viska rattad alt ära, läheb kohe poole kergemaks. siis puuri raam auke täis saab jälle kergemaks ja lõpuks värvi kogu värk üle pruuni põrandavärviga ja raske tõmbe pill ongi valmis.
just tahaks võimsust ja mootor ei tööta ilma õhu filtrita ja kuidas neid aknaid suuremaks saada ja kas on võimalik ilma keevituseta hästi kerget külgkorvi teha
Njah, sa vist ei tea muuturist tuhkagi - siis on sul küll raske midagi seal edukalt teha. Aga ise tead, proovi. Aknaid tuleb suuremaks-siledaks viilida, selleks silinder maha ja peenikese muugiviiliga lase käia. Surveaste tõstmiseks tuleb silindripea allapoole lasta aga ilma freespingita ei õnnestu see operatsioon. Noh 3. rõngas kah tõstab survet aga rõngasoon tuleb ju samuti treipingis peale lasta. Nii et päris koduste vahenditega /käärid,liim,paber/ hakkama ei saa. Külgkorv - ilma keevituseta tuleb sul siis pulgad poltidega liita mis muud.
kuule tsiklivend.....inimene küsis et kuidas teha nii et võrr võimalikult hästi edasi liiguks....kui õhufilter eemaldada..tuleb rohkem õhku..mis omakorda rohkem kütet..... ja tulemus on= isegi kõigelollim võrrimees teab seda..kuidas siis sina tsiklimees seda ei tea?? :P
praegu ei räägitud kuidas teha võrr nii et kauem kestaks vaid kuidas edasi läheks....ja muidugi käima lükates tuleb näpp sinna õhufiltri augule ette panna et täis ei tõmbaks
kle markus. pole ju selles asjas mõtet eriti. kui minekut soovitada siis võin öelda et pane nitro peale. tahaks näha kaua vastu peab. sama asi on õhufiltriga. aga no eks omanik ise teab.
markus18,paistab et sa oled võrri aind pildiraamatus näind.Ilma õhufiltrita imeb ta kõik tolmu-ja kruusaterakesed mootorisse ja võid 2 korda arvata mida teevad kruusaterakesed vändalaagritega,hülsiga,kolvi ja rõngastega?Suur õhu pealevool teeb segu hoopis lahjemaks,mitte rikkamaks!
mhh.....huvitav oman T-5 millel on mootor tehtud nii nagu eelnevalt mainitud...karbuss timmitud ja ilma õhufiltrita läks ikka tundyuvalt paremini edasi kui filtriga(kiirendus).......muidugi sellekohapealt 100% olen tsiklivennaga nõus et se ilma filtrita sõitmine on suht mõrvav.
kle, kui tahad, et võrr paremini edasi läheb, otsi raamile väiksemad rattad alla. Mootori juurs tegin ka aknaid suuremaks aga see ei aidanud eriti. seda võid teha ainult uuele silkule. Ja kui sul mootorist savi on, nagu minul oli, pane 98 õliga sisse või 95 ja vaata, kuis on tõmme. NB! ainult niimodi pole mõtekas kaua jutti sõita, on kogemusi, sellessuhtes, et ajasin mootori lihtsalt poole tunniga kokku.
no väiksemad rattad küll kiirust juurde ei anna ja kui aknate suuremaks tegemine ei aidanud siis sa tegid midagi ****sti...
ja mis sisi läheb mootor kokku kui ma sõidan 98+õli ve? ilma õlita peaks nagu kotti minema....aga võrr selline kohviveski et ma sõitsin 98 küttega ja õlist polnud haisugi ;)
Kui soovid võrri hästi liikuma saada pane talle lihtsalt kahekäigulise mobo (Riga 22 või mini) karpa peale, aretamist vajab ainult vahetükk mootori ja karpa vahel kuid sellegi võib teha põlveotsas pleksiklaasist. See juba 20 aastat tagasi läbiproovitud valem.
he kui sul kiiremat on vaja siis osta midago kiiremat mida sa selle vörriga mässad sinna saa rohkem aega ja raha kulutada kui asi väärt on nii arvan mina
inimene kes ei tea asjast midagi :))
tõepoolest mis te jamate selle võrriga....nojah kuigi päris kipa ju võrriga mopist mööda panna nagu postist :)
endal 350 cm3 ja võrr halab selle kõrval :)
Kõigepealt tulebki teekonda võrriga alustada ega kohe pole vaja karata miski kolmepoolese otsa. Ja teemasse õhufiltri võiks tolmuimejaga puhtaks tõmmata või siis sealt riie välja ja kahekordne marli (haavasidumisside) sinna sisse, ja seda tõmba ka iga 3 päeva tagant tolmuimejaga üle, kui sõidad kruusal, must õhufilter teeb ikka palju aeglasemaks, nagu enne öeldud sisse ja väljalaskeavad viiliga ümaramaks lihvida ja hoolikalt kontrollida ega kusagilt tihendid läbi ei lase.
Kusagilt olen kuulnud et alumiiniumist õllepurgi(millele muidugi sisse ja väljalaske augud sisse lõigatud ja laius parajaks lõigatud) libistamine silindri sisse tõstab surveastet. Seda asja võiksid targemad kommenteerida.
võta summuti maha ja vaata ega see tahma täis pole, kui on siis kalla sinna bensu (puhast) sisse ja tuli otsa. Ja kompressorit, turbot ega ram-airi pole mõtet sellel rakendada. Kompressori ja turbo jaoks on liga lahja mootor ja ram-airi jaoks liiga lahja kiirus.
Kunagi väga, väga ammu sai algkoolis õppides tuunitud D-5M-isi (45cm3) mitu tükki: veidi sai surveastet tõstetud.(pea maha ja silindrit pealtpoolt maha lihvitud). Liiga palju ei tohi, siis lendab vänt. Silindri aknaid sai viilitud suuremaks kõvera viiliga.(viil lõõmutati pehmeks, siis painutati kõveraks ja siis uuesti karastati).(Osadel mopeedidel sai malmhülss silindrist kuumutamisega välja võetud - 49,8cm3-d-lihtne aknaid teha). Ka kolbi sai sisselaskeakna poolt maha viilitud-lihvitud. Silindrikanalite avad, tihendid sobitasin karteri avadega. Nüüd on saadaval kõrikäiad ja lihvijad - elu lihtsam.
1-2-3 rõnga jutt on õige - sai ka proovitud. 2 on optimaalne.
D-5 toimub karterisse sisselase õõnsa väntvõlliava kaudu. See mõjutab kõige rohkem sisselaset. Tegin ava suuremaks (annab varem peale), kanali ja ava lihvisin korralikult, sobitasin karteriga. Kolvisõrm sai otstest seestpoolt treipingis suuremaks puuritud.(läks kergemaks).
Õhufilter sai aretatud paberfiltriga mingilt tsiklilt (mark ei meenu, nüüd peaks valik suur olema). Sumbutajal viskasin filtri seest välja, asendasin veidi kurvilise alumiiniumtoruga. (kuni taha välja). Hääl läks isegi vaiksemaks ja mahedamaks.
Tollal olid väga kehvad küünlad, asi paranes alles pärast Jawa
PAL Super 7 küünla paigaldamist. Nüüd seda muret pole ka. Veidi sai ka magneetot muudetud.(süütepinget tõstetud primaarmähisega). Kui surveastet palju ei tõsta, kestab päris hästi.
(võib jätta ka samaks).
Vt. ka vanu Za Ruljom´e. Alles pole küll ühtegi võrri enam.
Vaheta väntvõllilaagrid ära (nt. SKF vastu) ja freesi veidi silindri pealt maha (tõuseb surveaste), siis peaks võrr peale nn. tuunimist vastu ka pidama...kui sa laagreid ei vaheta ära, võid juba võrri jaoks haua valmis kaevata.
uus kolb ja sinna peale üks terasest rõngas umbes milli paksune. silindripealt nii palju maha kui kannatab et kolb vastu ei käiks. peale mopeedi karbuss. taha väiksem hammasratas ja ka väiksem ratas.
tuleb karpa hästi ära timmida, vaheta kolvirõngad ka pole sul midagi seal seda surveastet tõsta. Ega ta suurt midagi paremax ei tee. Näpi vähem ja vaheta neid mida vaja, mitte ära puuri ega uuri seal. Kui palju näpid siis ei kesta kaua see võrr. Endal oli vahetasin kolvirõngad ära ja sa sõita 3 inimest peal.
daamnhhh. te olete ajast maas. enam ammu pole võrri vaadanud. esimen pill oligi võrr tegelt. sai sinna peale aretada pleksiklaasiist vahejupiga mingi paadimootori karbuss ja siis see võttis ise hoogu juurde nii mis sai aga hakkas naq ära tolmama siis tuli midagi veel ett võtta sissevälja avad tegin suuremaks ja see aitas ka veel peale ymberehitatud tolmuimeja mootorist värgens mis võttis voolu traktori karbussilt (see imes summarist suitsu välja) ja võrr kaalus lõpuks 74 kilo + minu raskus 45 kilo tegi suure raskuse aga kiirus oli rets. siksiga sai võidu ajada. 87 km/h muidugi siks võitis
tahad võrri tuunida ? pane cz 500 kolb sisse, mikuni karpa peale, tagu hammakas vaheta izhi esimese veoketi hammaka vastu ja ereliukase lenks pane peale. Tippkiirus jääb kuskil 200-230 kanti, oleneb mehe enda raskusest, kiirendus jääb tagasihoidlikuks, kuna ülekanne on kiire seega ca 6-7 sekki sajani. Asi on järeleproovitud ja toimib !
aga mis mõte on üldse midagi forssida ? lihtsam ju osta hoopis võimsam aparaat ! või mis ?! mida sa mölised, pane ise ka midagi kirja siia, siis vaatame, kes on amööbiaju ? m*nn selline ! Inimene küsis kuidas võrri tuunida ja ma andsin talle lihtsalt head nõu ! krdi pe*e !
Just nimelt - inimene küsis, kuidas võrri tuunida. Ja siis ilmuvad igasugused amööbiajudega töllidest pedéd ja hakkavad siin "vaimukusi" pilduma...
Sa Riga-mis-iganes pista oma "hea nõu" tead-isegi-kuhu...
Kas said sellest orgasmi või tunned ennast lausa napooleonina, kui sellise mõtetu iba siia trükkisid?
Kunagi poisikesest peast sai ka võrri tuunitud. Sai filter maha keeratud, voolik otsa pistetud ja teine vooliku ots lehtrile sappa. Oli selline 300 läbimõõduga bensu lehter. Lehter sai isokaga lenksule tule asemele pandud. Kütuse kruvi sai rohkem lahti keeratud. Ja kuramus kus asi jooksis. Lehter ahmis sõites õhku ja ülelaadimine oli korralik. Välja nägi muidugi ekstra totakas. Deltal näitas spido 60 aga see aparaat läks eest minema.
võta silinder maha ja raspel kätte silidri pealt see kõrgem osa maha (usu see aitab mina tegin nii) siis pane veel taha väixem hammakas tuleb kiirust juurde
ma tegin nii et karastasin kolvi ära siis lisasin võrri paagi alla atsetoni paagi mis oli surve all ühendasin paagi karbussiga kuna paagis oli surve tõusis ka surve aste mootoris ja nagu sa tead on atsetonil korge põlemis aste aga see võib kolvi ***** keerata
võta minuga ühendust [email protected] ja räägime lähemalt!
kõigepealt puhasta karb.ära, pane norm küünal ja juhe ja piip.
siis säti süüde võimalikult paika. siis vaata ka summuti seest sodi täis pole - paljudel vanadel võrridel on vanad summutid, mis seest ikka väga sodi täis on. et asjast aimu saada, võta korra summuti ära, leegitoru jäta, ja siis proovi kiirust ja tõmmet. taha võid panna väiksema hammaka. õhufilter puhasta võimalikult hästi ära. kui kruusateedel sõidad, jäta filter igaljuhul alles.
ja siis vaata et kolvid-rõngad väga kulund pole.
ja muidugi kui on suuremate ratastega võrr, seda parem.
tere öelge palun kus olex tallinnas või selle lähiympruses võrri pood. enda suksul on kolvirõngad kulunud ja olex uusi vaja saada kuskilt. võite ka minuga yhendust võtta mob. 58100189
Tahad vörri aretada! Tee masin võimalikult kergeks. Viska sumpa minema ja keevita üks pikk toru.Lase plokikaan madalamale. Pane üks kolvirõngas juurde. Pane tavalise süüte asemel traktorimagneeto. Bensiin sega eetriga pooleks. Otsi alumiinium veljed säärekale ja sellest piisab.
ma kyll tuunisin oma võrri normilt ära lihtsalt sumpa läks leekar jäi aind plokikaane peab madalamaks laskma sellise käiaketta pääl kui kodus on siis nagu spetski ütleb üks kolvirõngas juurde mis on mega hää asi traktori magneeto on ka õige ja ma paneks mitte eetriga vaid aind 98 õliga ikka natu segatud , võta oma isa muruniidukilt siis küünal ja pane pääle see annab ka palju juurde järgmiseks on selline keerukam asi et võta mootor lahti ja puuri väntvõllile tasakaalukalt umbes mega palju auke sisse kui ei saa ise treiata maha, lifi keps maha ja poleeri ära seejärel ära see, see võrri iste mis tavaliselt on see viska ära ja pane mopeedi iste pääle sest see kergem ja parem gaas ehita nii nagu sidurgi sest siis saab äkilisemalt pöörded üless, keera karpa juures olev alumine kruvi sisse poole aga mitte väga sisse sest muidu jääb raibe seisma, pakiraamid ja säänsed asjad üldse maha, ja see aukude sisse puurimine raami ei ole tegelt hää mõte sest kere ei pea vastu muidu ja pikapääle läheb kõveraks, järmiseks tee võrrile selline õhukoguja millest õhk suundub silindri peale sest siis tuleb parem jahutus, kett ära hoia väga pingul , väga hea oleks kui võrrile taha amordid paneks , ma panin omale kui mul võrr oli mopeedi amordid tagumised, tuled ja sääntsed ****d võta ära, ja siis peaks saama norm võrr , NB aga ära unusta muruniiduki küünalt!
ma panin tutika husqvarna küünla, plätt kus lippas aga ega tal pikk eluiga polnud mismoodi ma selle gaasi nagu sidur ehitan? kas nagu hoovaga tõmban gaasi, see ju sitt, sõidu ajal peab kogu aeg peal hoidma...?
pane taha suuem ratas ja väiksem hammakas .akna ja kobli värk juba mainitud eespool . kui tahad võimust siis viska sumpa minema kui kiirust siis licalt korralik sumpa alla .
kuule, ma võtsin võrrilt ühe kolvirõnga alt ära, *** läks paremini edasi.Raami kergendamine on küll õige ja kui tahate nii jõudu kui ka kiirust, siis toppige tagarattale mitu erineva suurusega hammasratast nagu käiguga ratastel
kuhu treitakse kolmandale rõngale soon? kas kepsu kinnitunest alla poole või pean sebima tooriku ja 3 sinna ülese mahutama.präegu ma kyll ei saaks ülesse poole seda soont lasta teha,kuna ei mahu.
ilma filtrita võib iga mootor töötada, kõigile kes ei tea, küsimus on siis ainult et kui õige on kütuse ja õhu suhe.Tahad ilma normaalselt tööle saada sisi pane suuremad tüüsid ja asi lahendatud, aga selles on siin õigus, et ilma filtrita on mootori kulumine suurem, kuna õhus on piisavalt tolmu jne mis hakkavad mootorit kulutama. Mõistlik on see orig õhufiltri junn asendada mõne parema filtriga ja sealt edasi mõelda.
ma ka pressiks rohkem optilise tuuningu peale. kindlasti annab lõppkiiruses juurde kui tuunida pilli spoilerite ja gondliga. ja no olgem ausad - nike kleps õigel kohal annab ikka omajagu jurde;)