sulle selles. rohkem tõesti ei viitsiks suga jagelda.
Kuule kes siin möliseb? Möla staatusesse võiks hoopis liigitada teiesuguste külapoistest pühapäevaforsseerijate jutud a'la "mul on kovrovets, jookseb lõdvalt 150 km/h välja, ull püss on, tõmme on metsik..." Siis kui tahad neid imeelukaid oma silmaga näha, tuleb alati välja, et mingil põhjusel ei ole neid enam alles. Mis minu lugemisoskusesse puutub, siis tuhat vabandust, aga ikkagi loen ma välja, et selle traigi peal on too sama imepannonia jõuallikas. Äkki siiski avaldaksid selle tõstetud surveastmega, kergemaks treitud hoorattaga ning ümber tehtud sisse- ja väljalaske akendega mootori mõningad tehnilised andmed?
Nonii.. tahan endale kah vana tõllaratastega punnvõrri... Ülikõva asi oli - jooksid käima ja ronisid peale. Kui sul plärtsu polnud, siis polnud sa mingi mees kah. Asjalik pilt oli küll 20 aastat tagasi - külapoe ees nii 10kond võrri purjus vanameestega(metsamajandi kronnid), kes õlle müüki tulekut ootasid.
Mul oli veel sedasi, et sidur oli koguaeg lahutamata (kinni needitud, sest tross läks puruks :D )
Mina ka ei viitsi sinuga jageleda, lihtsalt su pannonia-traiki näha tahaks. Võtan kõik oma sõnad tagasi kui see riistapuu tõesti su kirjeldustele vastab.
lambad mida te targutate ja kiitlete. rääkige parem asjast, ärge ajage möla mingitest utoopilistest kiirustest ja vibrast mis teid eluks ajaks värisema jätab. tühi möla.
ahh see kuradi vene tehnika-kord töötab kord ei tööta,kuhu see kõlbab???parem oske läänepoolt valmistatud motikas,mis poleks muidugi läbi aetud ja sõidab ****ks korralikumalt kui mingi vene kaki...
Mis möga siin käib ala : " üks pütt ja üks küünal ja ülikõva. Mässate siin mõtetute vene junnidaga. Ostke üks korralik lääne pill ja tundke tsiklisõidust rõõmu.
Kulle tainas, õpi kirjutama kõigepealt,ja lääne rattad on päris paljud yhe pütiga. Mine koini oma bmw-d, ära tule siia meeste sekka jura ajama.
Ühe pütiga masinad on just hea tõmbega madalatel pööretel. Pot-pot ja tagaratas käib ringi. See on just suurim eelis.
Siiras austus MEESTELE kes suudavad vene tehnikast üle olla ja seda võimalust pakub just nimelt vene mootorratta tööstuse"töötlemata teemantid",mis enamuses sõjatrofeedelt maha kopeeritud,sealjuures aga lisatud piisavalt "uinuvat"ressurssi liigse materjali ning sellest tingitud tsiklite endi kaalu ära kasutamiseks tuunimisel.Lihtate käepäraste,koduste vahenditega on võimalus tõsta enamuste mootorite võimsust ligi 60%,kui aga teha ümber keps,laager,k.sõrm,kolb,rõngad,sidur,komplekteerida käigukast,paigaldada korralik esikahvel,taga amordid,vähendada ülejäänud materiaalosa kaalu,leida sobiv peaülekanne no siis v.vennad kel mundrid kallimad kui läänekad millel istute ja mida tuunite kleepsudega NÄEME
"PANNONIA"kui kellelgi pakub huvi.Kannatab puurida IZ pl kolvile,soovitav paigaldada väiksem generaator(pole vaja väntv.treida,süüte reg.lihtsam),vahetada esikahvel (JAVA,uuemIZ),tagaamordid(IZ),muuta peaülekanne,karburaator d32-36mm(soovitav ümarsiibriga-lihtsam häälestada)õhupuhastajaks vastava ruummahuga filter+element,esiratas suurema piduritrumliga.NB! Katsetada,et "sügavates"kurvides koormatud amortide korral ei jääks kandma-teed puudutama jalatoed ja summutid.Ratas on küllaltki stabiilne ,tänu raskuskeskme- ja madalal asetseva küllaltki soliidse mootori ja õnnestund raami tõttu, kruusal rääkimata asfaldist.(Ise nuputa-palju viili annad,silindrile-kolvile,süüte kondaktid-nukk,tagakiige võll-puksid jvm.Mootori vibratsiooni raamile annab vähendada kummipukside-patjade kasutamisel mootori kinnitusplaatide ja raami ühenduse vahel(analoogselt TELTA,MINI)JÕUDU JA FANTAASIA LENDU küllap leidub veel palju paremaid mõtteid lahendusi.
kes oskaks ütelda, palju on iž planeta 2 või 3-me tippkiirus-. Te liialdate siin vist liialt. Mul on olnud 8 vene mootorratast, isegi saja kättesaamine on suur probleem, te räägite veel mingist 150st, vene masin laguneb koost sellise kiiruse juures, ta ei püsi teepealgi. vene masinatel on 140 spidoka peal ja te tahate väita, et teil hakkab juba teist ringi tegema, naljamehed sellised... aga jah palju on siis planeta 2 või 3-me tippkiirus, minul üle 80 ei lähe aga ostsin omanikult ja ta väitis, et 100 pole probleem .
Kui ei lähe üle 100,siis on küll midagi viga.Näiteks võib olla praak silinder,
või summutid/õhupuhasti umbes.Tuttav krossimees rääkis kuidas ta käis
kaubabaasis 150 silindri seast endale valimas head toorikut ja see oli silinder!
Planeta mootoril on 2 asja,mis võimsust piiravad-summuti ja silindri aknad.
Nimelt on ülevoolukanalitele antud liiga suur tõus(15kraadi oleks vaja 6-7
kraadi)ja Nurga peab andma nii:akende tagumised ääred peavad keskel
kohtuma ja esimesed servad olema 6-8 mm keskelt.Vahe on ilmne:originaal
22 hj.Tehtud 44-46hj8000p/min!Kui võistlustel midagi silindriga juhtus ja kaa-
sas ei olnud võeti poest uus ja raiuti meisliga uued nurgad sisse!Sain seda
asja ka proovida.Algus oli natuke halvem,aga kui pöörded läksid üle 5000
(umbes)oli korviga(!)nokk 2 käiguga püsti.Kindlasti läheb see Iz vähemalt 130 välja.
:) nii naljakas on
need kes on tegelikult vene tsikliga[iz(1pütiga)] tegelenud ja asjast aru saavad need kiidavad
ja
need kes on nii ägedad et lasevad emmel ja issil lääne motika osta ja ise vene oma pole puutudagi saanud need ütlevad et vene oma on ****
mul on iz 56
kui kohapeal kaasi põhja keerad siis hakkab hüppama
kui 60ga sõita siis ei saa midagi aru et vibra oleks
on ka võimalik 120ga sõita nii et pole midagi viga
kütuse kulu on 3-5l/100km oleneb kuidas süüde ja karpa on timmitud ja kui pikkad otsad sõita on
kõige hullem asi nende vene masinate juures on (mida mina tean)see et õli jookseb välja
aga ega se ei pea kõigi vene masinatega nii olema:)mul ainult äkki
ükskord õnnestus mul sellest iz56st kätte saada 140 km/h
ma ei tea kas se spido valetab või mitte
aga kunagi proovisin sõbra auto järel sõita 70ga kui tema ka autoga 70ga sõidab siis näitas sama arvu meil mõlemal:)
se õli tilkumise värk:)ma polnud piisavalt tubli ja käigukast läks peppu:P ükski käik ei lähe sisse enam,ei ole aega ka olnud et näppida
igaljuhul mina sain ennem seda sõita selle masinaga 3 aastat ja muud ei teinud kui värvisin raami üle,mõnikord kui meeles oli siis panin käigukasti õli juurde ja vahetasin generaatoril 1 harja ära sest et ta julus peaaegu juhtmeni:)
;)ja õhukumme on ka vist 3korda vahetama pidanud
:D
asfaldi peal nokka tõmmata või kumm suitsema panna 1. kõiguga ei olnud probleem
kui õli kummi alla panna siis sai 4.käiguga ka põletada aga se ei ole mingi näitaja ju:Dnaljakas oli lihtsalt
ja kui te arvate et te teate minu iz 56 kohta paremini siis teadke edasi et iz tõuseb lendu ja üle 60 ei lähe,teadge veel palju huvitavaid asju siis:)
aga mina tean et minu kosu on võimeline selleks millest ma rääkisin
mul on iz planeta 3 ja tal on ka tippkiirus üsna väike..
kas kellelgi on ka iz planeta 3 see kirjutagu mulle.
mul oleks vaja varuosasid
ja kas planeta 3-le sobib iz 56 kolb koos silindri ja plokikaanega??
minumeelest on need 1püttised izid kõik ühtemoodi:D
st kolb peaks sobima ja sõber pani kunagi 56le spordi silindri ja silindri kaane ja sõitis edasi küll
ja voshoodi süüte mänge ja mini mopeedi süüte süsteeme on neile külge topitud ja saab nii ka sõita;)ma ise küll ei kujuta ette kuidas need sinna topitakse aga ma olen näinud et töötab nii
mina panin enda izile voshoodi karburaatori ka ,ja hakkas paremini käima ja kütet ka vähem võtma
süüde tuleb ka raamatu järgi paika panna :)
Mul on selline asi, et on vaja lätist mootorratas osta. Ta on dokumentidega. Kuidas oleks seda aga võimalik üle piiri toimetada? Kuidas on võimalik varuosasid üle tuua. Kas nii oleks võimalik üle tuua, et võtan mootorratta varuosadeks lahti?
Milles sa probleemi näed????
Kas sulle siis keegi pole öelnud, et Läti on ka EU-s nagu Eestigi.
Või pabistad siis kah, kui piimapaki valgamaalt võrumaale tood, ikkagi üle piiri toomine ja äkki võru pätid küsivad tolli.... :p
Ja üldse! - MIDA KURADIT SEE LÄTI TSIKKEL TEEMASKÜSITUD ÜHEPÜTILISTESSE PUUTUB???????
mega oinad ikka seda möla lugedes saab aint seda järeldada et motikat olete pildi raamatust näinud. ja miks te iz sporti võrdlete jawaga, jupiteri saab võrrelda jawaga. iz spordi kõrvale pange cz. kes vähegi tsikle mootoreid teinud teavad et tavalise jawa ja cz mootorid on öö ja päev. isegi sport jawasid on mis on ikka olulisemalt tõsisemad kui tavaline tänavasõidu masin paljud teist pole nind ega kuulnudki sellistest asjadest niiet ärbelge oma kolisevate ja värisevate izidega vähem.
kasuisa laps olis iis mässas koguaeg siklitega ,ostis rondi ,parandas ära ja vahetas võimsama pilli vastu ,kõik masinad mis tal olid olid 1 pütased ,arvamus nendest on hea :) vastupidavad ja lollikindlad :D ise 15 ja nyyd putitan pannonia T5-te ,pidi hea masin olema niiet proovime mis välja tuleb :D
Millest te mehed räägite? Ühesilindrilised vene pillid on on ajalugu. Kui keegi hobi tsikliks tahab siis loomulikult ja ei tekiks küsimus, mida teie arvate ??
Tänapäeval kasutatakse V2, R4 tsikleid, krossikad on tõesti ühepütalised kuid küsimus oleks juba teine. Väga vana teema, päris humoorikas oli lugeda.
Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:
Foorumis on KEELATUD:
Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
Otsene reklaam
Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
Teemast mööda rääkimine
Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
Võõra inimese pärisnime all esinemine
Sõnumite ja teemade kordamine
Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.