Reeglina piirajad variaatoris(kas seib või astmega puks),düüs karburaatoris liiga väike ja summuti(enamasti leegitoru vaja kas vahetada või ümber teha).Kuna ise erinevatel mudelitel eemaldanud,siis tean,et piirajate asukoht väga erinev.Missugune(ja kust ostetud)see roller välja näeb?
ennem kui piirajaid näppima lähete ikka mõelge ka natuke ennem. Nendest 50. rollerist võib 90km/h välja pigistada küll, aga kaua see mootor elus püsib see on iseasi. Juhul kui teil mootorist kahju ei ole siis mõelge, mis teist endist alles jääb, kui käbla panete. Mootorratas on tunduvalt paremate sõiduomadustega, samuti tsiklimehed dressipükstes ei sõida, nagu rollerimehed. Nii et jäägem selle rolleriga nii 50 km/h piiresse, nii on kõigile parem.
125cc rolleril ei pruugigi piirajaid peal olla kuna ta niikuinii eeldab juhiloa olemasolu. Kui piirajad ongi, siis 11kW (A1 load) saavutamiseks lahjemad düüsid, poodud sisse-või väljalase.
Baotian Freedo-del on piiraja karburaatoris. Sealt tuleb eemaldada
üks kruvikene mis piirab segunõela liikumist ülespoole. Selle tõttu
ei lähe asi korralikult pöördesse. Karburaatori peal olev kaas(must kahe kruviga kinni)eemaldada ja selle sisemisel küljel ongi see vaskne kruvi, kruvid selle maha ja ka segunõela võiks samas tõsta kuna see on kõige alumises asendis. Keskel oleks optimaalne. Siis
mootor soojaks(töötab tühikäigul) ja paika reguleerida ka segu. Kruvi asub karburaatori vasakul küljel, keerata niipalju kui tühikäigupöörded tõusevad võimalikult kõrgeks. Edasi keerad paika
tühikäigupöörded, selle kruvi leiad karburaatori paremalt ülaküljelt. Tühikäigupöörded pane siis kõrva järgi sinna 1800-1900 peale. Peale seda lippab ja kiirendab ikka normaalsemalt kui piirajaga. Kiirust ei hakka siin avalikustama;)
Lääne-Virumaal sai esmaspäeva õhtul peateele sõitnud 15-aastane noormees kokkupõrkes autoga surma.
Õnnetus leidis aset Lääne-Viru maakonnas Kadrina vallas Pärnu- Rakvere-Sõmeru tee 165. kilomeetril kella 21 ajal, teatas keskkriminaalpolitsei korrapidaja.
15- aastane noormees sõitis mopeediga peateele ja põrkas kokku Mercedes Benz Vitoga, mida juhtis Raivo (25).
Mopeedijuht suri saadud vigastustesse Rakvere haiglas.
võtke kõik piirajad maha ja siis minge sõitma suure liiklusega teele ja soovitatavalt ilma kiivriteta, edu teile tatnokad!
Muud pole midagi lihtsalt inimesest on kahu kes teid alla ajab.!
Sõbra rolleril piiraja maha võetud ja jookseb 90 välja kuid selle kiirusega enam sõita ei saa, kui kiirus läheb üle 60 läheb masin ebastabiilseks ja ei saa enam juhtida nii et jätke need piirajad parem sisse mootorile parem ja endale ohutum.
jajah,see, kes teisi lambaks sõimab,ei tule ju sellele,et ehk tasub massin osta,mis igasugu piirajaid maha võtmata just sellist sõitu teevad,kui juhile vaja. Kui aga kodanik üki-kaki-koki seda piirajat silmas peab,mis tal kateloki all,siis siin on ka dr. Ennetist abi vähe. No ei aita ta,seda piirajat EI SAA sa maha mitte kuidagi
kuradi tattnokad te oma rolleritega... liikluseeskirjadest te ka midagi ei taipa, alles nädal aega tagasi ühed junnid tahtsid jalakäijaid alla ajada kohas kuhu oli rangelt sõidukiga sissesõit keelatud, minuteada kui sissesõidu keelumärki rikkuda peax trahv vist kusagil 15 000.- juurde jääma. Aga kui rolleriga liiklusrikkuja isiklikult kätte saan, siis politseist ja keretäiest teil pääsu pole: niiet lollpead, kes ei tea liiklusest midagi ärge ronige sinna oma munasoojenditega...vihale ajavad lausa, kuradi tropikari.
kuulege mis te jamate nende rolleritega. kui kiiret sõitu tahate oske endale mingi korralik pill.Mul endal tip-top voshod ja jawa 250 parandan.Nii et lapsed pange ome mänguasjad nurka
Mul on selline probleem rolleriga (freedo1) võtsin maha piiraja karburaatorist aga ikka ei liigu hästi kas on mõtet osta sport-variaator või saab ka kuidagi lihtsamalt.
Freedo1 võib loomulikult linnas liigelda. Kui oled alla 16 eluaasta, siis peavad olema mopeedijuhiload.
Freedo1 ongi selline uimasema kiirendusega, tegemist siiski ju 4 taktilise mootriga. Vaheta lihtsalt originaal variaatorirullid(6g) kergemate(5g) vastu.
Siis krutib pöörded kiiremini üles ja ka kiirendab paremini. Läbiproovitud. Mõjub.
sama siin , võtsin freedo1 karburaatorist piiraja maha panin segunõela paika, aga ikkagi ei ole asi õige, variaatoris piirajat ei ole sellel. Kus on tal järgmised piirajad kas on mingi seib karburaatori ja silindri vahel kütuse peale voolu vähendamiseks ? või on tal asi summutis ? ootan korralike vastuseid, pilli ehitan spetsiaalselt tuunimiseks ja kiirenduseks, tänaval sellega ei sõida.
ma siin loen ja vaatan et inimesed on päris eksperdid:D
tegelt endal on 125cc loncin ja sellel ka vist kuskil piiraja peal aga ei tea kus kas keegi oskab aidata.
Osad arvavad et karbussis osad et elektrooniline osad et sisselaske avad?? Mis on teie arvates loogiline??
ja kusjuures osad ütlevad et polegi :D
aga põhimõteliselt on point selles et gaas põhjas tsikkel ei käi plärtsub ja ei lähe edasi.
Kurat küll, kuidas inimesed ei hooli oma rolleritest, kui sa tahad et su roller kestaks ja mootor kotti ei jookseks siis mine võta oma piirajaid maha ja vaheta kumme esinduses, või edasimüüja juures mitte põlve otsas.
Sa väint oled haige. Kõikvõimalikud kohad on sinu hala, kuidas piirajad maha saada täis. Kes seda ikka täpselt teab, tootjad teavad. Piiratud võivad olla kõikvõimalikud sõlmed. Variaator, karburaator, väljalase, sisselase, CDI(süütemoodul)...
Piirajaid EI tohi eemaldada!
Juss sai Virtsus oma Apriliaga 95 kätte ta kaalub 48 kilo mina kaalun 62 ja samadel tingimustel samas kohas samal ajal sain mina sama rolluga ainult jeeli jeeli 80.Nii,et pole vaja piirajat otsida. Võtke kaalus maha ja kiirus aina tõuseb.
seda et kui rollerit kiiremaks tahate pange vändad kylege ja s6tkuge hoogu juurde :D ... sest PIIRAJAID EI TOHI EEMALDADA... ja kui eemaldate siis need asjad kaua vastu ei pea....Ise liigun freedo2 ja ei kavatsegi piirajaid maha v6tta :D
ai giantco sprint sport, endal oli.ehk liiga väike düüs, variaatoris seib ja summutis(vaheta ka kindlasti rullid ja sidurivedrud).pluss mul oli nii, et kui piirjad olid peal läks mäest alla 65km/h ja kui piirajad maha võtsin, siis läks ka sirgel 65km/h, aga ka mäest alla minnes ka ei läinud rohkem kui 65km/h, kahtlustan, et tal oli ka veel selline piiraja peal http://www.rolleriklubi.pri.ee/viewtopic.php?f=47&t=2844 niiet suhtleliselt paljude piirajatega masin.
no düüs sai suurem pandud (sest hakkas pooma hullult peale vario ja sumpa oma piiraja eemaldamist)suurema düüsiga enam ei poonud.summuti viisin mingi vennikese kätte, kes selle pooleks lõikas ja eemaldas sealt mingi pahna (kõike ei eemaldanud) ja pani suurema toru silndri juurest tulema pütini (või kuidas seda iganes nimetatakse).sumpa töö tuli odavam, kui oleks olnud osta mulgist sportsumpa ja arvan, et see summuti oli ka parem.masin lippas 4t kohta väga hästi, ainus asi oligi, et mul üle 65km/h ei läinud, arvatavasti see CDI piiras teda(sest ka mäest alla ei läinud üle 65km/h).
Mind ikka huvitab ikka see summuti piiraja.
Olgu. Iga asja ärgem nüüd piirajaks ka nimeta eksole. Summutis või leegitorus kasutatakse piirajatena(kahetaktilistel) nn kitsendusi-seibe.
Neil neljataktilistel summutis ega leegitorus mingeid vidinaid, mida piirajaks nimetada ei ole. Leegitoru on täpselt nii jäme, kui on ka silindri väljalaskeava. Katalüsaator ei ole summutisse piiravaks elemendiks mõeldud. Nagu ka osadel leegitorul olev EGR klapp.
nomina ei tea igatahes see toru, mis silindrist algas ja läheb summutisse oli jämedam pandud (keegi tegi enda rolleriga biker.ee-s ka nii, et pani jämedama toru).ja püttist nopiti ka osad sõelad välja.no igatahes kiirendus paranes oluliselt kui summutit oli näppitud.
Kui sa midagi ei tea siis ära ka jahu onju. Ka ise biker.ee-d loen. Ja kui hoolega loed, siis too seal pani suurema silindri ja suurendas nii sisse kui väljalaskekanaleid samuti. Siis suurema läbimõõduga leegitoru juba vajalik.
Kui peale mingi asja näppimist hakkab asi paremini liikuma, siis ei tähenda ju see automaatselt seda, et oli piirajaga tegemist. Panen lennukibensiini paaki ja pärast ütlen, et näe kuis lippab. Piiraja järelikult bensiinis:)
no t*ra sa hlm mölised siin.see hiinakas oli mul tükk aega tagasi ja kui pandi toru ja nokiti seest ja öeldi, et oli piiraja pütis, võtta kinni, kas siis see oli piiraja või mitte, aga kui paremini liikuma hakkas, siis järelikult piiras ikkagi!kui paned lennuki kütuse tavalise asemal ja masin paremini lippab, siis järelikult ongi tavaline küttus piiraja.peace!
Sa vist näed unes ka piirajaid. Sõitsin just jalgrattaga, no ei ole seda va kerget jooksu. Pumpasin rehvid ilusti täis ja ennäe imet. Hoopis kergemalt jookseb kohe. *** küll, rehvides oli piiraja:) No on ikka ahvid, nüüd jalgrattal juba piirajad peal.
Jah, saa üle ükskord oma piirajatest. Noh see piirja , mis sul kõrvade vahel on.
Suht hea jutu peale olete saanud aga neljataktilise mootoris katalüsaatoris võivad olla küll mingid sõelad või ei tea mis ime asjad veel, piiravad välja laset siis.Aga kas seda kohe piirajaks nimetada?Noh võib ka ju piiras välja laset jne :D .Leegi torus võib ka midagi ees olla ja mida kõike veel.Kellel mineku vajadus nii suur võtku see üldse siis alt ära.
Kui midagi väga mõõda panin siis parandage.
Mina ei oska nende piirajatega ja muuga tegeleda.
Soovitage mulle mõnd inimest Tallinna läheduses kes oskab
Sprint Sport Gianco 50cc ' lt ( 4t) piirajaid eemaldada ja kes oskab suuremat düüsi paigaldada.
*** te neid piirajaid maha võtate te sõitagi ei oska ja kui piirajad maas siis see pole enam mopeed ja tõsiselt ka sõidate ennast surnuks ei soovita....
kui piiraja maas siis mootor läheb kiiremini katki selleks need ongi et mootor kauem vastu peaks ja et te surnuks ei sõidaks ennas
ma loen ja vaatan kui lollid on need kes omast arust tarka panevad....
rolleritel on tegelikult kohustuslik piiraja maha võtta 1000 km juures...
muidugi oleks soovitatav seda ikka esinduses lasta teha, muidu keerad äkki midagi vussi...
kui 1000 km juures piiraja maha võtta siis peab mootor kauem vastu mitte vähem..
mul endal freedo1 ja on välja võtnud 105 km/h
kuid suht võimatu on sõita seega jään 50 juurde.
piiraja võib kohe ka maha võtta, kui masina ostad, ainult sissesõit tuleb ettenähtud kiirusega teha!muide kui piiraja maha võtta ja 45km/h sõidad siis on ju ka pöörded palju madalamal kui piirajaga!h*i sul freedo1 105km/h sõidab (millega mõõtsid?), tahad öelda, et 50cc?PS!minu meelest te seal salomes (automaailmas) klientide rollereid küll remontida ei oska (mõned tuttavad käinud enda Cpidega ja Freedodega).aga enda omast vormite küll välja sellised püssid (105km/h freedoga), mis võiksid eesti tuuning 70cc rolleritele vastu hakkata.
mul cpi gtr 50(49.2cc :P), piirajat ei ole, 105 km/h saab kätte üksi sõites kenasti ja on väga heade sõiduomadustega. Suured rattad muudavad asja väga heaks ikka( hea rehv ka)
no üldiselt vahet ei ole need piirajad võtad maha ja natsa aja pärast kui veel elus oled tahad jälle kiiremaks ja pead nagunii uuema ja parema tsikli ostma ja load tegema... muidugi ikka kiiremini kõrgemale ja kaugemale...
omapoolne soovitus sulle kes teema alustasid: ära näe vaeva osta midagi paremat!
Vaatasin just üht 4-taktilist hiinakat. Mootor läheb pöördesse küll, kui gaasitrossi pingutada. Asi hoopis selles, et edasi ikka ei lähe. Vastu mäge jääks justkui seisma, mootor undab. Seal piiraja siis variaatoris vä?
tal on ilmselt cdi piiraja, mul oli kaa nii, sealt cdist jooksis 1 sinine juhe välja ja siis jooksis kohe tagasi sinna sisse, huvi pärast lõikasin läbi ja pööretepiiraja oligi maas
Aga jah Freedo 1-el ei peal ilmtingimata CDI-is pöörete piirajat maha võtma.Vaadake variaatorisse jooksvat musta juhet ja lõigake läbi ,ning ongi kõik,põõrete piiraja maas.Aga jah ükskord te sõidate end surnuks.mul juba freedo 1 -el 15000 km läbisõit 3000 tuhande juures võtsin piiraja maha,algul oli küll,et jee läheb 70 välja,aga muidu olen piirdunud 55 -ga keskmiselt.2000 km tagasi vahetasin kolvirõngad ja klapid ära ja 5000 km tagasi variorihma:P
Parem on tõesti jätta need piirajad sinna kus need on,see on lihtsalt mootori lõhkumine selleasemel et paaniliselt piirajaid taga otsida koguge sipa rohkem raha ja tehke motika load ja alles siis mõelge sellele millist masinat tahate sõitmiseks,pealegi paljudel pole niipalju oidu et masinat kahejala vahel veel hoida niiet mõelge enne kui lollusi lähete tegema.Minul läks juba üks roller õhtale kuna omanik kellelt ostsin oli piirajad maha võtnud,tulemus oli see et mootorist ei jäänud midagi järgi peale seda kui märkamatult 95 km/h käes oli.
et , selline küsimus et mul on endal roller stc b09 võtsin variaatori kaane maha ja kõik räägivad et seal piiraja rihma juures mina ei näinud seal mingit piirajat ega seibi vahel, ja selline küsimus ka et kus võib olla stc b09. pöörete piiraja.
hea oleks kui mõni targem kes on need piirajad eemaldanud võiks vastata
Mis puutub Freedo CDI asukohta,on kõik õige.Aga misasi on kondel?
Mina tean seda asja,mida ilmselt silmas peetakse gondli nime all. :-)
Tark inimene on alles siis tark kui ta ka omaenda emakeelt oskab ja austab...
Muidu pole sest tarkusest abi.Ei suuda teinekord ennast arusaadavkski teha.
kle srry aga kas te oma freedosidpõlema ei taha pista ?
sellise raha eest nagu te freedo ostate saaks juba päris kena aprillia või aeroxi 13tuhandega mõelge enne kui mingi hiinaka alla enda raha panete !!!
to Priit1993, põlema võib panna pea kõik meilmüüdavad kasutatud lääne päritolu rollerid, sest need on tatikate poolt ikka nii rimakaks aetud, et neid ei taha isegi pekstes. Ja ülemõistuse hinda tahetakse ka veel nende peldikute eest. Igaljuhul ostan enne tutika hiinaka, kui mingi ärahooratud rimaka.
oiblaet, kus tuli alles kõvamees välja, sa sitt ei saa mind elusees kõtte, isegi kui ****hunnikusse sõidan, sest sa lihtsalt nii loll, ja jookseksid peadpidi sinna **** sisse ja hakkaksid oma lolle ajurake sooendama,
Tead mendid pange põlema ennast!Iga yks teab ise mis teeb sõidab puruks siis sõidab oma asi ,ise need seadused on haiged et nii noorelt tohivad sõita.Piirajad maha on muidugi parem läheb paremini edasi ka :)))
Tõmmake aga piirajad maha..saate oma riisipüssid kiiremini õhtale lastud.
On trahvi saadud rolleriga kiiruse ületamise eest.Linnas saadi 64Km/h radarisse..Mis arvate kas politsei tegi trahvi kiiruse ületamise või selle eest et mopeedid ei liigu üle 45km/h ja üle selle liikuvad asjad lähevad mootorratta alamkati. alla? See topis sai siis lubateta sõidu eest 6800.- Aga eks se pedemajakaid täis topis oli juba piisavalt politsei tähelepanu köitnud.Niiet piirajad maha ja politsei radarisse !
sa vist ei saanud aru, mida ma ütlesin, ma tahtsin lihtsalt teada, kus need asuvad.
Ei ole vaja sellist kommentaari panna, neid siin kümneid juba.
Ja ma ei kavatsenudki maha võtta neid, tahan lihtsalt teada, kus asuvad.