Rollerid

Benelli QuattroNove 50X

gn2014
10:49 22.03.2015
Tervist!

Oleks soov soetada endale sellini masin.
Küsimus siis selline, et mida arvate sellisest pillist?
Kellel on olnud sellise rolleriga kogemusi, äkki jagaks muljeid? :D
ja siis veel, et kuidas talt piirajad maha saada, muuta 2,5KW 4,8-ks KW-ks?

Aitäh vastajatele!
hlm
16:52 22.03.2015
Minuarust on veidi kalli asjaga tegemist. Benelli kuulub juba aastaid hiinlastele. Selle rolleri mootor on sama, mis Keeway, CPI rolleritel e. siis hiinlaste koopia Minarelli-st. Ühesõnaga Keeway, CPI ja muu sarnasega ühte auku.
Miks arvad, et piiraja eemaldamisel paugust 4,8 kw saad? Sellest hiina plokist kindlasti mitte.
kupu_3
18:38 22.03.2015
Mul on see, hetkel mingi 2500 km läbitud. Mingeid hädasid pole olnud. Mootori saad võimsamaks Velt motori käest tuuningukomplekti küsides. Tegelt pidi see komplekt reklaamide järgi rolluga kaasas olema, kuid mina küll ei saanud, ilmselt pole ma ainuke. ka olen mitu korda üle küsinud, vastuseks sain, et minu rollu tuli veel ilma tuuningukomplektita. Arvatavasti kõigile teistele ka nii vastati. Küll aga lubati seda raha eest osta, mis oli 50€. Seal on teine sumpa toru ja karbussi düüs. Muidu on 4hj, sellega tõuseb 6 hjni. Variaatorit näppima ei pea, seal on arvestatud juba hea kiirendusega. Puksi võid küll õhema vastu vahetada, siis hakkad politsei huviorbiiti lendama, kuid puksi välja võttes võivad rullikud ilmselt välja lennata.
gn2014
20:40 22.03.2015
see, et saaks 2,5 KW 4,8 KW-ks on kirjas siin:
http://www.veltmotocenter.ee/et/moto_atv_roller_marine/benel
li_rollerid_uudis/p1046-quattronove_50x.html

Ma sellega ise kursis ei ole, et kas see on tõest võimalik!
gn2014
20:46 22.03.2015
kupu_3-aga see, kui tuunin rolleri võimsamks, siis kas see ei mõjuta tema kestvusaega, lugesin kuskilt foorumist, et siis ei pidanud roller enam nii kaua vastu pidama kui piirajatega peaks? :D
hlm
23:40 22.03.2015
Loomulik, et mootori ressurss väheneb.
Müüja juttu usub ainult ullike! Mis sa arvad, et Velt käib peale piirajate eemaldamist dünos või? Käib ta jee. Laest võetud numbrid. Müügimehe jutt peabki libe olema.
kupu_3
17:09 23.03.2015
Tegelt ei eemaldata vist midagi. Lihtsalt antakse parem hingamine ja kütust juurde. Kõik Aprilia omanikud on seda teind. ma pole seda forsseerimise kmpl ise näind, sestap ei tea, kas õhu sisselase jääb ka samaks.
Esmalt soovitaks siiski mootor tavaseades sisse sõita, kuigi ta saab õli eraldi paagist, peaks uuele mootorile tegema esimeste 100 km jaoks 2takt segu.
gn2014
18:28 23.03.2015
selge!jätan meelde!
kupu_3
21:45 23.03.2015
Ega siis kahetaktise 50 ccm2 4 hj pole talle piir. Kannatab ka 6 hj välja.
Navara3000
09:07 24.03.2015
No 6hj selle 50cc mootori kohta just vähe ei ole ja ma hästi selle saavutamisse ei usu. See siiski 120hj liitri kohta mis pole tavahingamisega bensumootori kohta just tavapärane. Mootorsaag saab ka selle liitri võimsuse kätte kuid alles pööretel 10 000-15000 rpm
joppenpuhh
12:56 25.03.2015
2,5 kw teha 4,8kw on ilmsege kõvatamine. kui lähtuda düüsist siis peaks olema uus 2x suurema läbimõõduga. pakun et düüs võib olla 10-30 prossa suurem seega võimalik juurde saada ca 25 % ehk kuskil max võimsus 3kw. paremate numbrite saamiseks tuleks juba muuta kolb , silinder, õhu sisselase jne.
gn2014
20:43 26.03.2015
volli95
03:59 27.03.2015
seda on vöimalik teha umbes5hj aga siis ta rüüpab ka 5liitrid 100km,mootor peab vastu aga siis hakkab veepumbaga jama,rullid välja ei lenda, piiraja rönga vöid julgelt seina kövasti kinni naelutada mälestuseks.Suur pott peale, karbonlehed sisse seoses sellega et terasest klappilehed purunevad ja vöivad potti ärarikkuda (minul oli kord nii,rohkem ei kasuta teras klappe)
düüsidega vaja mängida et öige augu saad kätte,rullidega saad ainult kiirenduse kätte mitte kiiruse.Köik potti kanalid tasub ülelihvida ja ülemineku kohaservad maha viilida nii et ei oleks takistust seguvoolule,kolvi annab kaa möni gramm kergemaks teha,ja siis köik seest poleerida peegleni.ülekannehammasrattad vaja kaa panna teised,neid on olemas.

Muudetud 27.03.15 04:07

hlm
20:05 27.03.2015
Mis veepumba jamast sa jahud volli? See taburet on õhkjahutusega. Tõsisemaks tuunimiseks võetakse ikka kvaliteetne plokk ette. Minarelli, Morini.
kupu_3
11:38 30.03.2015
http://www.mototehnika.ee/used/1934142
Seal on kirjas, et vahetas seguõli vastu ja pani uue rihma ning aku. Milleks need vajalikud? Ma just suvelõpus vaatasin oma rihma- nagu uus veel. Ka õlitus toimib ja aku on ka kevadel stardivalmis(just proovisin). Mul 2012 kevadel ostetud.
hlm
13:03 30.03.2015
2600km rihmavahetus on küll väga varajane vahetus. Minu kunagisel hiina taburetil oli hooldusjuhendis minuarust kirjas, et esimene põhjalik rihma inspektsioon 8000km peal. Kui on defekte siis vahetada, kui ok lasta edasi samas vaimus. Vahetasin vist mingi 13000km peal.
Ju siis õlipump pe...es, et õli bentsu sisse segama hakati. Hiina värk nohh, võib kesta ja samas mitte. Õnne värk.
Mina üle viie soti selle eest küll ei maksaks.
kupu_3
22:23 30.03.2015
Muarust need poolsünteetilised õlid ei voolagi sealt välja. Veidi jahedama ilmaga(+15 kraadi) hakkas juba punast tuld vilgutama. Pumpasin tolle poolsündi välja(tookord hetkel paremat polnud) ja asendasin täissündiga ning õli voolas iga ilmaga.

Üks puudus on sellel penellil- väga töömahukas esitulepirnide vahetus. Selleks tuli eemaldada mingi 60 kruvi? ja terve gondel ja esiosa molekulideks.
kupu_3
22:25 30.03.2015
Jätsin mainimata, et mul tuled siiski korras ja lihtsalt sportlikust huvist tahtsin näha, kuidas pirni vahetus käib. Ehk teen kunagi selle operatsiooni omale lihtsamaks.
volli95
20:33 13.04.2015
hlm, minul oli 3tk,ehtsad ,,spagettid,,vanemad tüüpi,veejahutusega.491sport, aga ise pöhimötte on samma,taburett oli,on ja jääb taburettiks.

Muudetud 13.04.15 20:44

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte