Kaasaegsete motikatega puuduvad igasugused kogemused (ühe vanema Jawa 350-ga mitu korda lapsepõlves luud puruks sõidetud - tehnilised kogemused selle rattaga piirduvadki). Nn "sõita proovinud" olen ehk 50 eri ratast (á ~1-10 km :), kuid sellega on võimatu eraldada teri sõkaldest.
Nimelt plaanis osta Eestis omale väga odav ratas. St hind kindlasti alla 20.000 krooni, meelsamini tunduvalt odavam. Viibin Eestis nagunii vaid paar nädalat kogu aasta jooksul, nii et raha tõesti selle alla eriti panna ei taha (ei ole selleski kindel, et kevadeks pätid ära pole viinud). Ainsad tingimused, et saaks selle raha eest korras ratta (st misiganes võimalik remont peab kuuluma hinna sisse) ja sääreväristajat päris ka ei taha. Välimus, aastaarv jms eest ei ole nõus maksma. Dok-ga Jawa saab KB-st hindu vaadates paari-kolme tuhandega kätte, ning sõiduomaduste poolelt oleksin Jawaga ka rahul. Kas on mõtet hakata üldse otsima midagi muud? Ja kui, siis mida? Ja kui kalliks läheks nende muude ostmine + hooldus, kuidas varuosade kättesaadavus jne? Voshodiga ja Jupiteriga ka proovinud natuke, kuid vene ratastest käin tulevikus kaarega mööda.
EElmisele veel lisaks, et kuna negatiivsed kogemused tulevad kõigil tõenäoliselt odavate ja vanemate ratastega, siis milliseid marke/mudeleid kindlasti tasuks vältida?
Kui sa tahad VÄGA odavat ratast,siis tuleb sul põhimõtteliselt teha valik jawa ja iz-i vahel.Kumba soovitada?Kui sa tahad mugavat sõitu,siis vali jawa-selle sõiduomadused on tõepoolest paremad,kui rohmakal iz-il,millel peab käiguvahetuseks kogu aeg käsitsi sidurit lahutama,jawal ainult kohalt minnes.Vaatamata väikesele läbisõidule(5000 km) loobib minu planeta 5 sageli teist käiku välja,mis pikapeale hakkab närvidele käima.Mul on olnud ka vana jawa ja ülemineku jawa-nende süütesüsteemist ei saanud ma aru.Ühepütase puhul on asi konkreetne-sõidab või ei sõida.Alla 350cm3 ära tsiklit igatahes osta.
to "TO KÄRS": palun formuleeri teinekord oma küsimus nii, et sellele oleks võimalik vastata (st et see poleks retooriline). Kui Sa arsti tööst midagi tead, siis lisaks "patsiendi kraadimisele" kuuluvad arenenumates riikides selle töö hulka ka pidevad täiendkoolitused omas riigis ja välismaal, kõigist ülemaailmsetest teaduskonverentsidest omal erialal osavõtmine jne. Raske oleks mitte ringi sõita (ka foorumite kommentaarid on kirjutatud väga erinevatest maailmanurkadest, kuid kummaline oleks iga kord teada anda, kus hetkel viibin:). Ning vaba aja kulutan ehk pooleks spordile ja pooleks autoharrastusele (rohkem jäärada kui remontimist), aga see ei kuulu enam selle teema alla.
Ma ei oska mootorrataste osas mujalt nõu küsida, kuna mul pole tuttavaid, kes Eestis hetkel ratast omaks. Autokeskus, millest rääkinud olen, toob sisse ka päris mitmeid uusi tsikleid, kuid hooldus jms on siin erinev. Ja loomulikult kiidab iga l*ts oma p*tsi. Siia seda ratast tuua ei plaani, ning sellepärast ma siinse hooldusega arvestada ei saa.
Jawa on küll parim mis selle raha eest saab,ise juba kaks aastat terve suve sõitnud kui mitte öelda et hullupööra rallinud,ise ja ka teised imestavad kuidas pill veel koos koos püsib,aga kõik on ok.va laibakad,suunatuled,porilauad,sadul,esihark,sumpsi
d jne kõik mis kukkumisel kõverdub,murdub,rebeneb,käriseb,paendub,puruneb igas mõttes.Aus ratas käigukast käib lahti nagu uks,erinevalt iz-ist kus kuradi pinnseibide tõttu ca 26 korda mootorit lahti võtsime,kuni kahvlid ribadeks ja närvid läbi nii,et hakkasime jooma.Ei noh nagu öeldakse osta jawa ja igav ei hakka.
Mul üks küsimus Kärss!Miks sa nii palju ja hullult kukkunud oled?Mul oli 14 aastaselt 638 ja talvel panin aint ühekorra külje maha et autole mitte sisse sõita.Suvel lasen ikka 140ga asfaldil ja 110ga kruusal.Kukkunud pole mitte kordagi.
Ju ma siis ei oska sõita:) Ega need kukkumised pärinevad ka sellest ajast, kui lubasid veel polnud ja teiste samasuguste nagadega krossirajal isside rattaid sai piinatud (st väga väikestel kiirustel). Muide, A-kat lubasid pole mul tänaseni, kuid mootorrattaga sõites pole ka keegi kunagi lubasid küsinud. Sama räägivad sõberid Eestist.
sai kunagi sõidetud dnepriga :) väga lahe ratas ja müdises ka nagu päris. korvi kruttisin muidugi küljest ära, et oleks ratta moodi. joodiku jalg sai alla tehtud, aga ükskord panin seda vist natuke lohakalt ja ratas kukkus külili. üksi üles tõsta ei jõudnudki, tuli sõbrad appi kutsuda. kukkuda ei õnnestunud ka kordagi, aga politsei pidas küll korra kinni ja kuna ei olnud ei kiivrit ega lube, siis tuli loovutada kogu kaasasolev raha, mida õnneks väga palju polnud. aga sellist ratast, millega praegu ka sõita tahaks, 20 kiloga vist küll ei saa.
Jaa, olen seda ratast juba ammu seal imetlenud:) Mind ei huvita siiski lakutud välimus ega harley põrisemine (tahan vastupidi võimalikult vaikset ratast), küll aga töökindlus ja sõidumugavus ka asfaldilt maha sõites. Pealegi on selle iluduse alghinnaks 15K (mis ei ole oksjoni piirhind). Kaldun ka ise üha rohkem Jawa suunas. Lihtsalt huvitas, kas on üldse selle hinnaga variante, mille vahel valida...
osta honda monkey, lisad koonusfiltri ja m-i kolvi ja tulemus on jalust rabav-0-ist 50-ni 9 seki! Kusjuures kütuse kulu jääb ikkagi alla 10-ne ja paberite järgi on siiski 50cm3-si. Jõudu tööle!
ja olen tuttav selle tuuninguga ja tean omast käest, et tuuning aus. Proovisin ka ise kunagi tüüsi puurida aga tulemuseks head midagi, nii et vaatan juba pikemat aega monkey poole(neid vähe liikvel). Kui kellegi pakkuda, siis raha kohe varukast võtta kuni 8000.-
Jawa ei püsi kruusal hästi teel(st üle 70km/h). Raskuskese on kõrgemal kui iz´il. Jawa aga kiirem, seega hea kombinatsioon oleks Iz´le jawa mootor panna. Endal oli planeta 7.107, nüüd jupiter.
mis asi on kovrovets k750
tean kovrovets 175cm3 hilisem voshod
neljataktilistest oli irbit 650 ural 650 k750 (hüüti emmiks) ja veel dnepr ka vist??650cm3