Nii, mõtlesin et uurin veidi teadjamate meeste käest mõtteid ja arvamusi.
Ühesõnaga on plaan osta tsikkel.
Siiani on piirdunud kogemused ainult vanade vene 125 ja 175-stega ning ka Kawasaki EL 250-ga.
Nüüd olen aga proovinud ka erinevaid uuemaid ja suuremaid ning väga sobiv ja mugav tundus mulle olevat Yamaha Dragstar....nii 650 kui ka 1100.
Põhiline küsimus, mida tahaks küsida ongi siis, et kas soovitaksite osta 650-se või kohe 1100-se dragi? Suuremat pole plaanis.
Mõtlen just selle peale, et kas äkki on 1100 kohe alguseks liiga suur või ei ole? Ise olen küll 25 aastane juba, aga suuremate ratasteni pole lihtsalt veel jõudnud.
Foorumites olen kohanud igasugu jutte - et 650 jääb siiski nõrgaks, eriti maanteedel möödasõitudel jne...et möödasõidu aeg pikeneb ohtlikult jne...samas teised ütlevad, et ei jää midagi nõrgaks.
Ning kolmandad ütlevad, et kui üksi sõidad, pole midagi, aga kahekesti võib jah veidi lahjaks jääda? Või siis et 650-st kasvab kiiresti välja?
Mis te arvate?
Tahan endale rahulikuks kulgemiseks ratast, millega ka pikemaid (esialgu küll eestisiseseid sõite) ette võtta.
Ühesõnaga siis...kas 650 või 1100? Mis on kummagi miinusteks, mis plussideks...oleks tõesti abi, kui oskaksite veidi aidata...pole veel suur ekspert valima :)
Mis siin mõelda- 1100!
650 on ikkagi nats vähe suure ratta kohta ja kui inimese veel peale võtad jääb kindlasti lahjaks.
Suurema kubatuuriga masinal on samuti ressursi nats rohkem, saad rahulikult lasta, ei pea käikke üles-alla lappima.
Ja eks see möödasõitki pea vahest kiirelt käima!
´Paar aastat tagasi olin sama dilemma ees. Sõidukogemused ka olid roostes. Ostsin siis 600 isendi ja juba esimesel aastal sai selgeks, et lahja. Eriti annab tunda grupisõidus ja mõõdasõitudel. Pealegi pole nende 600 hääl meeldiv kõrvale. Meie seltskonnas on 50-60 kiloseid naisi , kes sõidavad 270 ja raskemate ratastega. Algul on küll kõhe aga see läheb ruttu üle. Ära kohe siis kimama kuku, vaid tasapisi üksi harjuta. Veel üks soovitus, istu iga päev ratta sadulasse ja harju tunnetusega. Sõita pole vaja. Pealegi, kui ratas ei meeldi, on lihtsam maha müüa. Mina ostsin ka uueks rattaks Drag Stari 1100. Kaalub 260 kilo.
Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:
Foorumis on KEELATUD:
Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
Otsene reklaam
Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
Teemast mööda rääkimine
Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
Võõra inimese pärisnime all esinemine
Sõnumite ja teemade kordamine
Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.