Mootorratad

IZ Planeta kepsu vahetus

f
15:07 08.09.2004

Oskab keegi öelda, kuidas seda täpselt tehakse. St. millised on tööriistad, millised on vahetustingimused (kas kuumutatakse või toimub sõrme välajsurumine külmalt jne.). Jutt käib väntvõllipoolsest kepsusõrmest.
vända gängster
19:53 08.09.2004
Alustuseks hüdrauliline press, survejõuga kuni 10000kg (vist), metallist joonlaud, nurgik, märkenõel ja veel mõningaid vidinaid. Väljasurumine toimub külmalt. Rihtimiseks vaja: treipink või muu sellelaadne stend, vähemalt kaks kell-indikaatorit ja kangimoodi asjad, millega surutuna põskede vahele vänta soovitud suunas painutatakse. Lahtivõtt ei tohiks eriline probleem olla, samuti ka kokkupanek, kuid on ülimalt vähetõenäoline, et "rihtimine" esimesel katsel õnnestub. Seetõttu on saadav kahju suurem loodetud kasust.
f
13:15 09.09.2004

Tänan väga ammendav vastus, äkki tegeled ise sellega või oskad mõnd spetsialisti soovitada? Või on siiski mõtekam osta uus väntvõll?
gängster
16:14 09.09.2004
Ise ei tegele, raamatust lugesin. Mõtekam on tõesti uus vänt osta, Planeta oma ei tohiks ju eriline haruldus olla. Tallinnas muidu paar venda peaks sellega tegelema.
izevk
17:46 12.09.2004
Raudselt osta uus vänt, Tondil või Veerennis peaks vist ikka saada olema.
f
16:34 13.09.2004
To izevsk

Kahjuks pole Tallinnast, aegajalt küll satun sinna, seetõttu ei ütle Tondi ja Veerenni hetkel midagi. Ehk sa täpsustad, kas firma või täpsema aadressiga.
izevsk
20:06 13.09.2004
Tondi motopood: Tondi tn. 44, kui ma ei eksi, Veerenni adret ei mäleta, üsna Järvevana tee lähedal igatahes. Uuri ka foorumeid www.automoto.ee ja www.biker.ee
hellrider
16:45 06.10.2004
kepsu vahetamiseks läheb vaja kruustange, tõmbitsaid, haamrit ja suurt torni
f
16:55 06.10.2004
To hellrider

Kirjeldad ehk protsessi selliste vahenditega lähemalt?
vända gängster
17:30 06.10.2004
To hellrider: unustasid mainida sentimeeterpaela ehk riidest mõõdulinti.
fs
20:08 06.10.2004
kindlasti ära usu kruustangi juttu.Vändad on pressitud kuskil 6 tonnise jõuga,sellist jõudu aga saavutab press.Lisaks on ju vaja asi kah täpselt kokku saada.
Tondi poodi ei soovita.Seal enamasti kallimad jupid. Kloostrimetsa on kliendisõbralikum ja sutsu odavam http://www.hot.ee/motopood/ .Asub see teletorni juures.
tõnn
00:06 07.10.2004
kas sa tahad väntvõlli pooleks võtta w?
mina tagusin kahe suurema haamriga pooleks, panin uue laagri sisse ja mingi kohalik "autospets" pani selle mingi pressiga silmajärgi kokku. nüüd aasta juba võsavahel rallinud, midagi hullu ei ole, aint vibrab kahtlaselt ja silindri poldid jooksevad lahti, pole viitsinud vedruseibe vahele panna.
Dr. Koom
11:52 07.10.2004
jube tainakari on sellised nagu tönn
vedruseibe pole viitsinud vahele panna ..anna abi,selle asemel et väntvõll tasakaalu viia.

MOtopood Ramo tartu maanteel www.ramo.ee. Kepsu vahetus mingi mõnisada eeku. Tasakaalus ja puha ning korralik töö.

*** tainakari kruustangidega tuleks teil pead pigistada
tõnn ehk sitanikerdam ise eksp
11:16 08.10.2004
ma võin küll eksida, kuid minuteada sääl seibid olid ja loomulikult läksid need sinna sisse tagasi, kuid vedrueibid need polnud.
nahh ma peaksin mingile romule tutikat vänta sisse ostma, kui seda siklit korralikult parandama hakata, siis tuleks kõik välja vahetada.
masin on terve aasta selle väntvõlliga töötanud, niiet ära mölise.
ja ega ma selle saraga elulõpuni kavatse kaarutada.
vända gängster
23:52 08.10.2004
on suhtumine ikka...
okas
09:24 10.10.2004

kui soovid kvaliteeti osta uus
to okas:
13:33 10.10.2004
Kust selline teooria? Kui sul remondi ajal pannakse uus keps, on kvall täpselt sama.
jack
22:31 15.10.2004
Ei tea kuidas nüüd, vanasti kõlbasid IZ "varuosad" vaid prügikasti.(need praagiti tehases välja ja uutele ratastele ei paigaldatud-tulid varuosadeks).
Pressi ja treipingi variant hea mehe juures oleks ehk parim.
Enamus uusi väntvõlle tuli omal ajal ikkagi kelladega treipingis rihtida.
tõnn
14:48 27.10.2004
ostke mu iz ära 10eeq/kg
siim
10:12 09.05.2006
no tere kah ,kas keegi oskab kokku panna iz5 käigukasti
vaz tegelt siim, mu number on
10:23 09.05.2006
äkki keegi juhendaks kuidas kokku panna iz planeta 5 käigukasti, ma panin ise algul kokku aga 1 ja 3 käik ei lülitunud, siis pani mul selle kasti kokku teadjam vend aga siis polnud 2 ja 4 käiku (käigukastis on jupid terved ja olemas ka). Hiljem saatsime asja ******!!!. pärast hakkasime ikkagi uuesti vaatama, noh lasime selle uuesti kokku panna aga siis polnud jälle 2 ja 3käiku.muide see asi ****ib juba eelmisest aastast peale, nii et kui on keegi kes oskab kokku panna võiks helistada või vastata mu teatele siin portaalis, ise elan saaremaal kärla vallas.
siim
10:27 09.05.2006
vazi number on 4526756
jälle vaz
10:54 09.05.2006
see keps võib ***** minna !! nüüd asja juurde ma olen kiilnud et käigukasti tuleb mingid jupid täpselt paika panna kui nii siis mis jupid,
aivo0209
10:37 11.05.2006
Eks ikka hammasrattad peavad õigetel kohtadel olema. Planeta 5el andis kaks ratast omavahel ära vahetada ning siis toimis kast umbes nii nagu eespool kirjas. Jupiteril (vähemalt vanematel) on ülekanded teised ja kahvlid ka ussvõlli peal kinni. Seal on eksimusvõimalus väiksem. Ussvõllil ja hammassektoril on märgid peal , mis peavad omavahel kokku minema. Ülejäänu on nagu lego. Katsetamise variant.
iz-i fanatt
17:03 11.04.2008
iz-i käigukasti pole võimalik valesti kokku panna, käike pole selle pärast et reguleer seibid ja märgid pole paigas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!irv
planeta 3
21:19 13.04.2009
Ok, äratan selle kepsu vahetuse teema uuesti ülesse ja küsiks, et kas ja kus oleks olemas kepsu alumise laagri vahetuseks remontkomplekti, või midagi taolist? Või tuleb ikkagi uue vända osta?

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte