Tsehhiraud on mingi hull grafomaan. "Silindrid tuleb korraga lööma panna"
:)))))))))))))
Pole ausalt öeldes tükk aega nii jaburat foorumit näinud, kui see mootorrataste foorum siin. Müts maha igatahes!
mul on ka jawa aga mina tuunisin seda niimood et eemaldasin esiklaasi ja ennae imet endise 140 asemel viskas nuud seieri 180 peale. mul on jawa 638 85a ulikova pill.
Jawaga asi lihtne - kõik tuleb välja vahetada sest sitemat stock ratast polegi lihtne leida. Kes sinna külge veel titaani keerab... no edu. Õpetaja unustas palju asju mainimata - ei viitsi loetleda aga sellist käigukasti ei jätku ka üheks kiirenduseks (plekist kahvel esimesena ja kõik muu teisena on laiali). Teiseks pane mis karbuss tahad vahet pole kui ei lühenda gaaside teed sisselaskes... lisaks karteri siseruumi vähendamisele muidugi jne... Ja see 3,5 sek jutt - taevas appi. Totrus kuubis ühesõnaga.
Näen ,et kõvasti poleemikat tekitanud minu masin siin.
Andke andeks pilte tõseti jälle lisada ei saa, pole kodulehte valmistanud veel.
Kui väike uuendus ja täpsustus kulub ikka marjaks ära.
Kallis Mati kui sa märkasid soovitasin ja kasutan ka ise Honda CR500 käigukasti elik selle osi. Jawa originaal tõesti kehva ja hammasrattaid kvaliteetselt valmistada keegi ei suuda veel siin kahjuks.
Eks kui teised karpad paned siis ka ühendusi tuleb muuta ja ka väntvõllist ja karteritest oli juttu.
See kõik tuleb kodulehele koos joonistega.
Kuid kuna püüan ikka paremaks jõudumööda teha siis ka nagu jawa ehitamine rohkem käsil kui kodulehe.
Nüüd olen sealmaal et olen saavutanud 0-100 km/h 2,8 sek aja.
Läksin lihtsama vastupanu teed ja proovisin nitrosüsteemi kuid kahjuks peale katkise mootori muud tulemust ei saavutanud. Seega alustasin otsast peale mootoriehitust . Karpad tegin hoopis natuke väiksemaks ja nüüdseks on kasutusel Mikuni TPS ( throttle position sensor) karpad 34mm X 2.
Ehitasin ka power valved ehk väljalaskeklapid mis töötavad elektrooniliselt ja on pärit Honda NSR-ilt.
Süüde siis arvestab siis tänu tps-ile siibri asendit ka.
Väljalaskeklapid arvestavad pöördeid , siibri asendit ja käiku ning vastavalt sellele reguleerivad end õigesse asendisse.
Millegipärast aga pole siiski kindel veel selle süsteemi õigsuses. Arvan et mehhaaniline klapiajam oleks kiirem ja tundlikum..kuigi jah reguleerimisvõimalusi on tunduvalt vähem.
Siduri vahetasin firma STM libiseva vastu kuna suurenenud võimsusega tekkis pidamisega probleem ning see sidur aitab täisgaasiga startimisel tublisti.
Kepsud on nüüd titaanist ja õnnestus hankida ka jälle õiged keraamilised kolvid, kasutusel seega jälle L rõngad.
Süüde on nüüd aku pealt. Täpsem ja kiirem ning võimsust tuli kohe hooga juurde.
Natuke veel hooratastega vajab mängimist, arvan et alistan suve lõpuks aja 2.2 sek 0-100.
Plaanis on proovida ikkagi ka veel nitrot kuid mängin sellega oma hayabusa peal, seal on varu ning saab kogemusi hankida.
Jawa hind nüüdseks 190 000.- krooni.
Ei kavatse loobuda.
Tervitusi võrrimeestele.
Imetlen Teie superkrossi võrre väga. Kahtlustan et mul õnnestus iseehitatud puuble khumm teleskoobiga näha vapustavat lendu kuule.
Edu teile põlemismootorite valmistamisel.
Poljozhi ülikerge traat on tõesti hea. Kasutan seda isegi vahest !
tsehhiraud kui kasutad ehitamisel Honda osi siis oled vähemalt ühes osas õigel teel - need pole jawa omad :D
Muuseas mu isiklik järeldus on, et Hondal bikedel on tehasest suurim varu jäetud. Ilmselt siis üks parimaid toorikuid millest teha midagi. Nii, et oma tuumatehnoloogia ja suure rahakotiga saaksid ka midagi tõelist ning vihast ehitada - ära jända punnadega.
Mis mõttetöö...las ma siis toon infot siia eksole !
Ma tõesti oma kodulehte ei oska teha kohe nii kiiresti. Mulle ikka põhjalikult meeldib asju teha ja enne selgeks saada mõndagi ala kohta millega kokku puutuma hakkan.
Andke andeks kui risustan ja see teema kedagi enam ei huvita.
Eks ma siis rohkem enam kirjutama kipu.
kirjuta ikka edasi sellepärast et mul omal ka selline projekt käsil , ja vahest on lihtsalt hea lugeda KEEP GOING !!
Oma võrrile panin ma kompressori peale + installisin red valve , võrr läheb ikka päris jubedalt edasi. aga jah mootori kestab heal juhul ca 2-4 H kui sedagi kuna lääne osade kvaliteet annab soovida