ei usu mina et 350 poolene 6 sek sajani jookseb, mul endal kodus 3 jawat ja nii äkilised need küll ei ole. väga korralik jawa jookseb võib olla 9 sekundi sisse, mitte aga 6 sek. Tahaks ise seda 6 sek jawat proovida!
lõdvalt kuuega sajani, isegi rutem. ainult niipalju peab juhil jõudu st kilogramme ja IQ-d olema et ratas hargile tõsta, mootor käima, neljas sisse tagaratas maast üles sidur lahti ja lutt põhja.
nii on mõnegi mehe jahv isegi 160 välja jooksnud... noh nii kümne sekiga... järgnenud plahvatus ei ole muidugi kahe kildi peale ühtki tunnistajat jätnud. siiski, asju uuritakse, ehk saame vapraid vendi kunagi ka lähemalt tundma. on veel mehi, kes sõidavad ja ei mölise.
mix siin mõni mees jawa võimete üle nii väga kahtleb, see jutt, et 6-e sekiga sajani vastab täiesti tõele, kui korralik masin on, olen ise ka üht sellist näinud ja ka proovinud, kiirendus võis umbes sama olla ja 160 jooksis vabalt välja.
ma võtan asja huumoriga. ma ju tean et öeldakse ikka et jaff on u. vene tsikkel või midagi. aga ärge nii pingesse miunge siis vaidluses. võtke vabalt:)
lihtne matemaatika näitab kohe, kes siin praalib.
kui keskmisest parem sajahobujõuline rahvaauto, mis kaalub koos juhiga tonni, kiirendab sajani miski 12 sekiga, siis jaavakesel on ju 22 hobust ja kaalu 150. pluss juht. no viiskend kilo kaalub too ikka. suhe oleks nagu 10 prossu jaava kasuks ehk 200kg-22hj ja 1000kg-100hj. aga see kümme prossu ei anna kuidagi kaks korda paremat kiirendust. kes füüsikat nuusutand, peaks ju mäletama, et kiirenduse kahekordistamiseks peab võimsus kolmekordistuma... ehk siis, pange jaavakesele 60 hj moto ja saategi 6 sajani. mis siis et postuumselt.... jaavake kipub ju stock mootorigagi üle võlli kargama, mind päris huvitab, kuidas see 60 obest antud runga puhul asfaldile kanda.
no nii viis-kuus tuhat on jaavaga ikka sõidetud. müüsin maha. oli teine üsna uus ja vähe sõitnud aga töökindlust ei paistnud kuskilt. õrnake linnamehe ratas. on ka teisi jaavasid proovitud ja naabripoisse, kes süüte paikasaamisega hädas olid, aidatud, kuid ega erilist minekuvahet neil polnud. isegi mõned päris vanad ja ümarad 350-d olid hoolimata vähematest hobustest passis hulka etema ja lahtisema astumisega kui uued 350-638-d. muide, ega ma mingit vaenulikkust selle ratta vastu küll ei tunne, ega ta tibisid vedada paha polnud:) - aga füüsika vastu ikka ei saa.
Ahjaa, kirjeldage oma mõõtemetoodikat, ehk on siin mingi huvitav kala...
karu sa ei ole arvestanud tuuletakistust ja muid takistudi mis tsiklil nii suured ei ole sinu arvutuste kohaselt peaks sis jaff sotini kakkuma kolm korda aeglasemalt ehk siis 18 sekiga,anna abi. ja sai tehtud väikesed arvutused mis pole sugugi väga täpsed kui 6 sekiga tõmbaks jaff sotini siis kuluks tal ca 85m aga kui 18 sekiga siis kuluks tal maad 255m. eks olete isegi kiirendustel käinud ja seal habavad vene tsiklid mingi 130 ära 400 meetri peale siis putis ma ei viitsi enam seletada igatahes....................raalige ise
mina olen jawaga sõitnud küll aga ütlen ausalt pole siiani kokku puutunud sellisega mis 6 sekiga läheks:S. kõlab lihtsalt kahtlane. mina ei usu et sellisest pillist nii palju võtab. minge oma arvutustega kuradile (vabandust), te ei näita nendega midagi. ma tahan näha praktiliselt seda mitte teoreetiliselt. ma tean et jawadel on küll jõudu ja nad suht tuuripillid (mitte võrreldes lääneomadega) aga ikkagi - no 6 sekiga ei taha uskuda. ja see et jawaga üle nipli saab ei tähenda seda et tal selleks 2. käiguga ka jõudu jätkub. me räägime ju ikkagi vanadest (kasutatud) isenditest ja vaevalt küll et selliseid on
soodad. ise te provotseerite, panete siia oma kuuesekise jama ja arvate et kõigil on kohe tore olla. vat ei ole tore olla, kui ümberringi on tüübid, kes rumalusi räägivad. oleks sa karu juttu hoolega lugenud, siis oleks tähele pannud, et nõus ollakse kiirendusega kümme sek sajani. Aga mitte kuus. Vat kuue jaoks on jaavale ikka kõvve rohkem võimsust vaja. õhufiltrit võite näppida palju tahate, ei usu teid keegi.
täitsa lõpp kus tarkpead viitsivad vaielda.. kui ei usu siis ma soovitan teil endil proovida 350 jawat.. muidugi kindlat ei oska öelda kas on kiirendus 6 sek.i a sinna kanti olen ise küll saavutanud.. need kes ei usu.. las arvutagu.. a proovige kõigepealt ikka ise jawa ära ja siis tulge siia foorumisse vaidlema
ah et ei tohigi midagi mõelda ja tuleb lihtsalt uskuda, mis kutid räägivad. sedapuhku ei mätsi välja, sest sa pole lihtsalt oma rattast raasugi rääkida viitsind ja lendad kohe numbriga peale. ja oleks siis mingi usutav number. mees, sul peab olema kõva töö ja ubimine ette näidata et sind keegi uskuma hakkaks. ja samuti ei raatsi keegi kirjutada, kuidas seda kuut sekki mõõdetakse.
seda stock jaavat tahaks tõesti näha, mis sellist kiirendust pakkuda suudab. üha enam süveneb tunne, et siin on üks ja seesama kutt kes eri nimede all oma kuut sekki pröökab ja iga hetkega järjest isasemaks läheb. sellesuunaliste sõnavõttude stiil ja sisukus on lihtsalt kogu aeg samal tasemel.
sõnaga, kui ikka selgemat juttu ei tule, pole ka mõtet siin maailma parandada, las igaüks teeb oma sekundipikkuse ja moos.
indrek indrek mida sa teed?
tahad öelda et 250-e jaff kiirendab paremini kui 350.seljuhul sa pole üldse jaffiga sõitnud.vaata tehaseandmeid kusagilt raamatust ja näed et 638 on kiirendus suurem
Naljakas! Tahaks kohe sellist 6 sek jawat proovida. Ah jaa, rääkige kuidas te need andmed saate(kas keegi pohmas peaga mõtles selle välja), kuidas mõõtsite!?
Kunagi oli mul Jawa 634 ja sellele sai mingi endise rallisportlase käest jawa mootor ostetud. Mees ise veel rääkis, et mootoriga on midagi tehtud. Minek oli ikka meeletu. 130 tuli 3. käiguga. Rohkem kusjuures ei julgenud ja ei saanud ka, sest ära varastati :( Kiirendust ei oska öelda kahjuks, sest ei mõõtnud...
Tahax kah mingit motikat, aga jaawat selle foorumi järgi küll mitte. Kas kõik jawa mehed on nii lollid nagu need siin? Mark on täis tehtud. Ja teiste juttu jawa mehed üldse ei kuula ainult see 6 sek sonimine. ****d.
ma julgen väita et vähemalt kolmveeraand räägib suht õiget juttu. nii et jaanus möla maha. pealegi ütlen ise sulle seda et tegelikult on jawa hea pill. kui tahad vahel vajutada siis osta jawa - see on tuuripill. kui aga tahad niisama kruiisida siis võta dnepr, m või midagi sellist. või kui pappi on osta lääne tsikkel - see oleks loomulikult kõige etem
Pole mul jawa vastu midagi. Hea ratas tegelikult. Ja liigub kah hästi. Lihtsalt - lolli juttu pole vaja ajada. Mina ei usu et tavaline jawa kuuega sajani läheb. Sihuke jutt imeb vilinal.
jaanus ära saa valesti aru. mina pole väitnud et jawa läheb 6 sekiga sajani. see on minu meelest võimatu. vähemalt ma pole sellist asja näinud. aga kui on ikka timmitud pill nagu kellavärk siis ma usun et alla 10 kohe kindlasti. ja ära siis väida et kõik ajavad siis lolli juttu.
Huvitav küll.Yamaha FZR ja Bandit 600 on mingid 5,5 seki pillid,a Jawa 6 sekki:no lubage naerda.Muidugi ei vaidle vastu,et piisava noa andmisega mootorile see võimalik ei ole.
Võimatu ei ole.Kiirendust pole mõõtnud aga peale mootori väikest korrastust sain jawast 160 kiirust kätte (seda 20 aastat tagasi).Isegi Mose 2140 kiirendus 100ni on võimalik 8 sek.
Kunagi omatud auto bmw 323-82 tegi küll sõprade jawadele kiirenduses sajani pähe.bmw ei olnud moditud-ja jawa oli samuti originaalis.Bmw kiirendus oli tehaseandmetel vist mingi 9.5 sek---võin ka eksida.
mõtetu vajutamine, mida sa vajutad. Ons vahet 6 sek või 12 sek.*** hiljaks jääd või, siis hakka varem minema. 6 sek ja puu otsa, sinna te kütate oma sarapannidega. keera rahulikult.
Ja ikkagi - missugune see mõõtemetoodika oli?Kas juht vajutas stopperi käima,kui 4. käik oli juba sees,sest enne tuli kogu energia rakendada juhtrauast kinnihoidmisele?Või sai kõigepealt stopper käima ja siis käik sisse?Või sõber selja tagant mõõtis ja kui arvas,et sada peaks sees olema,pani stopperi kinni?Nii või teisiti,iga mõõtmise juures tuleb arvestada ka mõõteriista täpsust mõjutava suhtelise veaga.Paluks seda metoodikalt siis värvikalt ja humoorikalt kirjeldada,mul homme selle peale eksam tulemas... Ja siis võiks ühtlasi ära näidata,missugust jõudu pidi rakendama tsikli kinnihoidmiseks.Selleks viimaseks soovin kõigile jõudu ja mõistust!
jawa läheb alla 10. seki raudselt 100-ni. Ja tippkiirus on ka päris hea. Endal on vahepealne esihammakas ja läks ka kiiruses 160 välja. Kui veel suurem hammakas panna siis läheb veel rohkemgi!
Mul on isiklikult jawa 634 72 aasta oma ja mainiks et planeta sport sai lutti kuigi on rohkem hobuseid ning mul töötasid ainult 3 käiku neljandal midagi viga miski puks läbi... kuid ja ilusad on asjad... tuleb tunnistada, et küla parima kiirendusega oli kui 900-ne bike välja arvata, aga praegu läbib kapitaalremoni ja iluravi, nii et kui valmis saab siis läheb valusaks andmiseks... ps. kas kellegil ei ole jawa dokumente müüa?
Ega minagi kahtle,et Jawa hea sõiduk on,reibas ja puha,kuid räägima ikka mõõtmismetoodikast edasi!Ise pidasin kümne aasta eest Planeta-5.Oli ka tore masin ja spidomeetri järgi jooksis ludinal 120-ni välja ja pisut pealegi.Kuid õnnetus oli selles,et sellise spidomeetri näidu juures jäin ma kogu Tartu mnt liiklusele jalgu.Ju ikka siis näit ei vastnud reaalsele tegelikkusele.Nüüd on õnneks Tartu mnt 36-dale kilomeetrile A.le Coq-i reklaamiga radar üles pandud ja loodetavasti tema näitu mõnikord usaldada võib,+/- 7 km/h.Nii et käige ja tehke enne siia kirjutamist üks spidomeetrite kontrollmõõtmine!
jura ajad, tattnokk.
su ratas võib kiirendada sajani kuue sekundiga kuuekümnelt - aga mitte paigalt. ja 180 jookseb ta välja siis kui ise hargil ja tagaratas maast lahti. kui tahad, et sind rahvas usuks, siis lepime aja ja koha kokku ja too oma imeloom näha. siin paistab üsna palju huvilisi olema, kes selliseid rakette ja ka nende omanikke meeleldi üle vaataks. ja kui see näitus jääb tulemata, siis teen ettepaneku TCO-le teema kinni panna. foorumis oma noka lahtitegemine eeldab siiski mingit elementaarset IQ-d.
olen seda juttu kõrvalt jälginud ja selge on, et mõnda peab siin ikka kasvatama küll.
No niih siin kõik vaidlevad, et jaff ei lähe 6 sekundiga sajani. Esiteks tundub tõesti, et paljud sõnavõtjad ei ole kunagu ise ühegi jawaga sõitnud ega seda va tsehhoslovakkia ilmaimet õigesti pöördesse lasknud.Mul endal on 1973.aasta 350-ne ja tean väga hästi, mismoodi see loom edasi astub. Julgen oma kogemustest rääkida, et kuskil 6-7 sekundi piiresse jääb sellel pillil kiirendus nullist sajani küll. Samuti ei ole mingi probleem teise käigu pealt esiratast rebida ja nokk maast lahti saada.Samuti oli sõbral 634 ja sellel oli tippkiirus kuskil 180 lähedal.Vot niih...
otseselt ei lükka su juttu ümber....aga kas tead ka seda kui palju jawa spidokas suure kiiruse pealt valetab? huvitav kas see 180 (??) oli jawa või millegi muu järgi mõõdetud?
krt, kas 634 kohta füüsikaseadused ei kehtigi? 160kg ja 16kw! 180km/h ei ole küll võimalik. olen ise päris usinasti täiesti korras stocki 634ga sõitnud. üle 130 läheb loom ikka väga raskelt, 180st on asi vääääga kaugel. praegune tsikkel on 190kg ja 50hj ning ka sellega tuleb 180 suure vägistamisega kätte. 6 sek-100km/h on kah ilus unelm, kuigi 0-50 läheb ta reipalt ja kiirelt (sellest ka vast arvamus, et jaff onb käbe kiirendaja), edasine kasv on aeglane: jõust jääb puudu ja tuuletakistus suur.
ästi hea on seletada, mis sõbral on ja mis onu rääkis, aga füüsikareeglite vastu ikka ei saa.
Teema algataja!
Nii mõnigi mees siin küsis korralikku kirjeldust selle mõõtmise kohta aga miskipärast ei taha sa vastata,huvitav miks?Kui sul pole mida varjata siis peaks see kommentaar juba siin olema.Tähendab,et puhud lihtsalt suuri mulle ja muud ei midagi.
aja mõõtmine: alguses mõõtsin maa pikkuse, kus masin 100 km/h sisse sai, siis panin sinna stopperiga yhe venna seisma, teine vend oli seal kus startisin. tema andis märku kui mina liikuma hakkasin ja siis pani esimene mees aja jooksma. järgnrvalt lasin mina siduri lahti ja 6- seki pärast olin seal, kus esimene mees. (( nii see siis toimus )),,,,, on veel kysimusi we??? nii palju veel, et see aeg ei pruugi olla täiesti täpne, aga siiski seal ringis, kõige rohkem mingi mõni sajandik siia sinna...
Nüüd paar küsimust:
Oled sa kindel,et aega mõõtev mees sinu stardiga sama aegselt stopperi käima vajutas?Väiksemgi viivitus ja juba võitsid aega.
Kas sama rajapikkuse teistkordsel läbimisel oli su kiirus ikka raja lõpus 100 km/h?Kui sa ei saavutanud samat kiirust(mis on väga tõenäoline) siis on see mõõtmine juba teise koha pealt vale.Ka spidomeeter võib valetada.
Kui veel panna sinna juurde ka aja lõpu fikseerimine siis pakun välja ,et siiski su tsikkel ei kiirenda 0-100-ni 6sekundiga.Paar sekundit võitsid lihtsalt tänu ebakõladele selles tehnikas.
Otsi mõni tuttav politsei kellel on radar ja korda mõõtmist koos temaga.Siis on su tulemus hoopis teine.
vaata jawa mees - isegi kui sa seda tõesti viitsisid ja sellise protseduuri tegid - asi ongi selles et SINU arvates saavutasid sa kuskil 100 ja panid sinna mingi mehe seisma. sinu huvid on mängus ja selline jutt ei veena kedagi. su spidoka vedru võib vabalt sedavõrd väsind olla, et näitab sott seal kus muidu 70-80 peaks olema. ah et mõni sajandik siia-sinna, pöhöö...
tsikli seljas peab olema keegi, kes on tulemuse suhtes neutraalne.
ikkagi tahaks sellist kiirendust ja selle mõõtmist ISE NÄHA. üsna adekvaatne oleks see variant kui leida auto, mis sama kiirendusega, sõita sellega motikal kõrval ja mõõta aeg stopperiga auto kõrvalistmelt. auto spidokat saab kontrollida GPS-iga. mõni Subaru või EVO või M3 ikka kuue-seitsmega soti võtab.
ah see on nii ja naa, kõik oleneb asjaoludest kui ikka si.. bensiin on ega siis jõudu ka pole ja see 6-sek... noh mina usun, et äkki spidokas valetas 10 ringis. Tzikliseljas on kiiruse tunnetus kah siuke eba. A ei noh vaielge edasi huvitav on lugeda :P
miks mitte jawaga 6 sekundiga 100 ni.
kunagi oli tahtmine jawa osta aga targemad soovitasid iz jupiter 4 ja valik osutus õigeks.
sai ette pandud 22 hambaga tähik, teised kolvid/silindrid ja tyhihooratas, parem sidur.
ja kiirendus 100 ni 5,4 sekundit polnud probleem.
luuser: kle ega aega mõõtev isik tõesti võis natuke eksida, aga seda mainisin ma juba eespool, et seeda aega ei saa 100% usaldada. selles olen kindel, et lõppkiirus oli 100 km/h. spidomeeter ka ei valeta, sõber sõitis autoga 90-ga ees ja mina jawaga järgi, mõlema kiirused yhtisid...
Appi miuke lambakari.
Mida sa lällutad seda juttu siin. Ütle aeg ja koht ning tuleme seda 6 seki pilli vaatama.
Ok 6 seki pill on veel usutav aga 180 km/h jawa.
Olen oma elust tubli 10 aastat võidu sõitnud aga meest kes pole päris enesetapja olekuga tahaks ma 180 kilti tunnis jawaga sõitmas näha !!!
See pill pole 100 pealtki normaalselt juhitav. Ärge kujutage igasugu ***** ette.
Sama nagu ******kukkunud baigimehed kes jutustavad 280 km/h sõitvatest 600-test.
Keegi teab peast palju on Ural 650cc 0-100 aeg ?
Mäletan lihtsalt omast ajast, et ükski jawamees ei saanud ei kiirenduses ega tippkiiruses lõhnale ka mitte.
Jawa kiirendusest veel...
üks sõber pani oma kardimootori minimopeedile, ok see polnud peris tavaline mootor vaid liidu meistritiitlit väärt olnud 50cc.
Ja jawamehed said kiirenduses iga nurga alt.
jawa mees, tubli mees, üles tunnistas... ah et su ratta lõppkiirus on sada. Nõus. Sobib. Usume sind sedapuhku. Kõigest niipaljukest pidigi moosima:)))))