Mootorratad

Esimene ratas

iHillar
16:53 13.09.2013
Tere

Oleks soov üks hea kasutatud ratas muretseda ja praegu jäänud silma paar lindu.

Kawasaki ZR - 7S (72kw)
Honda Hornet CB600F (70kw)

Kasv 188cm kaal 90kg - kui mugav oleks ja kuidas hinnata ratast ise?

Muudetud 13.09.13 17:00

üx rattur
17:29 13.09.2013
Minu soovitus: vaata omale kohe ratas, mida sa tegelikult tahaksid. Keegi ei taha omale 600st ratast kui ringi sõidavad tsiklid millel kubatuur juba 1000 kuni 2000cc vahel. Milleks ? Sõidan ise gen2 hayabusaga ja mõtlen koguaeg, et mida küll 600sega peale hakata ? võibolla mingile kardile see 600ne mootor panna, oleks vahva masin, aga et tsiklile... Need ajad on möödas, kui 600 oli võimas. Ja ärge nüüd hakake, et oi-oi sa kõva mees keerad 600se põhja igas asendis .... kui tahate kiirendama minna, siis võime ju minna ja seal kus 600 ramm lõpeb, on mul veel 2 käiku minna kiirendus endiselt sama nagu tõmbaks esimese käiguga. hoopis mõnusam on sõita rattaga, millel on alt otsast väänet ja mis jõuab juba 2000 pöörde juurest vedada mida ei pea koguaeg kräunutama, et edasi jõuda.
oli eelmine ratas 750cc ja kui ikka sõidad linnast linna ja 2 tundi on koguaeg 7-8000 pööret peal 120-130km/h juures ja kul 8-9 sajale. ei midagi head minu silmis.
Aga mina ka ei tea. võibolla ikkagi on see 600ne hea tsikkel ? Eka ilu on vaataja silmades.
dot444
17:49 13.09.2013
üx rattur, mine arene kusagil ja tule siis tagasi. 600 on alguseks hea. Õpi alguses pidurdama ja kallutama. Aasta kahe pärast osta suurema mootoriga kui kiirendusest puudu jääb.

Muudetud 13.09.13 17:52

avaldan oma arvamust
18:02 13.09.2013
Teema on nii hästi kirjutatud et nagu sooviksid osta esimest ratast ainult ,mitte kogu siklit .
Vat see on tase .
Üldiselt ära kuula foorumi kõvatajaid ,kaasaegsetel 600cm3 mootoritel on ka 90-100 kw võimsust ja liiguvad roppu moodi edasi .Kui sõita ka ei oska ja kogemusi pole ,tuleks väga etttevaatlik olla ja mitte püüda sõpradele näitamiseks 300 km .h kiirust.
Kaasaegne 600 ne mootor on täiesti normaalne liikur , kui tahad riistapikendust siis muidugi osta kohe 1200 ja sõida ennast ribadeks.
Ise olen juba tunduvalt üle keskea ja sõidan 35 kw enduro rattaga ja pole kuskile kiire ega vaja võistelda .See 650(1silinder) ja 35 kw liigutab ka siklit minule piisavalt ja 150 km h pole probleem .Eestis on niikuinii kiirusepiirangud ja trahvid tulevad kiirelt.

üx rattur
07:46 14.09.2013
jah osta 600ne jah, õpi kallutama ja pidurdama ja siis müü maha 2 kuu pärast odavamalt, sest keegi nagunii ei taha seda ja hävi ja siis osta alles võimsam ratas. No mille jaoks ? Kas kohe ei saa siis osta korralikku ratast ? Milleks selline raha raiskamine ? Autodega oli ka teil nii, et esimeseks autoks ostsite sapika 0,9 liitrise ja õppisite pidurdama ja keerama ja siis arvasite et olite selgeks saanud siis ostsite 1,1 liitrise sapika ja see oli nagu öö ja päev võrreldes 0,9ga ? et lihtsalt nii haige aparaat või ? Kas 1000se rattaga ei saagi muidu teistmoodi siis sõita kui aind gaas põhjas ja kohe vastu puud ?
tagumine ratas
09:10 14.09.2013
ma arvan et kahe ratta peal on kergemine ära õpida,siis võib proovida esi ja taga:D
kpl
09:33 14.09.2013
head targad siin ikka koos.kui inimene tahab 600 ratast ,siis kohe mingi hala algab siin.kõik ei taha ju kihutada.lihtsal 600 on kuluosad ka soodsamad.
juhan puuotsast
10:49 14.09.2013
Aga mina ostaks hoopis Jawa350 ja annaks tuld sellele+juppid kah neil odavad
...........
15:17 14.09.2013
"Rattur" võiks tõesti areneda väheke. Sõida 600ne LÕPUNI tühjaks ja siis 1000ne. Nähtud küll neid "kõvasi" mehi kes võtavad 1000 esimeseks ja ei julge nad kallutada, pidurada ja kardavad ratast. Valed sõiduvõtted võid niimoodi omandada.
ajudeta kanad
18:03 14.09.2013
Lugege see teemaalgataja lühike tekst läbi ja siis hakake soovitama, tüüp on 188cm. , seega ei ole tal hornetiga teha midagi, võta see kawa, sest see on sinupikkusele parem.
pigem900
19:30 14.09.2013
Katsu endale selgeks teha mitu hooaega oled valmis sõitma.Ajutised lahendused pole hea valik. Seepärast soovitan minagi suurema mahuga ratast,mida ei pea kogu aeg kõrgetel pööretel käunutama.
iHillar
23:28 06.10.2013
Honda VTR 1000f Firestorm 1.0 V2 78 kW

Mida sellest arvata? Honda juppe pidi Tartu kandis parem saada olema ja V2 kiidetakse ka rohkem. Ise muidugi algaja ja otsisin klassikalist motikat oma kaalule ja pikkusele.
hlm
08:34 07.10.2013
No see viimane on juba ratta moodi asi:) Tegelikult ka. Endale ridamootori õmblusmasina hääl ei istunud....soetasin V2 mootoriga nakedi ja peale esimesi meetreid venis suu kõrvade taha. Üldiselt ongi vist liikumine selline, et minnakse ridamootori pealt üle V2-le, aga tagasi eriti mitte.
VinnDiisel
20:07 13.01.2014
Ütleks ka siis sõna sekka tagasihoidlikult.:)
VTR-ga sõitnud 3hooaega ja ratas väga tore,väänet ja lusti päris palju aga mulle ta lõpuks ikka ei sobinud kuna isteasend hakkas randmetepeale pikematel otstel. Eks sa pead omale selgeks tegema,millist asendit organid välja kannatavad. VTR-le on saada ka kõrgema lenksu komplekt nagu nakedil.
Veel paar soovitust: Esimeseks rattaks kui soovid bike,siis Yamu Thundercat ja kui see lahjaks jääma kipub siis Thunderace. Olen mõlemaga sõitnud ja väga stabiilsed ja mõnusad rattad.R1 äkilisus ja jäikus ei ole minujaoks. Vanem inimene ka.:)
Aga kui siin suurte meeste jutujärgi minna siis osta kohe V max ja sellest juba ära ei tüdine, kiirendusega teed keskmisele r1 eputajale nahad kui sõita oskad ja selles rattas on koos kõik,nii hind lõbu,vääne ,kiirus,välimus,võllipikendus,ühesõnaga igast rattast midagi.:) Ratast juhib ju ikkagi se tihend,mis on lenksu ja sadulavahel kui on tegemist suure mehega kel mõistus peas ja võll ikka reaalselt suur,sobib esimeseks rattaks ka 1000-ne,loll kõvataja sõidab ennast võrriga ka peekoniks.!
sergeii22
07:51 23.07.2014
Kas esimeseks rattaks on aprilia rs sobiv 125 11kw või on mõttetu raha raiskamine. Mida ostmisel jälgida. Tänud ette.
maaks
09:11 23.07.2014
125-ne on ikka väga väike/lahja ratas, see tüütab sind kohe ära. Sul ilmselt A2 load, mina sinu asemel vaataks mingite 500...600-te poole, max 70kW ja laseks panna piiraja 35kW. Sellisega saaks juba mitu hooaeg sõita. Kui täis A käes, siis piiraja maha ja jälle uus ratas :-)
nõme
05:36 31.07.2014
jutt,algaja alaku 125st
löpsik
08:20 31.07.2014
esimeseks rattaks võiks olla ikkagi 600 +-50 cm3 se andestab natuke rohkem.
olen sõitnud erinevate ratastega ja erinevate võimsustega. 1000 sega oli kõige valusam kukkuda:) Hetkel 550 cm3 ja sellest enam kui küll meie oludes. võibolla asi ka selles et ei ole just kooli lõpetanud ja esinemisvajadus üle läinud.

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte