Mootorratad

Karburaator K-63

Juku
10:45 28.02.2005
Katkusin lahti karburaatorid K-63. Minu hämmastuseks oli kummalgi ühes ujukis sees mingi vedelik (ujukid koosnevad kahest eraldi "ujupõiest"). Ja vedelikku ei olnud neis võrdselt. Arvasin esmalt,et tegu lihtsalt sisse imbunud bensiiniga,kuid pigistamisel kuskilt immitsema ei hakanud. Igaks juhuks võtsin lahti ka värskelt omandatud MT-10 karbussid (sama tüüp) ja avastasin,et nendest ühel on samuti vedelik sees.
Kas on asjatundjaid,kes ütleks,kas see nii peabki olema?
Võidusõiduek skavaatoriju hiab
11:15 28.02.2005
hmmm.... see on küll imelik ja esmakordne, kui see vedelik seal tõepoolest PEABKI olema...
Ise olen aastate jooksul õõnsates ujukites ainult sel juhul vedelikku näinud, kui seal miski mikromõra või defekt on.
W 123
12:56 28.02.2005
Vajuta ujukid kuuma (mitte keevasse) vette ja vaata, kas kuskilt mulle tuleb. Põhimõtteliselt on ju võimalik, et ujuki täpse massi saavutamiseks mingi ballastvedelik sisse valatud, kuid vene seeriatoodangu puhul väheusutav.
Ujuk
11:52 01.03.2005
pole kuulnud et nii seda ballasti ujukile lisatakse. Pole vähemalt kunagi näinud ei motikal ega autol.
Puuks!
14:23 01.03.2005
Sel karpal minu teada messingist või miskist muust säärasest vasesulamiga metallist ujukid. Õõneskeha on koostatud tinutamise-jootmise teel. Ja kui iganes kunagi on metallist ujuki kaalu olnud tarvis rihtida (kui üldse on!), siis on seda ikka tina-joodise lisamise abil tehtud. Vedelikku nüüd kindlasti sinna spetsiaalselt keegi sisse ei immuta...
jack
15:31 01.03.2005
Ujuk peab ikkagi lekkima. Olen samuti tinajoodisega kaalu rihtinud.
Ratta liikumisel liiguks ju ka vedelik ujukis -s.t. muutuks pidevalt seade.
Juku
12:15 02.03.2005
Minu viga- jätsin kirjeldamata ujuki mayerjali- see on mingi plastmass ja ujuki nõelklapi avamiseks-sulgemiseks on ühele kahest eraldi asetsevast ujukipõiest sisse "torgatud" vasesisaldusega plekitükk. Veel testinud ei ole,kuid on võimalik,et sealt vahelt see bensiin sinna pääsebki.
Juku
09:27 03.03.2005
Kuuma vee test näitas ära,et ujuk lekib nõela hoidiku vahelt- sealt hakkas tulema mulle ja tuba täitus bensiini haisuga.
Nüüd aga küsimus: kuidas see asi tihedaks saada?
Puuks!
10:00 03.03.2005
Hmmm... no need plastist ujukid, mida ise olen näinud... vaat ei kujutagi ette, kuidas neid liimida saaks. Materjal sihuke keemiakindel, näpuga katsudes libe nagu teflon... :(
Kahtlustan, et ükski epo ega miski muu poest-ostetav superliim seda ei võta... Ilmselt ei õnnestu sinna ka kuumutamise-sulatamise teel plastikut sobivalt juurde sokutada. Ise vist püüaksin miskit keemiakindlat, tahenevat (ehitus-, remont-?, vms)silikooni sinna sokutada - kui muidugi õnnestub pinnad enne _täiesti_ rasvastustada. Kuluks teda ehk ainult tikuotsasuurune kogus ja "tahkudes" ei muutu ta kivikõvaks-rabedaks vaid jääb elastseks ja ei rebi end esimese vibra peale selle libeda plastiku küljest lahti...
Ja - usaldamata oma liimidasuutlikkust, tegeleksin samal ajal muidugi uue ujuki otsimisega...
W 123
10:32 03.03.2005
Superliimiga võid proovida küll. "Libedaid" plaste see ei liimi, kuid prao peaks ära ummistama küll ja pragudesse tungib hästi. Lekkivaid kütusepaake on teelt äratulekuks ka seebiga "parandatud".
jack
10:57 03.03.2005
Ma olen sulatanud jootekolviga sarnast plasti prao peale. Karestades plasti õnnestub ehk ka epoga liimida.
Tsiklimees
14:47 03.03.2005
Kunagi poisikesena oli sarnane probleem deltaga. Sulatasin kolviga augu lihtsalt kinni ja käib tänaseni.
volde
18:49 04.03.2005
neid ujukeid saab igalt poolit mul selliseid karbusse küll nii te osta uus

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte