Uut küll mitte, kasutatuid ikka müüakse. Kui uut mopeedi tahad, siis Tallinnas müüb Kloostrimetsa Motopood ZID-e. Deltast ikka suurusjärgu võrra parem.
ei ole just parim valik kuna see tehas mis neid tootis pani uksed juba aastaid tagasi kinni. esimene asi mis läbi läheb on spidoka tross jaseda juba 3000km läbimisel. järgmisena läheb sidur mis kestab heal juhul 6000- 8000km. järgmisena teise käigu hammikas mis kestab ka parimal juhul 8000km. väntvõll kui käib 10tuh maha oled õnnega pooleks. gaasitrosse läheb nagu leiba. kui käsikäikudega preparaat siis käigu tross käib vähe kauem kuna ei väntsutata nagu gaasitrossi. pidurid on vapsje ooper, reeglina tagumine pidur annab otsad mingu mõne tuh kilomeetri järel, pead hakkama ise sente ja seibe vahele suskama ja teab mis imesid tegema. kui soovid endale sellist naljatilka osta siis näpud on kogu aeg mustad. see jutt käis nyyd minu kogemuste põhjal kuna endale vanemad kinkisid tutika delta kui 14aastane olin. see aeg maksis poes 2500eeku. yhesõnaga yks paras **** oli teine.
Ostsin ka endale 310kr tegin korda, sain aasta muretult s]ita ja kui juba p####e hakkas minema müüsin 2000 maha. Trosse läheb palju ning selle aparaadiga on ainult ostmise- ja müümise rõõm.
"kas sul on honda mtx 80?"
On küll, vesijahutusega. Kuid hetkel on täiesti pulkadeks, kuna korrastamise käigus piilusin "korraks" mootorisse ja leidsin, et väntvõll (täpsemalt keps) on päris nutuses seisus ja sellisena pole raatsinud teda uuesti kokku panna. Nüüd otsin võimalust uut vänta või kepsu saada... Asi tootmisest ammuuu maas ja tehasejuppe enam ei liigu. VIN koodi kah ei tea, et pädevad motopoed suvatseksid mind aidata. Keeleoskus ja kogemused rahaülekannetega rahvusvaheliselt sebida puuduvad et näiteks eBay-st ise miskit püüda osta...
Loodan leida kellegi, kes aitab mul asja internetist osta või siis leidub oskaja metallitöömees koos kõikide vajalike pinkide ja materjalide ja tehnoloogiatega, kes asja kohapeal valmis teeks...
Teab äkitsi keegi siin mõnda?...
nojah, siis on sul jah päris nutune seis:S
endal on selle eelkäia mb80 mis on ka praegu laiali kui kokkupannes peaks täiesti sõidetav olema:D igatahes ma tean paari tüüpi kes aitavad tellida kui oled huvitatud jäta meil.
Olen oma Honda kohta netist infi otsides sattunud päris palju lugema ja pilte nägema ka MB kohta. On teine sihkue baigimoodi asfaldiratas. Sealt edasi on juba MBX - märks rohkem baigiks disainitud ja vesijahutusega juba... :)
MTX on siis enduuro.. selle eelkäijaks oli MT.
Aaga OK! Kui miskit põnevat on väikesekubatuurilises hondanduses pakkuda, siis mu mail oleks: sutsklapp/ätt/hot.ee
!!!
Sorry! Nüüüd läks väga OT-ks...
Deltarahvas! - palun jätkake. :)
ükskord sõitsin kodust ullu kaugele mul oli delta ja sõbral võrr, siis äkki jään korra seisma võtan käigu välja jne...kui uuesti sõitma tahtsin hakata vapsee ei liikunud mootor käis kõik ja puha aga delta ei liikunud ainus võimalus oli leidsime jupi nööri ja tavaline võrr vedas mind koos deltaga 5km hiljem avastasin et sidurikorv oli pooleks , jalamaid viskasin delta nurka ja hakkasin võrriga jamama aretasin seal igasugu asju ja nüüd on sõbral delta ja ma sõidan lõdvalt võrriga tast mööda.
Delta: Muidu hea masin, aga pidevalt mingid asjad lähevad katki.
Endal on ka Delta ja just viimati läksid käigud ja väntvõll mis oli muidugi praak.
Olen huvitatud forseerimisest, kellel ideesid pakkuge aga.
ja kui mina hakkaksin enda oma müüma siis alla 4 ei saaks kohe üldse jutule hetkel pill seisab sest tagumisel rattal mõ
ned jupid katki mul on 3 rõngaga suurema kolbiga silka pead on puuritud vända pill muidugi oleks veel vaja teha tuled korda ma olen mingi 2 päevaga tema juures umbes mingi 10 tundi mässanud kus juures seda võin õelda sidur on väga õrn asi sellel masinal ma jõudsin õhe siduri korvi nii ribadeks sõita et sealt polnud enam mitte midagi järel muidugi minu oma vajab veidi remonti kah ehkl värvi muidu on jah hea pill aga mul vaja natuke vastupidavamat masinat see laguneb mul väga kiiresti ma tahaks ikka et kui ma siduri lasen lahti et ikka kets mähiks ega ta nüüd vist mähib ka aga see probla ainult et mul vaja tagumine ratas korda teha homme oleks vaja minna brauerisse ja otsida keti pingutuse klambreid sest ühel poolele tuli vint maha ja nüüd ei saa enam reguleerida keti tugevust mingeid asju on veel vaja maale lähen siis värvin masina üle siis hea endal kohe ilusam sõita
Stella ja Delta on mopeedid. 14-15 aastasel mopeedijuhil peab olema vastav juhiluba kui väljaspool õueala sõidetakse. Vähemasti suht hiljuti veel sedasi oli.
Lihtsa otsinguga leiaks sama info, see on üsna KKK.
Oskab mulle keegi öelda, palju kilomeetreid üldse Deltaga järjest läbi sõita võiks, enne kui maha jahutada. Olen kuulnud, et mootorile on säästlik, kui iga kahekümne kildi tagant umbes pool tundi jahutada. Nojah, aga pikem sõit venib sellega ikka väga pikale. Nii et mida arvate? Kuidas ise sõidate?
Kui mootor reguleeritud ega kuumene üle, pole mingid vahepeal jahutamised vajalikud. Iga soojenemise - jahutamisega kaasnevad detailide paisumised ja kokkutõmbumised, seega kulumine intensiivistub. Näiteks autol, millega sõidetakse pikki otsi, kestab mootor kauem kui sellisel, millisega sõidetakse hommikul viis kilti tööle ja õhtul samapalju tagasi.
Seega süüde ja segu paika, väntvõlli simmerid, karteripoolte tihendid korda, et lisaõhku ei imeks, kummid korralikult täis ja pole mingeid vahepeal jahutamisi vaja.
Selline probleem un,et võrr lheb kaima siis aga ainult podiseb ja varsti on kõik aga kui tõukamisel uputan liigub edasi,muidu kõik s2de on tip-top.... Kas viga voib olla õhupuhastis?,too on mul katki niimodi et õhuklappi ei saa regullida. Seda arvan mina!!!
Delta on minu arust sitt masin. ma olen 3 või 4 aastat nendega jännand. ainult lagunevavad. saad mingi pool kilti ära sõita jälle kuskil mingi viga. aga kui sõidab siis sõidab. käigu kast ja sidur on tal väga sitt. ja trossid ka . Olen neid sidureid ja käigukaste *****ks vahetand. uus käigukast maksab poes mingi 300-. või rohkemgi ja sidur mingi 400-. et jah küllaldgi kulukas masin . ei tasu osta. suurem osa ainult remondid seda . niii vahe saab sõita. Muidu oleks kõva pill see!
Ei kõik on õige ma küsisin sõbralt järgi ilusti ta vastas sama, et Valgevene deltal on taga 3 klotsi ja ta on teistest Deltadest kõige vastupidavam, niiet aitäh.
Mul ka olnud igasugu vene aegset tehnikat.Minu arvamus on,et tol ajal oli üks suuremaid probleeme õlides.Usun,et kui vana mootor praeguste laagrite peale teha ja korralik õli sisse valada kestavad nõuka aja põrisejad kauem küll kui tol ajal.Sest eks meie noortena avasime kõik koned suure haamriga ja see oli surm laagri pesadele,sest kokku läks mootor samal viisil.Imestasime siis,miks käigukastid lendavad,hammasrattad sini-siniseks moonduvad jne.Kuigi,jah tänapäeva põrisejad on hoopis etemad.Aga kui katki läheb siis kas suur rahakott või mine poodi osta uus.Ma ootan juba kaks kuud suzuki 82cc silindrit.Kauge kah tal jaapanist astuda.Tuli soome vabariigist tellida ja massa 7500.-AS ramo ei andnud peale remondi muud võimalust.Oleks võinud ju ka öelda mingi hinna võrdluseks.Aga näedsa kõike saab,kui kannatust on.
viga võib olla ka vananenud karburaatoris,mul jawa tegi sellist vigurit kunagi.Mida pikemalt sõitsin,seda mannetumaks läks.Võibolla loll jutt aga tol ajal net puudus ning mina vastust ei saanud kuskilt.