Tere mehed!
Kuna üks auto nüüd endale üle, siis müün maha ja ostan midagi tõsist! Tahtsin enne panga-ja motopoe uste vahet käimist natuke harida ennast.Kas bike saab liisida, või peab selle ostma EGO-kaardiga (iroonia) - asi selles et uut ei taha osta. Siit küsimus, kui eestist ei leia kas saksast tuleb märkatavalt odavam? Millises korras on eesti kasutatud rattad. Kui ma nüüd ratta enne suvelõppu soetan,kui suur tõenäosus mul on se müüa ka enne talve maha. Kas ratta hinnad langevad samamoodi nagu autodel. Milline oleks parim varjant - algajale....kas Yamaha R6 oleks alguseks enam-vähem?
Ühesõnaga mul on vaja tõuget, mis suudaks mind meelitada tegema seda 3/12kuust nauditavat investeeringut.
Tänud ette, kui keegi vastab ning tunnen kaasa kes on sama läbi elanud!!
tere jah
kui varem sõidumees pole olnud siis R6 hea variant. saksast tasub tuua-saad sootsamalt. liisinguga saad osta Bike worldist;A-tuningust;Motodepoost aga ainult uue motika. üldjuhul on biket üsna raske pärast müüa (pead hinnaga üllatama siis läheb kaubaks)
sul on vale arusaam: pole halba ilma - vaid on vale sõiduvarustus.motikaga saab eesti tingimustes söita 6kuud päris röömsalt!
Mine motodepoose, seal saad kasutatud aparaate ka järelmaksuga osta. Keskeltläbi 50% sisse ja ylejäänud järele. Kui endal mõistus peas, siis R6 on ylikõva asi, mis sinu sõiduoskustest siiski paar aastat ees on. Motodepoo kasutatud masinate valik on muidugi.... Saksast kasutatud masinat tuua ja samas liisinguga maksta on suhteliselt põnev skeem, anna teada kui see õnnestub (ja tegemist pole lihtsalt 19% väikelaenuga - irw)
no mina igatahes ostsin sikli Ego kaardiga.. aga ma tegin seda, mitte ainult ei rääkinud sikli ostmisest. See oli minu jaoks kõige lihtsam ja kiirem võimalus raha saada, kulus vist mingi 24h. Ega pank ei tea mille jaoks ma neilt raha laenasin.. intress on 16%, kui rahakott kannatab (talvepoole ehk, sest praegu on sõita vaja.. ;) saan ka varem tagasi maksta.
Ratta lasin saksast tuua, sest kevadel sellist siit osta ei õnnestunud ja olen kindel et sain selle raha eest parema ratta kui eestist ostes, nii et saksast tasub tuua küll minuarust.Kõige suurem peavalu oli transa, sellest soovitan alustada, -hakka siklit otsima siis kui on olemas transport kes ütleb sulle "jah ma toon ratta ära sellise raha eest sellise aja jooksul".
Kui sul varasem sõidukogemus puudub (A-kat. load ikka on??) siis on R6 nagu paljuvõitu..
Enne kui ratta ära ostad, mõtle ikka kindlasti järgi milleks sul seda vaja on (igapäevasõiduks või niisama funnimiseks?), kus temaga sõita plaanid(kruusateele ka satud?), ja kas kedagi seljataha ka võtad(pole ise R6 taga istunud, aga ma ei usu et seal kuigi mugav on).
tänan vastuste eest.... tundub et sakasmaalt parim varjant tuua, osade ratastega saab mingi sõiduvarustuse ka kaasa. Kuigi hakkan mõtlema et kombe ainus kallim asi seal. Kas saksast peab tingimata ratta tooma, sõita vast ei tohigi?? Liisingu poole pealt - sissemaksu raha rohkem kui 60%, seega peaks vast pöörduma liisinguandja poole ja diili arutama. Liising soovib vist seda et eestipoolne ostja oleks firma?! - põnev skeem - paras keemia! Praegu siis ootan vanale autole ostjat!!
to Demini
Kas sa viitsiksid seda protsessi veitsa täpsemalt kirjeldada? Valisid kuulutuse järgi välja või käisid kohapeal vaatamas? Kui kuulutuse järgi, kas siis tooja oskab ka asjale pilku peale visata? Palju tooja oma töö eest küsib ja kust sa ta leidsid? Ja kas siis sõidutatakse ratas tollilattu ja sul maksud maksta ning arvele võtta ja siis kõik ok? Palju raha ostuhinnale kokkuvõttes lisaks kulub?
Küll palju küsimusi, aga äkki saad jagu... Tnx!
Mees sa oled küll asjast valesti aru saanud SAKSAST TUUA ei ole elusees mõtet kui just müügiks ei too.
Osta endale mõni eestist toodu pill saad kohe inimestelt küsida mis selle R6-ga tehtud on ja kas on olnud varem konka pill või avariiline.pea et 90% Motedepoos müüdavat on mujalt toodu pauguga siklid. Kas ikka tasub sikklit osta eriti veel R6 kui sa ei tea mis sull mootoris vastu vaatab küsi YAMAHAST hindasi siis saad aru mida ma mõtlen!
1. mine varustust ostma. osta nii hea kiiver, kindad, saapad, jope, püksid, kui vähegi jõuad (ikkagi oma keha, mida kaitsed)
2. kui raha veel varustuse ostmisest järgi on, siis hakka mõtlema, mida sul vaja on. kas üksi-kaksi? linnas-maanteel-kruusal? pikad matkad-lühikesed sööstud? igapäevane-pühapäevase päikese? nii suudad välja mõeda, millist tüüpi tsiklit sul vaja on
3. sukeldu netiavararustesse, otsi välja sobilik mudel
4. leia eestist väljavalitud mudel, istu peale, vaata, kuidas tunne on. omaniku loal tee paar väikest tiiru, kuula tema arvamust/kogemust
5. kui sobib, leia müügiks olev tsikkel (mobile.de, motodepoo, motokeskus, KB, Soov jne). kui ei sobi, vt p. 3
6. osta tsikkel
7. naudi!
PS kas sa hajabuusat ei tahtnud esimeseks valida vä? :) sõidu õppimiseks (ja seda sa teed esimesed hooajad) sobib ikka rahulikum pill. bike'i on kogenematul liiga raske ohjata ja kukkumine on kallis lõbu (pead sellegi võimalusega arvestama).
PPS ega sa esimese ostuga nagunii ei leia seda, mis sulle meeldib ja täielikult istub, kindlalt arvesta, et pärast esimest hooaega tahad sa midagi muud (kas siis teist tsiklit või hoopis malelauda).
Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:
Foorumis on KEELATUD:
Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
Otsene reklaam
Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
Teemast mööda rääkimine
Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
Võõra inimese pärisnime all esinemine
Sõnumite ja teemade kordamine
Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.