Mootorratad

ZID

ZID -i klubi (kõik mopeedidest
07:47 19.10.2003
Hei vaprad Zid -i vennad, võtkem nyyd julgus kokku ja teeme yhe korraliku klubi kus saaks arutada muresid jagada kogemusi ning kokku saada ja huvitavat ette võtta! Loomulikult on oodatud ka kõik teised mopeedivennad!!! Igasugune inff ZID -ide kohta...kysi julgesti!
komm
17:06 19.10.2003
ostke ikke masinad endale mis te nende kärudega jamate?
Raynu
21:38 19.10.2003
Noormees ehk uurib enne kui rääkima hakkab. See et keegi ZID-iga sõidab ei tähenda et tal garaazinurgas mõnda apriliat ei tuksu!
To: komm
10:32 20.10.2003
Kust sina ja teised sinusugused õekesed sihukesi lapsikuid kommentaare võtavad!?.. a'la: et ostke ikka masinad (mootorrattad, tsiklid... mis iganes..) Nõme ja debiilne on ju sihuke suhtumine..
Selle päris "masinaga" võib iga tüdruk kimada 100-200 km/h... pole probleem! Aga tee ja hoolda mingit sääreväristajat, et see stabiilselt 60-70 välja jookseks ja 15000 - 18000 km ilma kapremondita vastu peaks. Selleks on enam ajusid, vaja kui suvalisel rullnokal pakkuda on.
komm
16:11 20.10.2003
Kusjuures ma sõitsin ca6 a võrriga nii et ma tean päris hästi kuidas on ühte hooldada,pole vaja nii ennatlike järeldusi teha,arusaadav ju,et võrri poole raskem jooksus hoida
Karla
19:22 23.10.2003
ei saa ka mina aru lausest "ostke endale korralik masin". olgu see ZID, võrr või delta, ei saa ükski teine masin nendele vastu.
minulgi on delta ja olen täitsa rahul: parasjagu kiire, ökonoomne, muda peal saab 1. käiguga isegi ratta ringi(peal istudes muide)
To Karla
22:11 23.10.2003
Sa ütle palju oled teiste masinatega sõitnud peale Delta....
Minulgi on Delta olnud ja peaks mainima,et 50cc kohta pole mõtet ökonoomsusest rääkida,võttis ca 4.5 l/100,see on praktiliselt sama nagu praegu Jawa 350 võtab
Raynu
00:36 25.10.2003
Mis pagana ökonoomsusest te siin räägite?...kas ostsid omale Jawa seepärast et ökonoomne sõita olex või??....no andke andeks...aga sina sõida muidugi edasi ja vaata et sa mäest alla süüte välja keerad...hoiad kõvasti kütet kokku!
komm
10:48 25.10.2003
Raynu sa loe enne tekst läbi kui sa mingit soga ajama hakkad,nagu sa aru saad(loodetavasti) käib jutt Deltast
dworkin
13:53 25.10.2003
karla mis jutt see nüüd on "olgu see ZID, võrr või delta, ei saa ükski teine masin nendele vastu." komenteeri palun
zid
15:33 14.01.2004
kui kiiresti zid s6idab palju v2lja l2heb soovitage kust saa odavalt.
tankist
19:19 14.01.2004
minge sõitke rattaga ja võtke kett pealt siis hea kerge vändata vat see on ökonoomsus...............*** te virisete kõik aeg ,pange ennam masinaga korralik urn maha siis tulge rääima et sitt masin oli ja matsu panite kah enda süü läbi nagunii nii et *** mis te virisete
Taavio
10:16 15.01.2004
Mis te siin vingute, et kellel on kõvem ja pikem.Oluline on see, et ühiste huvidega noored saaksid kokku ja saaks arendada nii sotsiaalset suhtlust kui hobi ennast.ZIDi ja mopeediklubi oleks igati tervitatav aga kogu üleskutse kipub mingisuguse "õige ratta" vaidlusse uppuma.
raynu
22:49 31.01.2004
..mnjahh jutt jummalast õige ...ei meeldi mulle ka see vingumine ja kes rääkis siin yldse midagi sellest et kukkusin sest tsikkel oli kehv? ning mingist korralikust urnist rääkides loodan et kasutaja tankist teab millest räägib ning arvan et kui ise ka järele mõtleb siis kas see ongi kõva mees kes on " korraliku urni" maha pannud või? huvitav arusaam asjast igatahes....ise olen mõnda aega krossi sõitnud ja pole "korralikku urni" veel maha pannud seega ei julge veel väga kõva häälega rääkida aga noh eks ma õpi...
kx
19:55 01.06.2004
To RAYNU millega sa krossi sõidad ,ZIDiga või mingisuguse teise rattaga?
raynu
20:40 02.06.2004
et krossi jaoks ikka tsipa suurem masin aga niisama tiirutada käib ZID kyll.
zid
21:22 02.06.2004
zid täiega ruulib.......sellega ei ole häbi sõita juba linnapeal aga nati lahja on ikka.
pouss
21:35 10.06.2004
kas kellelgil pole müüa zidi.
lku
09:49 23.06.2004
50 krossikas teeb suured silmad ette zidile!!!!!!!!!!!!!!!1
Tegelikult
11:29 25.06.2004
Tegelikult on nii, et mida rohkem on asjandust "ümber tehtud" seda vähem on ta väärt.. sisuliselt on tegemist rikutud rattaga ja mõistetamatu on tema eest 9000 raha küsida.. Kui väga hästi läheb, siis on selle raha eest võimalik maha müüa vähesõitnud ja hästhoitud tehaseseades ratas...
Igasugune teismeliste "ümber tegemine" tähendab tsikli jõhkrat vägistamist nii välimuses kui tema sisemuses ja ressursis.. Sellise ratta TAASTAMINE tema normaalsesse seisundisse tähendab olulisi kulusid ja palju töötunde.. millega võrreldes on alati kasulikum hoopiski uus ratas osta. Pakun, et kui leiad lolli, kes ta sul 5-6000 ära ostab, siis oled ülihead äri teinud. Mõtlev aga inimene ei kulutaks mingil juhul üle 4000 nooruki "tuunitud" Zid-i ostmiseks
raynu
08:39 27.06.2004
kulla Tegelikult...mine aja oma haiget juttu kuskil mujal või siis uuri ennem kui piiksuma hakkad.

1. pole sa seda aparaati näinud ning ei saa aru mille põhjal sellised fantastilised teadmised selle ratta tuunimisest.
2. kahjuks ei saa ma ennast kuidagi (28aastat) teismeliseks enam pidada.
3. aparaat on nyydseks myydud 10 000.- ja ei saa väita et huvilisi oleks vähe olnud.

...järgmine kord ehk natuke uurid ennem kui kõvahäälselt piiksuma hakkad kallis Taastaja.
:))))
21:28 27.06.2004
Oled siis meeldiv erand muidu kluttidest kubisevas "tuunijate" kambas.. :)
No ja rahu olgu sinuga...
:)))))
ciklimeez
11:39 01.07.2004
Mehed, olge nüüd ikka mõistlikud ja ärge ärbelge omavahel. Pole sel ZID-il häda midagi, mul omal see kah garaazis koos Yamaha Maximiga seismas. Pole küll teda ei tuuninud, ega ka muud teinud, sai lihtsalt omal ajal , kui nad tootmisse läksid, ostetud. Noh, venelaste toode ta ju on ja jaapanlastele jääb ta alla, aga sellepoolest on ta hinnalt siiski odavam ja ega ta nüüd nii näru ka pole, et temaga üldse sõita ei saaks. Paarisaja meetri kaugusele sõbrale korraks külla minekuks ei hakka ju keegi oma suurt tsiklit garaazist välja lohistama ja mootorit korralikult soojendama. Viskad jala üle ZID-i, korraks vänta ja oledki kohal:)
Klubi loomine on hea mõte, head ideed kuluvad marjaks ära ja üksinda pole ju mõtet jalgratast leituma hakata. Nii, et, olgem ikka tublid ja ajagem asja !
hea idee
12:57 22.07.2004
see on hea idee ja olen klubiga liitimiseks täitsa valmis (on ka paar sõppra kes on minuga päri) aga kellega pean ühendust võtmma???
mõttetu üritus
21:01 27.07.2004
mõttetu üritus on selle klubi loomimine, sest kes pärast neid pärdikuid(pärdikute all ma mõtlen 10-15 aastaseid tolguseid
kellel
on vaja kindlasti üksteisega kiirendada või mida iganes) haiglasse viitsib tassida.
raynu
12:06 28.07.2004
mõttetud mehed on need kes ise masinat osta ei jõua ja siis teiste ideesid kuskil kõva häälega kommenteerima kukuvad....eks istu kodus edasi ja oota millal see tatt mille eile lakke sylitasid alla kukub
tarkonu
09:17 03.08.2004
zid on päriselt ka mõttetu pill mis ei liigu edasigi. Sellega ei kannata kohe üldse sõita (väga lahja). Võrride tuunimine on eriti mõttetu, Kui keegi on oma zidi tuuninud siis äkki saab saata pilti ka. Tahaks kohe huviga näha kuda need on ära tuunitud.
Mx
17:20 07.08.2004
Tarkonu on selle nime vist ise enesele võtnud. Jutu järgi on teine ju puhta l0ll...
Mis tähendab, "ei liigu edasi"?.. mil moel peab üks mopeediklassi sõiduriist edasi liikuma, et ka kodanik *onu seda märkaks. Tehaseseades mopeed liigub pärast hoolikat sissesõittu ilma probleemideta 70 km/h. Kui veel veidi silindris akende kanalite "korrigeerimisega" vaeva näha, pisut toimekam karbuss külge sokutada, sisselaskes membraanklapp paremast materjalist klapi vastu vahetada... valida sobiv vedav ketiratas... no astub edasi ikka päris mehiselt 50cc kohta. Ja mida kõigest sellisest tuuningust sulle foto peal näidata!?.. kui üldse midagi, siis ehk spidomeetrile täistiiru peale teinud osutit.
Tõsi - ise pole julgenud sellise kihutamise (aga mopeedi mõistes seda ta ju on) pealt fotondusega tegelda...
Kui nüüd asjale juurde sokutada veel korralik resonaatoriga väljalase ja sumps... oi-oii...
Või pidas *onu tuunimise all silmas värviliste nätsukleepsude kleepimist plastikutele ja neoonide lisamist põhja-alla... - sihuke "tuuning" paistab ju fotolt hästi silma...
Mis mootori vastupidavust ja ressurssi puutub, siis isiklikult õnnestus 16000 km läbi sõitta ilma suuremate rahaliste kulutusteta.
Pikim täisgaasiga sõit kestis kolm tundi - rohkem polnud vaja, sest jõudsin ettenähtud ajaks planeeritud sihtkohta vabariigi teises ääres. Kuid paaripäevaseid ja 6-700 km "matku" olen ta'ga ikka julgenud ette võtta ja julgen ka edaspidi.
mopo
17:42 07.08.2004
kunagi panime mini mopeedile kunagise 50 klassi Eesti meistri kardi mootori peale peaaegu läks 100 välja karbuss oli mingi PINGI firma oma no ütleme nii et orginaal mootorist oli aint välimus,aga to mootor ei kestnud kaua.
tüün
22:53 09.08.2004
tüünige oma zide noored!!! ja ikka aina tüünige ja tüünige! ja siis tüünige oma pemme ja siis põletage sussi jne... Elagu kasvav noorsugu!!!
aurelius
14:51 13.08.2004
varsti ostan endale ka zidi, masin on ju täisti hea, pole vaja lube ega muud sellist jama, suurust on ka paras(keskmist kasvu inimesele)bena võtab ka suht vähe, sõltub muidugi kuidas sõita :)
aga ex igaüx otsstab ise enda vajaduste ja rahakoti järgi, et millega sõidab....minu arust.
m2rtu@hotmai l.com
23:29 21.08.2004
mina olen kindel tulija klubise, ja aru ei sa ma neist vingujatest siin, kui midagi zidist ei tea ja sõitnud pole siis mulk kinni ja **** suhu!!! krt zid igati asjalik pill, enamus stock seisus rolleritele teeb lappi, kes võtab klubi tegemise kätte? kes klubi loomise poolt lisage msni mind ja arutame asja;9
jee
14:14 22.08.2004
125
00:37 30.08.2004
väikesed tuuniad siin !
kolla
17:44 02.09.2004
Mis Zid mõne aasta vanusena võiks maksta? Mõtlen just see sportlikuma välimusega variant.
xXx
20:37 02.09.2004
@m2rtu@hotmai l.com
Millisele rollerile ZID ära teeb ????
To: xXx
11:39 03.09.2004
Loe uuesti @m2rt@... jutt läbi, kui seni aru ei saanud! Jutt käib "stock seisus" rolleritest... ehk siis neist, mis on nö tehase seades. Tehase seades Zid aga jookseb pärast hoolikat sissesõittu 65-70 välja. Sama ei saa kahjuks aga öelda enamuse rollerite kohta. Jutt, et vot võtsin piirajad maha ja tuunisin veidi rollerit ja nüüd läheb 80-90 välja pole argument, sest ka ZiD-ile on võimalik kätt külge panna, et ta sama palju jookseks. Ja oma 17+ tuhande ZiD-iga sõidetud kilomeetri juuksul on seljataha rollereid jäetud küll ja küll. Isiklikult pole võidusõitja tüüp ja kui väike rollerikutsikas (no "rollerihuntideks" minu keel küll ei paindu seda üsna ajuvaba seltskonda nimetama!) ikka kõhuli oma lenksule laskub ja iga hinna eest püüab tõestada oma ägedat edasiminekut, siis võtan hoopiski hoo maha ja lasen tal rahus minna. Ohutum minule ja temalegi ja mind üldse ei häiri see, et ta pärast onaneerib mõtte otsas, kuidas ta ägedalt "tuusa pani" ja miskile võrrile "ära tegi".. või mis iganes..
Kui tal õnne on - saab vanemaks ja targemaks ja mõistab ise, kuidas asjad maailmas tegelikult seatud on...
käru.
19:20 03.10.2004
mul on endal ka zid. ütlen kohe ära et olen 15 aastat vana. elan enam-vähem tallinnas. zid pole mind kunagi teepeale jätnud välja arvatud siis kui rehv katki läks.
täiesti kobe asi. olen sõitnud ka rollerite üpris palju. muidugi stock rolleritele teeb zid tuule alla. aga nii head nad ilma piirajateda ka pole. tegelt ütleme nii, et maitse asi. muidugi rolleritega on mugavam sõita. paned viigipüksid jalga ja sõidad.
aga jah.. maitse üle ei vailda.
aga zid klubi võiks tõesti teha. sest mul mõnedel sõpradel ka zidid. oleks huvitav näha ka teiste omi. kevadel võisk teha täiesti kokkutuleku või midagio siukest.

christian
20:19 08.10.2004
võik küll teha ma võtan kindalsti sellset osa
k-55 ja k-58?
13:59 02.11.2004
kas k-55 ja k-58 kuuluksid ka klubisse? need kovrovetsid mis ZIDi tehasest tulnud...
xXx
14:26 02.11.2004
... ainult et - seda "klubi" ei ole..
.. ja tõenäoliselt ei saa ka kunagi olema.
Väikesekubatuuriliste kesksete ettevõtmistega on nii, et kuna "tegijad" on reeglina nii noored, et pole lihtsalt piisavalt iseseisvust (kes peab koolis käima, kes venna käest ratast laenama, kes lihtsalt ema-isa käest luba- ja taskuraha (bensiiniraha!) lunima, siis lihtsalt takerdub kogu "organiseerimine" kõva kisa ja kära taha (a'la: peaks, oleks, teeks... jne) ja idee sumbub reeglina oma algtasemel. Vahepeal jõuavad aga idee algatajad piisut kasvada ja võimsamatele ratastele ümber istuda ja ega siis enam ju kõlba "tatikatega" asju ajada... :p Asemele tulevad aga järgmised vastsed võrriomanikud ja kõik algab suure entusiasmi ja käraga otsast peale...
Kui lugeda biker.ee-st sealsete rollerikutsikate ettevõtmisi oma kokkutulekute "organiseerimisel", siis...
... no poolsada lehekülge teksti koos lõpmatute enesekordamistega kulub enne, kui miskit tehtud saab (kui saab!)... Et aga rolleriste rohkem on, siis midagi mõnikord ikka toimub. Zid'ivendi aga ei paista (foorumeid jälgides) nii palju olevat.
NB! Võimalik ka, et nad ei lihtsalt sõidavad rohkem ja mölisevad vähem.. :p
...
15:56 02.11.2004
xXx rolleitega käidi tallinnast pärnu ära.
(muidugi 1 trahviti politsei onu poolt sest ta oli purjus , lubateta , tuled ei põlenud , ei näidanud suunda , ületas kiirust ja eiras ohutus nõudeid = 400.- läks )
võrrimees
16:16 02.11.2004
Nojahh võrride võidusõit läks juba käima ja kogub aina popularsust, kõik tuunijad ja muidu kõvad võidusõitjad tulgu kokku ja moodustagu sinna kõrvale ka mopeedide klass 50 cm3 (deltad, kahekäigulised rigad)Ma arvan,et zidid võiks eraldi sõita,sest muidu läheks liialt lüpsmiseks.
christian
17:41 02.11.2004
kle see zidi võitlus on peris hea mõte
Karla
18:32 02.11.2004
Pagan võtaks! Mis pagana jura te siin ajate. Milleks selline mõttetu paukumine. Krt zid, delta või mis iganes on sõitmise masin! MIda te vaidlete! Ja mis pagana tuuńimisest te siin räägite? Krt need masinad on sõitmiseks..mitte mingi a la neoon valgustus ja teibituuning. Mis nendel häda on? liiguvad küll...palju sul ikka vaja on rahulikuks kulgemiseks....nojah mingid rullnoka hakatised köhivad siin..et lahjad...mõttetud jne...krt sõitke ise ennem ja vaadake. ja piisavalt odavad et osta ja jupid kah ****x odavad ja põhiline....parandamisega saab vähegi asjast aimu omav inimene hakkama..ja millex üldse rollereid ja moppe võrrelda? kaks eri asja ju...*** ma ei saa aru..
mustzid
21:05 02.11.2004
to karla!
olen sinuga täiesti nõus. need asjad pole tuunimiseks. miks tuunida viiekümneseid? mõtetu. saad võibolla 10 km/h rohkem sisse aga see eest laguneb sul kümmekorda kiiremini ära ka. nendest inimestest ei saa jah aru kes võrdlevad zide ja rollereid. minu arvamus on rollerite suhtes selline et nendega sõitku pintsakutes mehed keda ei huvita mitte mingigi mootorrataste ehitus/parandus. muidugi, rolleriga on lihtsam - viid teenindusse kui ***** läheb ja tehakse korda. kuid mopeedidega on võimalus ise parandada ja eelkõige õppida parandama, sest kunagi tulevikus on kindlasti huvi osta endale mingi võimsam pill ja siis on juba põhiasjad selged. samuti on zidi eelis rollerite ees see, et kui oskad zidiga sõita - on lihtsam sõita ka vingemate tsiklitega, sest zidil on käigud, mida rolleritel pole. ise pooldan täielikult zide. kuid see on ikkagi igaühe enda asi, millist ta eelistab.
üks küsimus on mul zidi omanikele, kel on kogemusi Kloostrimetsa motopoega. tähendab probleem on järgmine - viisin oma mootori Kloostrimetsa motopoodi, kuna jõud kadus täiesti ära ja silindri maha keeramisel avastasin et julmad kriimud on sees nii silindril kui ka kolvil (pole ka ime tegelikult, sest sõidetud oli selle mootoriga 14000 km). viisin siis motopoodi kuna seal puuritakse kolvi remontmõõtu(ma arvan et enamus teab mis see tähendab ja kui ei tea siis see tähendab seda et puuritakse silindrit suuremaks ja pannakse remondikolb sisse) kuid nüüd on mootor olnud motopoes juba kaks kuud. helistan igapäev, kuid ei mingit informatsiooni. öeldakse, et teine mees tegeleb sellega. ei tea mis mootoriga juhtunud on või kus see on. on keegi lasknud kloostrimetsa motopoel samat asja teha? kui kiiresti teil see ära tehti?
homme üritan isaga seal ära käia et selgitada välja mis kamm on. tore oleks teie kogumustestki kuulda. ja samuti sooviks teada, kui palju võib olla zide Tallinnas või selle lähiümbruses. lihtsalt puhtast huvist. võiks teinekord kokkugi saada.
aitäh.
christian
21:39 03.11.2004
asjad on selle zidiga nii et sellel on võiamik osta võimsam mootor originaali on pilodil ja activil mootro 3,5hp aga on müügil ka 6hp mootor mina osaksin uue mootri enne kui tuunima hakkasin sest ta laguneb sul 1000 korda rohkem see mootor ei ole mõldud mingiks korssitamiseks see on mõledud nag rahulikus sõitmiseks mitte et lsed krdi 6 tundui punn põhjas ja ootad miaala mootor üle kuumeneb
zid1654
18:07 31.12.2004
te ärge jamage nende zididega, lagunevad palju ja uimased kui kilpkonnad.Mu sõbral on zid pilot. Endal cr 125 ja andsin talle sõita sis ütles et see on pill. Parem põllu peal rallida kui tänaval veereda, saab ikka sõidust kaifi kätte. Ma veeren tänaval jalgrattaga.
teadja
18:17 31.12.2004
kle mees sa ise oled loll, sa ei tea enam mis tuunimine tähendab we. Ma püüan selgeks teha et selliseid riistu sul ei tuunita. Mõned rõngud jah panevad kleepsud peale. Oled märgand et on olemas ka sportsumpsid,tuled jne. Teha saab ga te siin tuunite mootorit, mida sa sellest ka tead. Sõidad 6-700km otsi selle zidiga sis see´on üsna varsti laiali.
roadrunner
15:44 01.01.2005
...mul endal hetkel on 250 ccm ...tulitsa .....ja 125 kart...aaga kõike seda alustasin 50 sest stellast...algul ostsin 700kr.. siis panin selle alla mingi 1000kr või nii ja oligi olemas täiesti uus...(värv,mootori rem.(kuna silinder,kolb olid korras siis ainult käiguoas vahetus),ja natuke raamikeevitust,ja uued plastik detailid.) kokku 1700krooni ja see nägi välja nagu oleks poest just tulnud. See mul ikka veel alles ja sobiks ka klubisse. Aga nüüd asja juurde, paaril mu sõbral on ka zidid ja paljudel ka rollerid ja võrrid jne...leidub igast loomi...aaga zidi välimus on neist kõigist parim ja kuna tal 3 käiku siis esimese ülekanne nii suur et suudab kohalt liigutada ka kõige suurema inimese...mootor pidi olema kuuldavasti üks vastupidavamaid sest 14 000 ühe vene mootoriga läbi sõita on suht raske..eriti kui sõidustiil mitte leplik.. vahetasin mingi 4000km jooksul 2 korda kolvi ja 4 korda väntvõlli sest kepsulaagrid ei pidanud vastu..muidu on vene asjad igati seffid ja omapärased lihtne remontida ja osad pole vääga kallid ja neid saab ka igalt poolt vanade onude käest ....pooldan seda klubi ..ja tehke käed kõik koos õliseks....tähhh
MX to: "teadja"
12:47 03.01.2005
"...Sõidad 6-700km otsi selle zidiga sis see´on üsna varsti laiali.
..."
Kui varsti on "üsna varsti"?... Ütle mulle ka, siis tean karta..
Mul viis hooaega zidiga seljataga ja nende hulgas igal suvel mõni pikem (just 6-700km!) tiir mööda Eestimaad... Esimene hooaeg veel neli kuud regulaarne IGAnädalane sõit sajakolmekümne kilomeetri kaugusele ja tagasi. Tavaelus aga on võrr olnud mulle kevadest kuni hilis-sügiseni IGApäevaseks tööle-koju sõidu vahendiks. Tõsi on, et need on lühikesed (3-5km) otsad.. Viimase "pikema" (ca 55km) sõidu tegin veel 30-l detsembril...
Kõigi nende hooaegade jooksul pole kordagi pidanud keset sõiduaega remondiks käsi määrima. Ainult bensiini ja õli eest hoolitsemine, õhufiltri puhastamine ja keti pingutamine on sõiduaja sisse mahtunud. Kõik hooldus- ja remonditööd on tehtud talvekuudel - enne uut sõiduhooaega... Viimasel hooajal vahetasin aga terve mootori korraga uue vastu välja - mingist läbisõidust alates pole lihtsalt otstarbekas enam tagavaraosi eraldi osta ja välja vahetada, kui sama summa eest saab juba uue mootori ja mootorivahetuseks kulub 15-20 minutit.
Tulemuseks on alati ja iga ilmaga koheselt käivituv ratas. Isegi nüüd, viimane kord kui sõitma läksin, käivitus mootor ühest-kahest vändavajutusest - seda hoolimata sellest, et ratas oli seisnud külmas kuuris 16-st novemrist alates (siis tuli meil esimene suurem lumi maha).
Keegi tõi näite, et rolleritega käidi Tallinnast Pärnus ära... No ja siis!? Igati normaalne saavutus ju! Eesti piires polegi sellist vahemaad mis oleks 50cc-ga kättesaamatu.. Sama vahemaa on läbitav suvalisele korras rollerile ja Zidile ja Deltale ja mis-iganes-mopeedile. Selle sõitmist ei peaks küll miskiks kangelasteoks lugema. Ise olen Zidiga Tartust hommikul Peipsi äärde Räpina-Randa kolistanud, sealt päevajooksul läbi lõunaeesti kuppelmaastiku ja piki eesti-läti piiri Valgamaal ja muid lõuna-eesti teid kasutades aga end õhtuks hoopis Pärnusse päikeseloojangut vaatama toimetanud.
Sõit polnud muidugi kiire mootorratta mõistes ja pole ka miski kangelastegu suvalise teise mopeedi, rolleri või võrri jaoks, kuid oli ometi elamuslik minule. Ja selliseid "reise" olen ilma kõhkluseta julgenud oma väikesekubatuurilisega alati ette võtta ja pole kordagi tulnud pähe muretseda, et äkki "läheb laiali"...
Kas peaks?...
chriss
22:29 02.02.2005
kust saaks zid aktivile sport summutit
eisaaaru
00:19 05.02.2005
Kui saate andestage mulle, aga mis asi see ZID on, saan aru et liikumisvahend. On kellegil pilt üles riputatud kuskil, tahaks näha
chriss
08:36 05.02.2005
www.hot.ee/motopood sealt võta müük ja zid aktiv
nüüdsainaru
14:51 05.02.2005
see on valmistaja nimi, aga kus neid ZIDe valmistatakse, on kellegi järeltulija?
chriss
16:40 05.02.2005
zid on tehtud debi järgi,mootor sarnanaeb väga
chriss
10:07 12.02.2005
kas keeg ei oska öelda siis kust kohast saaks zidile sport sumpsi???
W 123
19:30 12.02.2005
Valmiskujul ei tea, kuid Kloostrimetsas on mõistliku hinnaga Tsehhi sumpse, millest kannatab ehk ise aretada.
rx
15:29 30.03.2005
mul on ka zid, aga tehase kollase täisgondliga. päris kena teine
andrii15
23:17 30.03.2005
tehke parem norm auto klubi
To: andrii15
12:00 31.03.2005
Kuule viieteistaastane! õpi lugema ja oma sõnumeid ÕIGESSE kohta postitama. Oled oma autoklubiga (muide "autoklubi" kirjutatakse KOKKU!) vales foorumis. Siin räägitakse mootorratastest ja võrridest.
progrip
18:13 20.04.2005
peab tunnistama, et t2itsa norm pill, sain ka äsja paar nädalat tagasi, aga öelge kui palju sellega kiirust punnitada saab (ma mõtlen ikka viimase peale). Kui keegi on saanud sellega 80 mittetuunitud kujul siis öelge kohe.
M
08:58 21.04.2005
Kui ostsid tema uuena, siis tegele esimene 1000 km tema hoolika sissesõitmisega. Pärast võid hakata mõtlema kuidas kiiruseid punnitada...
Muidu on ka nii, et lõhud kuu-pooleteisega ära ja plärtsud hiljem igas foorumis, et zid on vene ****...
ckl
12:46 23.04.2005
Speedfighter
21:24 25.04.2005
Tehases on öeldud et kandevõime on 100kilo, mis põhimõtselt võrdub minu+mu koera kaaluga(vaevalt ma koeraga sõidan). Mis juhtub kui näiteks tahan mõnd sõpra vedada???
Speedfighter
21:30 25.04.2005
Oih, täpsustan et tegemist on Zid 50 Activiga
M
09:14 26.04.2005
"Mis juhtub?"! Mõttetu ratta piinamine. Mis ikka juhtub!?- koormad ratast liialt, muud ei midagi. Ebamugav on sõita ka, sest ratas on ehitatud ühekohalisena (lühike sadul ja puuduvad kaas-sõitja jalatoed)Kõrvalt vaadates näeb debiilne välja ka, kui kaks kaaki on korraga end lühikesele istmele surunud ja esimene neist kubetpidi paagil on. Veel on suur risk taga-amort pidevalt põhjas hoida või teda põhja lüüa. See ei teeamordile ja tagakiigele head ja on tõenäoline, et tagumine ratas tabab rehviga õhufiltri korpust ja purustab selle. Tulemuseks on tänavaliiva sattumine mootorisse ja selle kiire hävimine.
mustzid
18:18 29.04.2005
kõik zidimehed. tegemisel on zidi võistlusklass. kõik, kes huvitatud osalemisest, andke teada. [email protected]
algaja
21:38 29.04.2005
iga kell mees iga kell aja minu zid ka oma graazist välja ja mina olen kohal
mustzid
20:21 02.05.2005
eks sa tule ja võta:P
kedagi siis selline võistlusklass ei huvita?
oleks vaja saada 6-7 inimest, siis on võimalik juba võistelda. 3-4 inimest on koos.
ziid
20:25 02.05.2005
kas keegi zidile tuuningosi ka müüb? näiteks sportsumpa ja muu selline.
M
09:59 03.05.2005
Otseselt Zidile ei valmistata nn "karbituuningut". Kuid Zidi tuunides on kasutatud ikka nende samade firmade (Polini, K&N vms)"teeneid", kes teevad rolleritelegi jubinaid. Võib üles otsida ka näiteks selle "doonori" millelt Zid-i tehas oma mootori kopeeris ja selle osi või tuuningjuppe kasutada. On ka rolleri "sportsumpat" kasutatud. Otse loomulikult ei istu ta oma koju poolest kohe Piloodi külge, kuid mootori tööks vajalikud parameetrid on tal olemas. Nii siis on see summuti (täpsemalt resonaator) pärast esialgseid katsetusi seibideks lõigatud ja seibe pöörates ja uuesti kokku keevitades on saavutatud juba Piloodi raamiga kokkusobiv resonaatori kuju, säilitades resonaatori endise geomeetria. Üks pilt sellisest teostusest on näiteks venekeelse ajakirja "MOTO" 2000 aasta juulinumbris.
tundmatu
20:02 20.05.2005
zid-e on eestis umbes 450tk
zid rulz
19:17 21.05.2005
kuskilt kuulsin, et politse võttis mingi zidi venna kinni ja vend sai trahvi???
???
19:43 21.05.2005
Ja siis?! Jalakäijaidki trahvitakse...
..ja jalgrattureid!
Trahvi võib "välja teenida" suvalise sääreväristajaga.
zid rulz
17:07 22.05.2005
point selles, et ta sai selle eest trahvi et ta zidil puudub tüübikinnitus ja tehase max kiirus on 50km/h, mis tähendab et tegelikult on tegemist mootorrattaga, mille jaoks on vaja juhilube jne jne
sama asja eest võivad kõik zidi vennad trahvi saada.
ja veel, 1 jaan. 2006(vist) tuleb uus seadus, et kõigil moppidel ja rolleritel peavad olema numbrimärgid ja kes teab mis veel. vaevalt et ükski zid arkist kaugemale lastakse.
???
08:59 23.05.2005
Võib mürki võtta, et see vend, kes zidiga trahvi sai, jäi politseile millegi muugagi silma. Kui veel vend hakkas omast arust politseid ka "paika panema", siis saigi täiesti legaalse laksu ära. Kõik on seaduslik ja ei pea midagi tõestama ega vaidlustama.
Ise osalen liiluses kuuendat hooaega ja politseid kohanud tööd tegemas küll-ja-küll.. Mõlemapoolne suhtlemine on alati norm inimlikkuse piires olnud ja miskit politseipoolset käkikeeramist pole kordagi täheldanud. Muide - olen aru saanud, et tihti nad teavad vägagi hästi mis aparaadiga tegemist on...
vot
18:39 23.05.2005
Jaa, nii ta on, zid on mopi ja mootoratta klassi vahepealne, tal on küll 49cm3 aga tehase kiiruseks on 50 km/h, nii et politseiniku härra saab ütlema küll tulla ja talle jääb õigus , sest mopeedi tippkiiruseks on lubatud 45km/h, aga üldjuhul ei tee politsei zidi meestele eriti miskit kurja, kui ise silmnähtavalt hulikaanitsema ei hakka, nende zididega ongi selline lahtine asi.
???
11:12 24.05.2005
zid
16:49 26.05.2005
mida te tuunite neid zide...on mõtet we, zid-st ei saa mingit streetfighterit teha nagunii, vene ratas on parem hoida originaalina. Te tuunite ka nii et hoia ja keela!!! Pange valud alla, ketaspidurid, bike sumps, kondlid ja bike rüü ümber, mootor tuunige eriti ära ja hooldage korralikult. Pole mõtet panna nätsu tatood peale mida ma pidevalt näen igal zidi-l paagil ja esiporikal:)
...
22:04 02.06.2005
endal varastati roller ära. no nüüd tahaks midagi odavat osta asemele. Ostaks küll ZID aga see ei lähe ju edasi ültse :(
Š´
08:53 03.06.2005
Pane talle käed külge, küll siis läheb edasi ka...
M
09:12 03.06.2005
Pane talle (oskajad)käed külge, küll siis läheb edasi ka...
Seda enam, et oled olnud rolleriomanik, siis ju teada need "augud", mis kaudu rolleritele tuunng-osi saada. Leiad karboonmaterjalist sisselaskeklapid, jämedama karburaatori, õhufiltri... Korraliku resonaatoriga sumpa lased teha või lõikad sobiva skuurti sumpsi seibideks ja keerad ta Zidi raami vahele uuesti kokku. Silindrisse määrid veidi muukviili või lased kuuekümneseks puurida ja tellid sobiva kolvi soovitavalt kitsa(ste) rõnga(ste)ga. Kepsulaagrid uued. Kui mootori pöörded on forsseerides kõvasti tõusnud, siis jääb talle süütemäng jalgu - vaheta seegi teise vastu välja. Tee ise või areta mõni normaalselt kõrgematel pööretel töötava skuutri oma peale...
öö
20:19 09.06.2005
Kumbat mõtekam osta on kas ATM 50cc (http://www.atmracing.ee/atm-50cc.html) või zidi (http://www.zone.ee/motopood/pilot/pilot.htm)
~
08:55 10.06.2005
Ägedad on mõlemad, kuid oma olemuselt on üks minimopeed ja teine "täis" mopeed... ise pead ikkagi otsustama ja järgi katsetama, et kumb meeldib. Sõltub sellest ka ikkagi, kus sõitta tahad, kui temperamentselt sõitta tahad, kui suur oled ja milline välja näha tahad kummagi sadulas...
Speedfighter
10:19 10.06.2005
Neid on raske võrrelda. ATM on ikke 2kW võimsam, ta on neljataktiline (ei tekita seda "mootorsae häält"), aga ta on ju nii jube väike. Zid on jällegi tüki suurem, mugavam, tal on õige sidur (ATM on automaatne). Zid annab juba peaaegu selle õige sõidufiilingu. Ma ise võtaks zidi, aga ju maitse üle ei vaielda.
öö
19:22 10.06.2005
Zidi võib sõita rattalubedeka ka või.
öäk
13:44 11.06.2005
Su vigane kirjaviis reedab, et oled veel nii laps, et ei või veel üldse mopeediga sõitta.
Muide: jalgrattalubadega võib ikkagi ainult jalgrattaga sõitta.
Speedfighter
15:53 11.06.2005
Teoreetiliselt võib jalgrattalubadega sõita. Teooria on nii mopeedikatel kui rattalubadel sama. Ainus erinevus et mopeedilubadel on mopeedi sõidueksam.
Speedfighter
17:39 11.06.2005
Käisin Kloostrimetsa motopoes ning seal öeldi mulle, et nad varsti hakkavad tegema passe kus kiiruseks 45kmh. Tegelt ka ju, mõnda kohta seib vahele ja ongi kiirus 45kmh. Siis on neil kõik legaalsusega korras, ja kui Zid väljub motopoe ustest võid need seibid ära võtta ja ongi taas 50kmh, kuid passis ikke 45.
Zark
23:40 12.06.2005
Speedfighter:
Zid-e on müügil kahe mootoriga. Üks on pikemat aega müüdud 2T mootori, tavalise siduriga jne. Teine aga on enam-vähem täpselt sama 4T mootoriga nagu ATM50-l peal (mingi Hiina firma teeb, Lifan nimeks). Muud erilist vahet mootoritel pole kui et 4T Zid-il on elektristarter, ATM50-l pole. Mootor täpselt sama kubatuuriga, 4 käiku, automaatsidur.

ATM on samas peaaegu 2x kergem, seega ka hp/kg suhe märksa parem. Kohaltvõtt on ilmselt tunduvalt kiirem. Lõppkiiruse koha pealt oskan vaid arvata... See mootor veab Zid-ile tugevalt üle 50km/h sisse, seda võin küll ütelda (norm tuuleta/nõrga tuulega ilm, tõusu/languseta asfalttee, täisvarustuses ja -paagiga Zid + 80kg juhti).
cikeldaja
15:33 20.06.2005
Lugesin siin seda vaidlust ja tulin järgmistele mõtetele:
Omal on mul olemas nii ZID kui ka chopper-i tüüpi tõsine ratas. Võrrelda neid omavahel ei saa, sest nad on ju liialt erinevad. See-eest on aga kummagil oma otstarve ja ma ei kiida ühte ega laida teist. Kui on tarvis minna koos naisega pikemale, kiiremale ja mugavamale sõidule, siis võtan ma muidugi suurema tsikli ning ajan sellega asjad ära. Teinekord on aga kodu lähikonnas vaja teha väiksem tiir, kui aega ka juhtub rohkem olema, siis teen selle ZID-iga ära. Laita ei oska ma seda väikest ZID-i küll karvavõrdki. Ostsin ta siis, kui alles esimesed katsemudelid Eestisse toodi ja ta on mind teeninud siiani. Oma lolluse tõttu ajasin küll korra mootori untsu, panin suurema tagakummi alla, see puutus vastu õhupuhasti korpust, lõhkus selle ära ja pori pääses augu kaudu mootorisse. Selle tõttu tuli vahetada kolb koos rõngastega. Muid vigu pole ZID-il olnud ja olen teda ikka väikest viisi kasutanud tänaseni sellisteks lühihüpeteks.
Tuunimise kohalt ei oska öelda midagi, mootor on jäänud ikka samaks nagu ta tehases on konstrueeritud, oma kubatuuri kohta on tal minekut piisavalt, ise arvan, et liigne võimsuse tõstmine talle head ei tee, hakkab ehk liialt väntvõlli laagreid ja kepsu alumist laagrit koormama, olen kuulnud, et just kepsu alumine laager pidi selle mootori nõrk koht olema. Laita võib ainult sidurit, kolmanda käiguga sõites ja teeaukude kohal järsukt gaasi andes lööb selle mõnikord libisema. Kindlasti annab ka seda ümber teha, kuid senini pole ettevõtmist olnud, lasen lihtsalt vajalikul momendil veidi korraks gaasi maha ja sõit jätkub edasi.
Toomas
15:27 23.06.2005
Oleks selline küsimused mis õli tuleks valada käigukasti , sissesõidul mis õli bensiini hulka ja mis koguses.
Kas on olemas ka paremadi summuteid kuna originaali hääl jättab soovida?
Kus kohas piirajad asuvad?
Mida peaks kohe alguses tegema kui sisse sõitu teed peale korraliku sisse sõidu?
chriss
23:44 23.06.2005
õli kohta bensu hulka pane 2t õli ja käigukasti lada mootoriõli
summuti kohta lõika ots maha
ja üks piiraja asub kindlasti karbussis kui tüüsid läbi puurida aga seda ei saa teha koduste vahenditega tuleb minna spets kohta kus teevad seda asja mehed õigete puuridega
Toomas
07:35 24.06.2005
2t õli küll kuid kas on ka mingeid soovitusi mida valada bensiinu hulke ,mis firma on , täissünt , poolsünt?
Mida täpselt sealt summutist tuleb ära lasta?
Aga kui ma panen karpuraatorisse mingi suurema tüüsi? kas see käib `ka?
sander
20:01 24.06.2005
Vahet pole kas puurid läbi või ostad uue düüsi üldse.
Jonn
19:28 25.06.2005
Ma siin selline loll, et yritan endale osta endurot, ostan ka, aga mul sellised küsimused nagu näiteks kuidas motikal käigu vaheti toimib, ma siin selliste ühe käigulistega varem ka sõitnud aga, lihtsalt huvi pärast