Mootorratad

Õhk-või veisjahutus?

Thumb
08:57 31.03.2003
Millise jahutusvariandiga tsiklit siis soovitaks kallis rahvas mul valida!?Töökindluse koha pealt oleks vist õhkjahutus etem!?
A.K.
17:21 31.03.2003
vesijahutus ! Suvel õues 35C sooja, pole jahutust sul kuskilt võtta

Andres K.
Erci
11:03 01.04.2003
Vesijahutus kindlalt, mootori temp ühtlasem> pikem eluiga.
issi
11:17 01.04.2003
vesi- või õlijahutusega tsiklid on head ja kallid ning nagu erci ütles - mootori temp ühtlasem, pikem eluiga.
kui sul raha niipalju pole siis võid vaadata ka õhkjahutusega tsikleid ning usu, sõita saab ka nendega - kuigi mootor sama kubatuuri juures väga palju nõrgem!
Martino
13:58 01.04.2003
Kust see jutt tuleb, et õhkjahutusega rattaga nõrgemad on? See on lühidalt öeldes lollus. Kõigi aegade kiireim enduroratas näiteks on ca 83nda aasta KTM 495, väga õhkajhutusega ratas, mis tegi 60 hj tehaseseades.

Vesijahutus on küll kindlam ja mootorid on püsivamal temperatuuril, kuid selle hind on lisadetailid ja lisakaal.

- M -
issi
21:43 01.04.2003
to Martino, sorry vaan!!!

no mina rääkisin ainult enda kogemustest, kõik rattad mis on olnud õhkjahutusega on sellised vähe nõrgemad gondlita riistapuud ja ülejäänud sellised hellriderite masinad mille sõiduomadused (kaasaarvatud ka erivõimsus, minek) pole just kiita olnud...
Kui nüüd hakata endurokatest rääkima siis anna andeks, need uniustasin täiesti...pole eriti kogemust kahh kahjuks õhkjahutusega krosskate/endurodega.
Ja ma ei väitnudki (õnneks), et kõik õhkjahutusega rattad ****d on...
warlock
15:28 03.04.2003
Japsi insener pole loll. Vastavalt tsikli omadustele on peale asetatud ka piisav jahutus.Jahutamise muret Eestis karta vähemalt ei ole.
prof
21:34 03.04.2003
mida pöördelisemad mootorid seda rohkem kasutatakse vedelikjahutust,muidugi on parem vedel.jahutus kuid sarvikutel eelistage õhku sest sarvikutel on tähtis suurus ja õhk.j.silindri ribid teevad mootori kaunilt suureks.
tobu
19:33 07.04.2003
just just meie kliimas kas või savi jahutus