Mootorratad

sobiv ratas algajale

Merle
15:19 10.10.2003
Alustan alles sõitmist, endal aga mõtted juba kevades. Tahaks uueks hooajaks ratast istumise alla, aga mida valida??
Eelarve oleks kuni 35000... ahjaa, ja 25kW piirang ka peal. Oluliseks on osutunud ka istme kõrgus..

olen ringi vaadanud ka. Kandidaadid:
1. Suzuki GS500E pidavat hea algajale olema. Kas äkki raskuskese veidi kõrgel, toorest füüsilist jõudu üleliia mul pole kui külili peaks panema.. samas osad odavad ja kõik irmsasi kiidavad..
2. Honda Rebel 125 või 250? välimuselt eriti ok, sobiva hinnaga eksemplari leiaks ka aga kuidas praktikas lood on? Ja veel et kas kas ühe suvega 125 lahjaks jääb?? Ja kuidas on manööverdamisega lood??
3. Yamaha Virago 250. Pole proovinud ja ei tea praktikast miskit aga teadjad väidavad, et Rebelile võrdväärne konkurents..

laske nüüd siis tulla, õpetage blondi.. ;-))
carsec
21:59 10.10.2003
Algajad sõidavad ikke algaja rattaga-jalgrattaga :)
Kato
19:56 11.10.2003
kle carsec, kui midagi tarka öelda ei ole, siis ole parem vait.

kui GS500E peale mõtled , siis vaata ka Kawasaki ER5 ja Honda CB500. Need kõik sama klassi rattad ja üksteise konkurendid. Ise oman viimast ja olen rahul. Küsid et kas 125 jääb lahjaks.. - sõltub sinust, mulle hakkab 500 vaikselt lahjaks jääma.
CB500 on iseenesest hea ja usaldusväärne ratas, mulle isiklikult meeldib välimuselt ka rohkem. GS500 on Eestis päris palju levinud, selle pärast ise ka tahtsin midagi muud.

p.s. saksas sõidab päris palju naisi CB500ga.

Selle raskuskeskme ja külili panemisega on ikka nii et mõtle et ei pane teda külili, see pole tervislik ei rattale ega sulle. ;)
dworkin
09:06 12.10.2003
mida sa jamad. muretse endale mingik või dnepr raha jääb ule ja tsikkel missugune :) sina kato huumorimeel ei teeks paha sulle. ok piis
Kato
20:22 12.10.2003
naisterahvale dneprit küll ei soovita:

-pole starterit
-liiga raske naisele
-kui ise just mehaanik pole siis võid küll hädasse jääda..

jne..

jõgevatreffil vahetasid mitmed M-i mehed saalesid..
erci
00:27 15.10.2003
Teadmiseks sulle kato, et M-l ei ole saalesid, dnepril on saaled.
Tuuker
09:06 15.10.2003
Noh, ei ole loodetavasti seda ratta maast üles upitamist kunagi tarvis. Aga siiski on mõnus kui ratas alla 200 kg on.Mõnusam teda veeretada, ei pea punnitama.Ma omalt poolt soovitaksin Suzuki Savage 650 sulle (endale meeldivad ühepütilised)Oli plaan endale kunagi osta aga ei leidnud sobivat eksemplari.
Steel
15:30 16.10.2003
Pigem siis juba GS 500 ja selle konkurendid, igasuguste chopperite kõige nõrgemaks küljeks on alati juhitavus, eriti väiksematel kiirustel, Rebeli nõrk mootor ei võimalda ka maanteel normaalselt sõita, seega- mõttetu ratas!
GS kasuks räägib ka väga täpne juhitavus ja madalad hoolduskulud.
to steel
22:58 21.10.2003
Palju sa Rebeliga sõitnud oled,et nii julgelt mõttetuks kuulutad? Parim ratas algajale ja mitte ainult...Rebeli juhitavus ja mootori vedu väikesel kiirusel on ideaalne.
Steel
13:34 22.10.2003
Rebeliga konkreetselt ei ole, aga muude selliste asjadega küll, ükski neist ei hiilga oma juhitavusega.
Steel
09:47 23.10.2003
Lisaks veel niipalju, et juhitavus sõltub tegelikult peamiselt esihargi pöördetelje nurgast ja ratta ettejooksust, chopperid maksavad just nimelt selles küsimuses oma välimuse eest lõivu.
HondaRebel
13:10 23.10.2003
Tubli et tunnistad :
sest millegipärast kasutatakse mujal maailmas Rebelit ohtralt õppesõidurattana : Honda tehases ei istu mitte diletandid vaid kogenud konstruktorid kelle kogemuse najal rattaid tehakse ja ka ohtralt müüakse.
Rebeliga märja muruga muhklikul mäenõlval kaheksate keerutamisega probleeme et teki (proovi sama kasvõi jawaga...ei tule välja).Rebeli roolikannu nurk pole ka teab mis pika varrega chopperlik...ja jalad ulatuvad alati maha.
Samuti pole kergemal inimesel maanteel 90 kmh Rebeliga liiklemine mingi probleem.Ja genuine made in Japan Honda ikkagi...sellega on kõik öeldud.
Steel
14:09 23.10.2003
Jawaga ma kahjuks ei ole sõitnud... küll aga Suzuki GS 500-ga, sellest on mul ainult positiivsed mälestused. Jään igatahes oma seisukoha juurde, et GS ja mitte Rebel.
Hondarebel
15:55 23.10.2003
Kui on tegu väiksema naisterahvaga kes enne üldse sõitnud pole on isegi 25 kw 500 cc ratta soovitamine täiesti vastutustundetu.
Või pole soovitaja lähedalt näinud kogemusteta ,sõitu alles õppivat naisterahvast...
Sõitku esimene suvi väikesega,kui ellu jääb jõuab alati suuremat osta...
õlts
20:55 24.10.2003
Proovi Kawasaki GPZ500s i(25KW) Ise alustasin kah sellega. Siiamaani pole lahjaks jäänud.Seisab garaazis, võid saada proovida.
Steel
12:09 25.10.2003
Ega ma ise ka mingi metsik põkk pole, see aga ei seganud mind Uraliga sõitma õppimast.
m
15:58 26.08.2004
ise olen ka algaja ja ostan 600-se bike.
intruder
19:42 26.08.2004
sedam et unusta kahepoolesajane jamaha nyyd kyll ära.
Seda sa lihtsalt ei myy eesti kiiresti maha,
Kui yamahat siis ikka xv535
Siis nalja pärast roni ka näitex kawa en500 selga, vaata kuidas see meeldib.
zikel
00:48 27.08.2004
Osta endale parem kohe Hayabousa, parim pill algaja jaox!!!

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte