Selline jama et just ostsin omale uue zidi ja jama seisneb selles et tühikäigu pöörded on liiga väiksesd; sureb tühjalt välja. Keerasin karpal seda pikemat pruvi mis peaks olema tühikäigu oma ja ei mingit tulemust. Keerasin nii põhja kui ka nii lahti kui võimalik kuid , vahet ei olnud kas ta oli täiesti kinni või täiesti lahti?
Milles on jama ja mis moodi ma omal selle tühikäigu pöörded paika saan?
Spetsiaalselt vene tehnikale ei tehta neid nn sportsumpasid ega üldse mingeid "sport" või "tuuning" asju
Venelastele tuleb ja saab kõike ise teha. Tegelt on see päris lihtne ja odav ka.
Mul varastati 13 septemri öösel ZID ACTIV, kui kuuled midagi siis anna teada. Tunneb ära et ta on ere kollane (mis võib juba tänaseks üle värvitud olla ) aga noh mine tea ehk kuuled või näed midagi, levita palun sõna edasi.
THX
Lugesin selle zid 4T kohta .sidurilink puudub,paned nupust käima ja 1. sisse ning anna minna.nigu et rolleriga, ja käiguvahetamise ajal ei pidavat isegi pöördeid eriti alla laskma. käigud käivad ka teistmoodi. vajutad alla:1,N,2,3,4;1,N,2,3 jne. tõmbad varbaga käib teistpidi ringi.Mootor on tal ka vist kah nõrgem,kui 2T omal,2,7hp.
Ons kellelgi sellise asjaga kokkupuuteid olnd?
On ikka kokkupuudet, paari foorumisse olen sel teemal juba varemgi kirjutanud.
Automaatsidur on tal tõesti ja käima saab starterist või vändast.
Käiguvahetuse sujuvaks toimumiseks on vaja õigesti gaasi anda - ülesvahetusel gaas maha, allavahetusel parasjagu peale. Tahab lihtsalt harjutamist. Rapsimine ei mõju ühelegi sõiduriistale hästi, Zid pole siinkohal mitte erand.
Käiguvahetuse süsteem on Honda oma, käib ringi pidi. N,1,2,3,4,N, jne. Praegu vist on juba müügil teine versioon kus sellist ringi enam pole, lihtsal põhjusel et käiguvahetus 4->N->1 on potentsiaalselt katastroofilise mõjuga. Käigu alla vahetuseks pole vaja varbaga tõsta, kangil on selleks teine ots kannaga vajutamiseks.
4T mootor on sama kubatuuri ja pööretevahemiku puhul 2T omast alati nõrgem. Teisalt on ta ökonoomsem, tuntavalt vaiksem ja pole bensu-õli seguga vaja mässata. Võimsust võib tal vähem ju olla aga tehase poolt lubatud 50km/h saab vabalt kätte.
Minu omal oli probleem Mikuni karpaga - liiga rikas segu tuli sealt peale. Avaldus sedasi et tühikäik oli normaalne, 1 ja 2 käiguga vedas veel talutavalt aga 3-4 käiguga hakkas jukerdama. Poole gaasiga sõitmine või vähegi madalamate tuuridega oli praktiliselt võimatu (hakkas kakkuma ja tahtis välja surra), sai vaid vaheldumisi gaas maas ja põhjas sõita. Muidugi, kui peale pikemat meelitamist kiiruse kord üles võttis siis lippas 70km/h ligi. Kiirus kiiruseks, linnas sõita oli taoliselt käituva sõiduriistaga päris piin(lik).
Peale 500km jagu tulutut (tagantjärgi tarkus et segukruvi paneb paika vaid alumise - 0-25...30% - gaasivahemiku, ülemine ots on düüside ja nõelaga paigas) segukruviga mängimist sai mõõt täis, karpa maha kakutud ja nõel ühe astme jagu alla lastud. See liigutus muutis muidu liig rikka segu enam-vähem parajaks ja masin omandas märksa viisakama sõidumaneeri. Nii kiiresti ta küll enam ei sõida (täisgaasi ots on liiga lahja seguga) kui varem aga pole viga, ongi vähem võimalusi politsei tähelepanu pälvida.
Kui uus hoolduse tegemise aeg kätte tuleb ja viitsimist on siis peaks bensiinitaset ujukiruumis kontrollima, võibolla oli päris probleemitekitaja seal. Liiga kõrge tase põhjustab samamoodi liiga rikast segu ja eelmainitud janti. Eks näis.
Nonoh...
Aga passis on ika 50km/h? ja tüübikinnitust ika ei saa jamp?
Kas jupid on tal ka sama kättesaadavad/odavad kui 2T omal?
Plaanisin endalegi sellise ostmist. Uuena on teda vist kõige mõtekam osta.Kasutatuid ka vist eriti kuskil saada pole.
äki juhtub et vastu talve ka hinnad veits kukuvad..:)
Niisama:
- Venekeelses passis seisab tõesti 50km/h. See +5km/h on bürokraatiamaailmas arvestatavaks takistuseks, reaalses elus aga pole märgatavat vahet. 'Piirajana' toimib minu omal see asjaolu et mootori vibratsioon läheb kiiresti suht karmiks (kusagil 50-60 vahel). Lubatust kiiremini sõita seega niivõinaa ei taha. 65+ ja tunne on juba selline et viimane kui üks kruvike hakkab kohe-kohe lahti tulema, gondlijupid plärisevad, esitule niite (eriti lähitule oma) hakkab minema jne. Võib-olla on see minu isendi eripära, pole ühtki teist 4T Zidi võrdluseks proovida saanud senini.
- Juppide kättesaadavuse kohta pole mul eriti infot. Väidetavalt 50ccm Honda Monkey mootori jupid kõlbavad 4T Zid-i mootori paikamiseks, muus osas on aga sama mis 2T Zid. Näis, varem või hiljem läheb kindlasti midagi katki...
Samasugust mootorit olen näinud muidu ATM-50 ja ühel 50ccm Yamahal (!? oli vist... Tallinnas Mäepealse tänaval rekkajuppide! poe aknal põgusalt vaatasin) peal. ATM-50 omal pole starterit vaid. Muidu kõik nad on tehtud Lifan'i tehastes (www.lifan.com).
- Ostmise osas... Kahtlane kas hinnad talvel langevad. Ma ostsin oma Zid-i endale eelmisel aastal jõuludeks ja hind on sealtmaalt alates täpselt sama püsinud. Kasutatud peast ostmine - aasta-paari pärast võibolla.
horst: www.zid.ru, vali sealt venekeelne versioon ja hari ennast rakettide, kuulipildujate ja muuhulgas siis ka Zid-i nimeliste sõiduriistade osas.
Ei tea kas see oli mingi krossiratta mootor või mitte aga Kloostrimetsas peaks olema saada Sachs'i oma - 50ccm aga hobuseid päris korralikult. Sellele mingi Zid-i omast kergem raam ka ja peaks olema suht püss valmis. Kui on viitsimist aretada muidugi. Kindlasti leiab ka miskit juba valmiskujul.
Zid-iga on nimelt seoke lugu et tema raam on raske mopeedi kohta. Silma järgi hinnates kahtlaselt sarnasele raamile on kruvitud 200ccm mootor peale.
Rehve olen näiteks Tartus näinud 200-360 krooni. Oleneb müügikohast. Hetke hindasid ei te, sest viimati ostsin ise pea kaks aastat tagasi.
Kas nüüd just "slik", kuid miskite suht siledate ja sportliku väljanägemisega rehvidega Zid-kulgurit olen ka näinud liikumas. Nii, et küllap midagi ikka on võimalik hankida.
Äkki keegi aitab zid pilodil on karbussil 3 väikest auku kust ta õhku võtab aga mul jookseb nondest aukudest bendsiini välja miks ta nii teeb ja kuidas korda saab ja kui kellegil on zid pilodi karbuss siis äkki müüd ära
Hmm... oled oma tilkuvat karburaatorit nüüd igasse teemasse kirjutanud...
Vaata oma karbussiteemat - kirjutasin sinna oma arvamuse.
Aaga nende kolme ava üks ülessanne ongi lasta ülearune bensiin vabalt välja voolata kui nõelklapp peaks rikki minema. Muidu voolaks bensiin mootori karterisse ja silindrisse ja kui seda mitte teades käivitamiseks vänta lüüa, siis on reaalne oht silindri pea lõhki lüüa. Nende kolme ava (tegelikult on seal ju miskid stutserid või niplid) otsa aja 15-20 cm või veel pikemad bensiinivoolikud ja suuna nad kuhugi "allapoole". Nii kaitsed karburaatorit nonde avade kaudu veepiiskade sisse sattumise eest. Ja pead lõppkokkuvõttes tunduvalt harvem karburaatorit puhastamiseks maha kiskuma.
ei zid mudu kabe püss...endal kah yks seisab preagu.
Mingi siuke kämm et sõitsin lihtsalt ja lambist jäi
seisma.Säde on olemas, karbussid wärgid korras aga tööle ei läe....
wahetasin ka seda halli blokki, mis seal paagi all on...
oskab keegi äkki midagi wälja pakkuda mis wiga wõib olla..
tõmbad relakaga selle tagumise kitsa otsa maha .
siis lööd pauna sees tyhjaks. keerad mingist wõrest omale umbes 2,5 cm läbimõõduga toru ja lööd selle suurte sebidega pauna sisse...niiet yks seib jääb pauna äärega tasa(ja mõtekas oleks ymber selle toru klaaswilla ka keerata)
mul endal selline olemas. hääl on pullim ja minekut ka naca juures:P
siis lööd pauna sees tyhjaks. keerad mingist wõrest omale umbes 2,5 cm läbimõõduga toru ja lööd selle suurte sebidega pauna sisse...niiet yks seib jääb pauna äärega tasa(ja mõtekas oleks ymber selle toru klaaswilla ka keerata)
Mida te pritsite ml läks zid tagarattal kohaklt minema , mootoriga oli aint mingi kala läks aint 45 välja,praegu seisab keldris ja ootab kapp rem. aga nael kummi teile
Mopeed on kahe- või kolmerattaline sõiduk (seda ei loeta liiklusseaduse mõistes mootorsõidukiks), mille sisepõlemismootori töömaht ei ületa 50 cm3 ja valmistajakiirus ei ületa 45 km/h.
Mopeedi võib juhtida vähemalt 14-aastane isik.
14-15-aastasel mopeedijuhil peab sõiduteel sõitmisel olema kaasas vastav juhiluba.
Vähemalt 16- aastaselt mopeedijuhilt juhiluba ei nõuta.
siim ma arvan et sa oled natuke loll:Dkui säde on olemas ja bensu peal saab siis peaks ju töötama,vaata kas kompresioon on olemas,vaata et bensu peale saaks,vaata ega küünal märjaks ei lähe ja lõpuks kui midagi üle ei jää kalla tilk bensu otse silindrisse ja anna vänta vot siis on kindel laks et ta käima läheb.
Oled vist vähe vene keelt õppinud ja ei oska tõlkida.
Zidi passis on 82 kg antud täispaagiga zidi massiks. "Kuiv" mass on 76 kg.
Kandvõimeks on kirjutatud 100 kg ja sellehulgas (ehk siis kandvõime hulgas) on lubatud pagazhi mass 10 kg.
M.
mul naq zid veab palju rohkem välja kui 100kg.
ükskord tuli mul isa kuskilt läbult ja nägin siis teda teepeal ytles et viska ära ja viskasin kah. hullu plnud miskit, kiirendus oli aind
saast. kokku oli meil seal kahepeale umbes 160kg. tagaamort pidas ka vastu, koopasse ei läinud kuigi mul amordis õli pole sees.
Kle võta vaheta küünal ära vahest võib-olla nii et kui küünal maas on siis on säde ja kui küünal kompresiooni all on siis sädet pole.
Ja kui see ka ei aita siis vala bensiini juurde:).
Ma tõesti ei tea kui säde on bensiin on siis ei saa midagi lihtsalt viga olla peab minema.
aga kui võtta 4t zid panna järelkäru taha ja sinna istuma 2 80 kilost inimest, mis ta selle peale kostab, kas ainult kiirus langeb või juhtub veel midagi. kui pidevalt sedasi toimida
Mida keerata?! Seal POLE ühtegi keeratavat reguleeringut. Keerata võib ainult pooleks.
Jäigemaks teda saada võib ainult amordiõli viskoossusega mängides.
Võib ka vedrule miski hülsi või vahetüki otsa sokutada. Näiteks ülalt kruvid punni maha, surud miski torussemahtuva ja vedrule pidama jääva jublaka (mutter, poldipea, mingi spets treitud jubin) sinna sisse ja surud-keerad korgi jälle tagasi. Ise sain sel moel vedrule veidi jäikust juurde küll.
Mul endal zid aktiv. 200km. läbisõit. Täitsa hea pill, küttekulu väike viimasepeal. Aga mingi kokkutuleku võiks teha küll. Kui midagi akkab toimuma äkki ütlete. [email protected]